BANGLONG DAN BANGAH KESAYANGAN MALONG | Salam. Hai semua salam Jumaat. Semoga Allah permudahkan urusan sesiapa yang sedang baca entri Uyul ini. Kisahnya semalam Uyul nak clearkan hardisk Laptop. Ye laaa sejak CPU dekat office nih rosak, memang Uyul online guna Laptop sendiri. Perghh berhabuk Laptop yang dah berkhidmat hampir 3 tahun nih. Haaa, memang nak duk clearkan hardisk lah kan. Nak buang mana yang tak berkaitan. Sekali, ehhhh ada terselit gambar Banglong dan Bangah kesayangan Malong pulak.

BANGLONG DAN BANGAH KESAYANGAN MALONG

Bangah - Muhammad Afif Hanis

Banglong - Muhammad Aqmal Danish

Photogedik Malong. Pandai posing depan kamera.

Kalau Malong pegang kamera je, memang laju dia senyum.

Yang abang nih pulak kena pujuk dulu, barulah dia nak behave sikit depan kamera.

Cukcamcukcam Malong.

Banglong cuba laa senyum sikit. Haihhh.

Kena puji dulu baru dia nak senyum.

Bangah nak makan ke nak tidur nih?

Makan aiskrim tak ingat Malong ek.

Haaa tengok apa tuh Bangah. Fokus semacam je.

Susah betul nak pandang kamera kan?

Muka kesian nak mintak Cik Nana aiskrim lagi laaa tuh.

Dengan confidentnya nak main sambil ignore kamera Malong.

Bangah memang Photogedik. Hahaha.

Dua dua Malong sayang. Banglong nak masuk 6 tahun, Bangah nak masuk 4 tahun. Coming soon Adik Baby dalam perut Ibu. Harap harapnya yang keluar lepas nih perempuan. Malong dah bosan dengan 3 ketul Fruit Son. Haha. Oh ye, yang sorang lagi tuh anak buah dari adik Uyul yang lagi sorang. Umar Asyraff namanya. Baby lagi, so Malong tak bawak shooting lah hahaha. Nanti dah pandai jalan, confirm Malong kerah semua jadi model.

Malong bila nak ada anak sendiri? Entahlah. Malong nih jodoh pun tak sampai lagi. Mungkin Palong korang nih baru habis SPM kot. Haaa, Palong muda Malong bagi. Jadi jangan tanya bila Malong nak bagi korang sepupu. Kalau jodoh ngam sampai tahun depan, korang dah masuk sekolah rendahlah baru korang dapat sepupu dari perut Malong. Hehehehe.

Okay, sekian sahaja update ringkas Malong hari ini. Saja je Malong update entri bergambar sebab tak nak peram gambar dalam Laptop semata mata. Haaa ada yang nak guna khidmat Malong sebagai Photographer? Malong boleh je shoot untuk sebarang event. Sekarang Malong ada promosi untuk tahun 2017. Book tahun nih, pakai sampai tahun depan. Yang penting before Disember ye korang book.


PROMOSI SEHINGGA DISEMBER 2017!!
NIKAH + SANDING HANYA RM1300!

Ada yang masih tak ada Photographer untuk majlis korang? Boleh WhatsApp Uyul +60137766426, kita deal sampai jadi. Promotion untuk pakej Nikah + Sanding ini akan tamat sehingga hujung tahun 2017. Haaa. Untuk pengetahuan Uyul cover seluruh Malaysia (T&C). Kalau nak tengok artwork Uyul, banyak dekat Instagram FlashSync Photowork.

MAKEUP TAHAN LAMA DENGAN WOWSKIN VITAMIN SERUM | Salam. Uyul nih nak kata rajin mekap tuh tak lah. Cuma kalau rasa nak mekap, memang betul betul mekap weyh. Kemahin tau selalu sangat tengok mekap tutorial dekat Youtube. Haaa punya lah study sampai nak tahu apa yang MUA nih tepek sampai mekap nampak glowing, mekap tahan lama pulak tuh. Ohh rupa rupanya mekap boleh tahan lama dengan WowSkin Vitamin Serum.



Sebelum nih, berbagai jenis serum yang Uyul dah cuba, tapi masih tak membuahkan hasil. Jerawat masih bertimpa timpa, kalau makeup pun takde effect glowing glowing. Jeles betul tengok orang yang pandai mekap nih. So Uyul try lah Google apa serum muka terbaik yang berbaloi untuk dimiliki. Haaa sekali jumpa pulak tips tips untuk serum untuk mekap dekat carian Google.

5 VITAMIN + 11 BOOSTERS YANG TERKANDUNG DALAM WOWSKIN VITAMIN SERUM

WowSkin Vitamin Serum adalah set serum vitamin yang lengkap untuk anda dapatkan kulit yang cantik dan sihat. Ianya dilengkapi dengan vitamin A, B3, C, D & E di dalam serum siang dan serum malam. Set ini merupakan gabungan vitamin lengkap yang disarankan para pakar kulit di seluruh dunia. Set WowSkin Vitamin Serum ini juga ditambah dengan 7 bahan boosters di dalam Serum Siang dan 6 bahan boosters di dalam Serum Malam. 


KENAPA PERLU ASINGKAN SERUM MALAM DAN SIANG?
SERUM SIANG

Serum Siang mengandungi Vitamin B3, C & E  yang diperlukan pada waktu siang dimana ada sinaran cahaya matahari.

7 BOOSTER DALAM SERUM SIANG

1. HYALURONIC ACID
Hyaluronic Acid adalah bahan yang popular dengan keupayaannya melembabkan, menegangkan dan menggebukan kulit wajah.

2. BETA GLUCAN
Beta Glucan adalah bahan dari oat yang sangat berkesan dalam menghilangkan keradangan, kemerahan dan kegatalan pada kulit.

3. PORTULACA OLERACEA
Ini adalah ekstrak herba yang mampu melawan jangkitan bakteria pada kulit dengan berkesan.

4. ALGAE EXTRACT
Ekstrak dari alga ini mampu melambatkan proses penuaan kulit anda dan mengurangkan kedutan pada wajah.

5. ALOE VERA EXTRACT
Ekstrak Aloe Vera ini pula akan membantu mengekalkan kelembapan kulit anda pada tahap optimum sepanjang masa.

6. PROVITAMIN B5
Provitamin B5 ini unik kerana mampu memastikan kulit anda tidak 'stress' hasil dari pendedahan pada persekitaran yang tidak sihat.

7. ALLANTOIN
Allantoin adalah bahan yang diekstrak dari pokok Comfrey untuk memastikan WOWSKIN ini boleh dipakai pada kulit sensitif kerana ia bersifat anti-iritasi.



SERUM MALAM

Manakala Serum Malam mengandungi Vitamin A & D dan lebih sesuai dijadikan rutin pada waktu malam ketika anda sedang berehat dan tidak berada di persekitaran panas terik.

6 BOOSTER DALAM SERUM MALAM

1. MATRIXYL 3000
Matrixyl 3000 ini begitu terkenal dalam dunia kosmetik sebagai antara bahan terbaik untuk menegangkan kulit wajah.

2. HYALURONIC ACID
Seperti Day Serum, Night Serum ini juga ditambahkan bahan hebat Hyaluronic Acid ini.

3. PORTULACA OLERACEA
Seperti dalam Day Serum, ini adalah ekstrak herba yang mampu melawan jangkitan bakteria pada kulit dengan berkesan.

4. CERAMIDE 1
Ceramide adalah bahan popular yang sering diguna untuk menguatkan lapisan kulit wajah secara semulajadi.

5. COLLAGEN
Seperti yang semua tahu, Collagen adalah elemen penting untuk kulit yang tegang, sihat dan flawless!

6. ELASTIN
Ramai yang kenal Collagen tapi tidak tahu pasangannya yang juga hebat dalam menjadikan kulit anda kekal cantik, iaitu Elastin.



Terdapat code pada setiap kotak WowSkin Vitamin Serum untuk kite semak ketulenan serum yang kita pakai. 



WOWSKIN TERBUKTI BERKESAN


Banyak betul kandungan Vitamin dan Booster yang telah diformulasikan dalam satu set WowSkin Vitamin Serum nih kan? Sebenarnya, ianya diformulasikan untuk bertindak sebagai serum untuk kulit berminyak, serum untuk kulit jerawat bahkan serum untuk jeragat.

Selain untuk penjagaan kulit wajah, serum ini boleh digunakan sebagai serum untuk mekap tahan lama dan cara untuk glowingkan mekap kita. Hal ini kerana, WowSkin Vitamin Serum dirumus khas dengan Vitamin vitamin yang Uyul mention dekat atas dan ianya tidak berminyak bahkan tidak melekit apabila disapu dikulit wajah.

HARGA SATU SET WOWSKIN VITAMIN SERUM

 DISKAUN 50% UNTUK SEMUA!
HARGA BIASA
RM120
HARGA PROMO
RM59

KOS POSTAGE : TAMBAH RM8 (SEMENANJUNG) / RM12 (SABAH & SARAWAK)




DAPATKAN WOWSKIN VITAMIN SERUM

Cara untuk order, korang boleh WhatsApp 010-3130631 atau PM di Facebook Page bahkan boleh order direct dari website seperti tertera:

Pengasas Produk : Muhammad Zukermi bin Edi (Facebook)


DIDI THE CAT CHARITY | LETS DONATE FOOD FOR STRAY CATS. Salam. Ada peminat kucing di sini? Uyul tak lah obses dengan kucing, sedangkan dulu memang takut nak pegang kucing. Sooner or later memang sekarang Uyul dah  boleh pegang kucing, tapi tak bela kucing pun dekat rumah since ada adik yang allergik dengan bulu kucing.

Entri kali ini Uyul nak bantu kawan Uyul untuk dapatkan food donation for stray cat. Sekiranya ada rakan rakan yang sudi panjangkan informasi ini, dipersilakan share di blog masing masing. Semoga Allah membalas jasa kalian. 

****************************************
PESANAN FOUNDER:
****************************************

Didi The Cat Charity is a small organization to help out stray cats in Malaysia. Its a platform to give a chance to cat's lovers to spread their love. We are currently based in Penang as we are helping out all the free Cat's Sanctuary here cause most of this sanctuary need help from the society.

We dont accept any money, but we are welcoming Cat's food donation . They need help with this as cat's food is very expensive and lots amount of cats here need lots of food too. We dont have any specific requirement for the cat's food, we even accept the balance of your cat's food as long as you sincere to donate! Here got hundreds of cats that will tell God how generous you are.

Any question you may call me at 016 8228854 and if you want to know more about this new organization you can go to www.didithecatcharity.blogspot.com
****************************************


Thank you kepada yang sudi share di blog korang. Jasa kalian sangat Uyul hargai.
Kuala Lumpur, 21 July 2017 – Swanicoco, a brand that began making naturally fermented soaps which now is South Korea‟s leading cosmetics company made its debut today in an official media launch event at The Glass House, Seputeh in Kuala Lumpur. Swanicoco‟s philosophy stems from using its trademarked anti-aging fermentation process which produces natural bio ingredients replacing artificial chemical ingredients.

Dermatologically safe, having no skin side effects and earth-friendly are some of the many advantages of using natural ingredients in skin care products. Swanicoco provides the assurance of providing excellent benefits to the skin, including regenerating and controlling skin elasticity using organic herbal and botanicals sourced from all over the world.

(From Left) Jazel Lim, Social Influencer, Charles Kim, General Manager of Move S&C Sdn Bhd, Kevin Hyun, Managing Director of Swanicoco Korea, Caryn Loh, General Manager (Country Head) of Watsons Malaysia, Danny Hoh, Customer Director, Watsons Malaysia and Foo Hwei Jiek, Head of Trading, Watsons Malaysia officiating the arrival of Swanicoco in selected Watsons stores.


Kevin Hyun, Managing Director of Swanicoco Korea delivering his speech & shares about the brand story to members of the media.

“With the growing consumer interest in using natural and organic beauty ingredients, it was befitting to introduce Swanicoco to Watsons Malaysia, known for its unique bio-based formulation. At Watsons, we continually listen to our valued customers and strive to provide the latest skin care brands from around the world. The product range complements the innovative approach by Watsons Malaysia in constantly catering to the needs of our customers,” said Caryn Loh, General Manager (Country Head) of Watsons Malaysia.


Ballerinas entertaining the guests and media during opening performance.

A special ballet swan lake dance performance opened the event, complementing Swanicoco‟s brand name, meaning pursuing the elegance of a “swan” (feminine), and “coco” meaning “coconut” (offering botanical natural cosmetics) as well as “cuteness” in French. Some of Swanicoco‟s product range including the Bitamin E extra matt emulsion, Pore Clearance, A.C control care skin toner, best-seller Gold plant stem pure ampoule, RH-EGF Pure ampoule and the Extra hydrating swan cream were showcased with a „live‟ skin routine care demonstration 2 session conducted by Swanicoco‟s skin expert flown in from Korea, Miss Adia Song. Members of the media and bloggers also got a chance to understand the brand in fun games and activities during the event, such as “Get to Know Swanicoco”, “Swanicoco Memory Game” and posting of photos and hash tagging the event.

 
A product demo was conducted on stage by Swanicoco’s beauty trainer from Korea to
explain on its full range product benefits.

According to Kevin Hyun, General Manager of Swanicoco Korea, Swanicoco caters to all skin types and challenges and is it the only brand trademarked with a special anti-aging fermentation process which gives a differential product offering to Watsons Malaysia, a leading health and beauty retailer in the country. He also proudly mentions that one of Swanicoco‟s „star‟ product, the RH-EGF Pure ampoule promotes epidermal cell renewal with the Noble-Prize formulation of the Epidermal Growth Factor (EGF).

The event was officiated by Caryn Loh, General Manager (Country Head) of Watsons Malaysia, Danny Hoh, Customer Director, Watsons Malaysia, Foo Hwei Jiek, Head of Trading, Watsons Malaysia, Kevin Hyun, General Manager of Swanicoco Korea and Charles Kim, Managing Director of MOVE S&C Sdn Bhd in the official launch of Swanicoco brand of products to the media and blogger community.

The ‘star’ product of Swanicoco, RH Pure Ampoule that promotes epidermal cell renewal
with the Noble-Prize formulation of the Epidermal Growth Factor (EGF).


About Swanicoco
Swanicoco‟s beginnings were from creating naturally fermented soaps. Now the brand has positioned itself as the top natural cosmetics company in the Republic of Korea. Its philosophy is to obtain from nature, and not artificial chemical products. Moreover, Swanicoco‟s main priority is obtaining high-quality ingredients, engaging in ceaseless bio development research to create a natural bio system, and relentlessly accepting challenges. Swanicoco uses grains, fruits, vegetables, and Korean medicinal herbs as ingredients for fermentation, and integrates biotechnology into eco-friendly natural components to help improve the skin. http://swanicoco.com/en/

Swanicoco is available exclusively at selected Watsons stores & Watsons online store.

About A.S. Watson Group
Established in Hong Kong in 1841, A.S. Watson Group is the largest international health and beauty retailer in Asia and Europe with over 13,300 stores in 25 markets. Each year, over three billion customers and members shop with our 13 retail brands, both in stores and online.

In Hong Kong, we operate more than 600 stores under four retail brands – Watsons, PARKnSHOP, FORTRESS, and Watson‟s Wine. In addition, we manufacture and distribute high quality drinking water brand Watsons Water, as well as the famous juice drinks Mr. Juicy and Sunkist.

For the fiscal year 2015, A.S. Watson Group recorded revenue of HKD151.9 billion. We have over
130,000 employees worldwide, including 12,900 in Hong Kong.

A.S. Watson Group is also a member of the world-renowned multinational conglomerate CK Hutchison Holdings Limited, which has five core businesses ‐ ports and related services, retail, infrastructure, energy and telecommunications in over 50 countries.

Please visit www.aswatson.com for more in-depth information about A.S. Watson Group and its brands. You may also stay in touch with us via our digital presence (eCommerce, social media, mobile app & more); more details are at http://www.aswatson.com/our-customers/digitalasw/.
About Watsons Malaysia Watsons Malaysia currently operates more than 420 Watsons stores in the country serving more than million customers every month.

Watsons continues to set the standards in the health, wellness and beauty market, providing personalised advice and counselling in health, beauty and personal care on top of its market-leading product ranges, making customers LOOK GOOD, FEEL GREAT every day. Since 2009, Watsons has been the No.1 pharmacy/drugstore brand in Asia Pacific for the 9th year running*.

Watsons is the flagship health and beauty brand of A.S. Watson Group.

* Campaign Asia-Pacific / Nielsen “Asia’s Top 1000 Brands online study of over 6,000 respondents across 13 markets in Asia Pacific region”.

For media enquiries, please contact Sandy Ngiam, Marketing Manager - PR & Communications,
Watsons Malaysia at [email protected] or visit Watsons Malaysia Facebook
BATU PAHAT, 21 July 2017 – Proving once again why they are the reigning leaders in the dairy food services segment, Anchor Food Professionals has launched an exciting campaign with their partners, and this time with a creation that Malaysians can’t resist – Pizza!



Celebrating pizza in all its shapes and sizes, the new campaign called “PizzArt” takes the enjoyment of pizza a notch up into an art form. Whether you’re a hard-core foodie or a discerning gourmand, these pizzas will deliver.

Together with 24 outlets in Peninsular and East Malaysia, Anchor Food Professionals will be introducing artisanal pizzas that are taking the world by storm. Masterpieces such as Flower Pizzas, Pizza Bombs, Adjaruli Khachapuri, Mini Muffin Pizzas and Pot Pie Pizzas are waiting to be devoured at participating restaurants from May to mid-November 2017.






The artisanal pizzas were conceptualized and created by the Anchor Food Professionals’ Hot Cooking Chefs as a way to help their partners create more excitement and variety in what they offer to their customers.


*Adjaruli Khacapuri*

The pizzas can only be made by kitchen crew with advanced culinary skills, and in restaurants with pizza ovens. Chefs and assistants from participating restaurants were trained in the ways of a skilled pizzaiolo by Anchor Food Professional in preparation for the launch of the campaign. Through workshops they were taught specialized skills to create unusual pizzas such as the avant-garde Pizza Flower.


*Flower Pizza*

The recipes call for only the finest ingredients such as Anchor Mozzarella Shredded Cheese, Anchor Unsalted Butter, Anchor Colby Cheese, Anchor Cheddar Cheese, and Mainland Edam Cheese. In Malaysia, the Anchor brand is already a leader in the dairy segment. When you dine in a restaurant, a hotel, or a quick service restaurant (QSR), chances are you are already having a taste of Fonterra’s dairy products through Anchor.


*Mini Muffin Pizza*

Speaking at the unveiling of the PizzArt campaign in Kuala Lumpur, Ms Linda Tan, Director of Anchor Food Professionals Malaysia said that the new campaign will strike a chord with pizza-loving Malaysians.

“Malaysians are increasingly leading busier lifestyles and are grabbing food on the go or dining out. Our insights show us that Malaysians generally love pizzas. We wanted to excite them further by taking the enjoyment of pizza a level up by introducing extraordinary, gourmet pizzas that are taking the world by storm. If you love pizzas, then this is a must try,” Ms Tan said.


*Pizza Bomb*

She added that this is an example of innovative campaigns that Anchor Food Professionals has launched with their partners such as the highly successful Say Cheese Campaign which introduced Japanese-inspired cheese based desserts, and the second wave which introduced sweet breads infused with creams and cheese. The more recent French-inspired Travel Cakes (butter loaf cakes) made available at participating bakeries ended on a sweet note as well.

“We are continuously finding ways to help our partners stay ahead of the curve by introducing global trends and unique creations to their consumers using only the best dairy by Anchor. By drawing on our New Zealand based research and expertise, we are able to help them achieve a competitive edge,” she added.


*Pot Pie Pizza*

With the new launch of PizzArt, Anchor Food Professional hopes to trail blaze a ‘new age’ of pizzas in Malaysia. Pizza bombs which made an appearance in the international food scene is an explosion of flavour and cheesiness in a ball of chewy dough with a crispy crust. Adjaruli Khachapuri is a boat shaped pizza filled with hot cheese and oozing egg and is a Georgian invention, all the rage in food capitals of the world. Muffin pizzas are bite-sized versions of delicious pizza and perfect for breakfast and as snacks and pot pie pizzas are as hearty and satisfying as they sound with pizza dough used as a pie crust with all the flavours and stringy cheesiness of a pizza steaming inside.

Consumers can also look forward to participating in some fun contests on Anchor’s Facebook @AnchorDairyMalaysia in the month of July to win exciting prizes. 

The artisanal pizzas will be available at Movida and U Pizzeria in Klang Valley, Movida and U Pizzeria in Perak, US Pizza and Lunarich in Penang, Movida in Melaka and Johor, Ejohng Concept in Johor, The Chubs Grill and Mad Ben Café in Sabah and Chillax Café & Bistro, Coup De Grill and Bistecca & Bistro in Sarawak from May to mid-November 2017.


About Anchor Food Professionals
The recently rebranded Anchor Food Professionals reflects the way the food service team are now doing business, acting as true consultants, working behind the scenes to deliver exciting new tastes and products for chefs, bakers, caterers, commercial kitchens, hotels, restaurants, quick service restaurants and cafes. The team will help businesses with all aspects of their operations, from front-of-house presentation, and pricing and promotion, to enhancing yield and taste and delivering exciting new menu options. By getting to know their customers’ businesses, Anchor Food Professionals is using this knowledge and optimizing dairy ingredients using Fonterra’s world leading research and development capability to meet the specific needs of chefs, bakers and restaurant owners.


CLAIM CASHBACK DENGAN SHOPBACK | Salam. Tranformasi dunia teknologi sekarang banyak merubah kehidupan kita pada tahun 2017 ini. Kalau dulu kita semua perlu beratur panjang untuk membeli belah. Dan ianya mengambil masa berejam untuk dapatkan sesuatu barang. Kini tidak lagi. Anda boleh shopping dengan mudah tanpa perlu mengambil masa yang lama dan penjimatan dapat dilakukan dengan aplikasi ShopBack. Bahkan, anda boleh claim cashback dengan shopback semudah ABC. Wahhh seronokkk eh, sambil shopping berhabis duit, siap boleh dapat cashback pulak tuh.

CLAIM CASHBACK DENGAN SHOPBACK SEKARANG!
Korang tahu tak ShopBack nih apa? ShopBack nih satu aplikasi yang menggabungkan beberapa rangkaian online shopping seperti Lazada, Eatigo, Fave dan banyak lagi.


DAPATKAN VOUCHER LAZADA, MAKAN DI EATIGO DAN BELI BARANG MAKEUP DI FAVE SEKARANG
Of course lahh selalu shopping dekat Lazada kan? Kalau masuk website Lazada, korang keluar duit sahaja. Cuba masuk website Lazada melalui ShopBack. Barang shopping dekat Lazada dapat, duit pulangan pun dapat. Ehhh memang berbaloi lahh shopping dengan ShopBack nih. Eh, rugi betul selama nih shopping tak masuk ShopBack dulu. Kita nih dah lah suka beli barang elektronik dari Lazada. So lepas nih wajib shopping melalui aplikasi ShopBack.

Untuk yang suka makan tuh, cuba korang masuk ke website Eatigo. Like seriously, dia punya offer tuh boleh buat korang pecah perut lahhh. Uyul pulak memang on diet, memang tak laa nak melantak macam hape. Tapi kalau nak cheatday sesekali tuh boleh je kan kan hahaha.
Haaa aplikasi Fave nih pulak memang sesuai untuk semua peringkat umur. Dari kanak kanak sampai orang dewasa. Aihh terasa nak buat facial treatment sebab boleh dapat diskaun berbaloi. Ahh korangg tengok lah sendiri. Kompom habis duit kalau masuk aplikasi ShopBack nih. Yang penting shopping dari ShopBack kan? Dapat cashback kot, nak risau apa! Hahaha.


DAFTAR MASUK KE WEBSITE SHOPBACK SEKARANG
Korang apa lagi, register akaun ShopBack dan berbelanja bagaikan raja. Jangan risau duit yang habis tuh, sebab pulangan dia pun berbaloi baloi hoi. Korang masih tak paham lagi penerangan Uyul tentang ShopBack? Jom layan video kat bawah nih.


REBUT PELUANG JANA PENDAPATAN DENGAN SHOPBACK
Dah dah! Jangan buang masa. Jom shopping dengan SHOPBACK untuk jana pendapatan yang lumayan. Sambil shopping, sambil dapat duit. Boleh shopping banyak kali. Jangan terlepas peluang, Uyul dah pesan nih! Hahaha.

Selamat bershopping gais!

**Klik sini untuk carian pantas! >>>  SHOPBACK
RANKING ALEXA BLOG UYUL | 25/07/2017. Salam. Wahh macam dah lama kan tak check Ranking Alexa untuk Blog Uyul Rosli nih. Sebenarnya dalam masa 2 bulan nih sepanjang Mei dan Jun, Uyul memang busy tak tahu nak cakap macam mana dah. Masa tuh, ada juga check Ranking Alexa. 

Kalau ikutkan sebelum nih dah naik sehingga di kedudukan 151515. Boleh tengok dekat entri http://www.uyulrosli.com/2017/04/ranking-alexa-blog-uyul-05042017.html. Lepas tuh sebab tak blogging lama sangat, turun balik sampai kedudukan 30000. Menangis tak berlagu lah Uyul masa tuh. Alhamdillilah dapat juga atas kedudukan Ranking Alexa tuh. Ramai dah kawan kawan yang naik sehingga bawah 10000 bahkan. Jelesnya Uyul. Hahaha.


Ranking in Malaysia: 16671
Baca entry Ranking Alexa yang lepas: Sini
Check Ranking Alexa blog korang: Sini


Alhamdulillah. Thank you kawan kawan semua yang rajin komen dekat blog Uyul. Tanpa korang, tak gemok lah blog nih macam tuan dia hehehe.