Showing posts with label Advertisement. Show all posts
Showing posts with label Advertisement. Show all posts
APLIKASI CANNIS BAKAL DILANCARKAN DI NASDAQ, AMERIKA SYARIKAT | Salam. Pada Ahad, 21 Oktober 2018 lalu, aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.




Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3,000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.


"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun. 

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.




Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.



Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia.
Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.
JOM MELANTAK DI LANTAK FEST, MYDIN MALL JOHOR BAHRU | Salam. Menghitung hari sempena Lantak Fest di Mydin Mall, Mutiara Rini, Johor Bahru, Johor. Baru baru ini Uyul ada ke event Meet & Greet Vendor dan Sponsor untuk Lantak Fest yang akan diadakan pada hujung minggu ini 19 sehingga 21 Oktober 2018. Sebagai penaja utama Lantak Fest ini, pihak Mydin Mall, Mutiara Rini dengan rasminya menjadi tapak tumpuan untuk yang julung julung kalinya diadakan. Korang mesti tertanya tanya apa yang dikatakan dengan Lantak Fest nih kan?? Lantak tu biasanya digunakan oleh Singaporean dan Johorean pun tak terkecuali. Bunyik agak kasar, contoh macam kita selalu kata AHHHH LANTAKKKLAAAAH KAU SANA! So disini pihak penganjur memang nak korang MELANTAKKKKK bersama keluarga dan yang tersayang sepuas puasnyaaaa.




Jom kita tengok apa aktiviti aktiviti di Lantak Fest ini.





TAWARAN PENGUNJUNG:

1. Beli sticker LantakFest Memory RM30 (Dapat voucher makan RM10 & peluang cabutan bertuah bernilai RM5,000!)

HADIAH CABUTAN BERTUAH:
**************************
No. 1 - RM1,000 
No. 2 - 1 unit aircond Fujiaire 1.0HP tajaan NM Aircond JB
No. 3 - Pakej rawatan badan RM2,000 tajaan NADI RAWATAN
No. 4 hingga 10 - Peralatan Elektrik
No. 11 hingga 20 - Voucher Mydin 

2. Voucher Belanja Mydin setiap 1 jam untuk 1 pengunjung bertuah!

3. RM8 berbelanja PERCUMA di merchant terpilih dari kalangan Vendor LantakFest dan pasaraya Mydin kepada 100 orang pertama setiap hari. (Dapatkan di Redeemable Counter LantakFest)

4. Voucher-voucher tajaan JOHOHERO bernilai RM600 ribu mesti dihabiskan!

5. Aktiviti-aktiviti booth

Datang jangan tak datang!!



Pelbagai aktiviti menarik disediakan untuk memeriahkan lagi festival ini!

1. Temui Fasha Sandha dan ramai pelakon #DramaSangat TV3! 
2. Battle of Karaoke menyaksikan siapa paling merdu suaranya menyanyi
3. MasterChef LantakFest pertandingan berkumpulan keluarga menyediakan menu dan ditayangkan scecara LIve di FB Page ini.
4. Lantak Doodle yang sudah bermula 1 bulan menyaksikan kreatifnya orang Malaysia
5. Persembahan TITANIUM, band di bawah PINK MUSIC MALAYSIA
6. Persembahan ZULRAMLI Solo Performer dengan petikan gitar hebat
7. Kompang Hipster, acara kompang berirama. Paduu beb!
8. King & Queen LantakFEst 2018..siapa laparrrrrr?
9. Sukaneka aktiviti tradisional antara keluarga dengan keletah masing-masing.
10. Saksikan binatang eksotik di MINI ZOO HAIWAN EKSOTIK
11. Saksikan sendiri pameran Mistik menhidangkan alatan mistik yang digunakan dalam upacara Mistik tersebut
12. Lihat sendiri minyak but-but berusia 20 tahun yang diperam
13. Candy Booth yang superlazat di booth NM Aircond JB
14. Pelbagai produk dan servis serta lebih 30 menu lazat seluruh Malaysia dan luar negara!
15. Saksikan silapmata yang dibawakan oleh rakyat Johor sendiri!

ADA LAGI!!


🎁 🎁Cabutan bertuah dengan nilai terkumpul RM5,000 dan RM10,000 voucher untuk diberikan!! 🎁🎁
.
NAK LAGI??

✔️ Voucher berbelanja MYDIN setiap SATU JAM (1 jam) akan diberikan kepada pengunjung bertuah!!

Saksikan keletah Siti Chubby (Selebriti & Pelakon) sebagai EMCEE LANTAKFEST sepanjang 3 hari ini.


Korang LIKE PAGE Lantak Festival atau Follow IG @LantakFest.
LANTAK FEST DI MYDIN MALL, MUTIARA RINI | Salam. Jom korang kita spend weekend di Lantak Fest! Pelbagai aktiviti dan sesuai untuk seisi keluarga.



LANTAK FEST adalah sebuah karnival pesta yang menggabungkan 5 elemen LANTAK. Platform aktiviti yang akan membariskan pelbagai menu dan aktiviti sihat yang akan diadakan pada 19-21 Oktober 2018 di Mydin Mall, Mutiara Rini, Johor Bahru.

Antara aktiviti yang bakal dijalankan sepanjang Lantak Fest:



Daftar sekarang!

1. BATTLE KARAOKE:
*********************
Open battle (18 tahun ke atas)

Apa jua jenis genre lagu.
Daftar RM30.

Markah dikira:
1. Suara
2. Showmanship
3. Gaya dan penampilan


2. MASTERCHEF LANTAKFEST
******************************
Penyertaan berkumpulan (2 dewasa, 1 kanak-kanak)

Menu : Bread and Sandwich
Inti & peralatan disediakan.

Daftar RM30 satu kumpulan.

+ Setiap kumpulan akan diberi voucher RM50 untuk sesi run and get di Pasaraya Mydin 
+ Live FB akan dibuat sepanjang program

+ Markah dikira daripada segi:
Ketepatan waktu
Hiasan & Kekemasan
Presentation skill kepada juri


3. KOMPANG HIPSTER:
**********************
Saksikan kreativiti pasukan kompang berirama secara battle competiton dengan gaya tersendiri.


4. LANTAK DOODLE:
********************
Terbuka kepada semua rakyat Malaysia.
Daftar RM30.

Daftar dan lukis doodle di rumah-upload ke FB-Menang hadiah menarik

*Penyertaan dibuka juga di pentas utama pada 13 Oktober 2018 jam 2.30 petang. Hubungi kami.


5. KING & QUEEN LANTAK:
**************************
Daftar RM5.
Siapa paling pantas makan dan dikira pemenang!


6. SUKANEKA LANTAK:
***********************
Daftar PERCUMA
Aktiviti keluarga, dewasa & kanak-kanak


Apalagi? Jom daftar dan menangi banyak hadiah menarik.
One of the reasons why you can count on Little Flower Hut is the 24-hour service. Every time you send a Flower Delivery, you don’t have to stress yourself out of accessing the Florist. This florist is dedicated to meet your requirements and exceed your expectations by providing you 24 hours florist full service anytime any day. Whether you want to give the most extravagant flower bouquet to a loved one in Singapore or you want to express your deepest sentiments and emotions through flowers, the flower shop is open to serve you even on the busiest occasions, holidays, and seasons.


Easy Shopping
Little Flower Hut takes pride on easy flower shopping 24 hours a day. Anyone can easily shop a hand bouquet, 99 roses or any gifts through the florist. It does not matter what the occasion is or what reason you have for the celebration. With the online flower delivery, it is also more convenient to send them as gifts to the people you love. 



Accessible Anytime, Anywhere
One of the things that Little Flower Hut aims for is for the shop and the florist to be accessible anytime and anywhere. Through the online website that can be accessed for 24 hours a day, you can send the best gifts to the people you love to express your emotions or to say your greetings or to make the day even brighter.

More Options for Delivery
Catering to any regions and entire nation for 24 hours, sending your loved ones with the most fabulous florist delivery on special occasions can be hassle-free. The florist has a variety of options for delivery of the gifts of flowers, including same day flower delivery and next day delivery. This gives you the chance to send express flowers even at the last minute.



Reliable Customer Assistance
Little Flower Hut is also a reliable florist 24 hours a day and seven days a week. When you need customer assistance or you want to ask for help on customization of floral arrangements, you will never get disappointed from the florist. Anytime you want to track the delivery of your ordered flowers, you can also count on the florist.

Affordable Services
You can order flowers online and send them to anywhere in Singapore for affordable price. Whenever you need a flower arrangement to send as gift or for indoor decoration, you can easily access the florist without the need to spend a fortune. With your internet connection, laptop, computer, or mobile phones, and a small space to do ordering of flowers, you are sure to go through it smoothly and hassle-free. 

Let the florist of Little Flower Hut help you through your flower gifting from buying of flowers to sending them. Any concerns or matters you want to clear with the florist can be done easily and smoothly. With the assurance that your gift of flowers and other items are handmade and hand delivered by the florist, it is always the best choice to send Flower Delivery with Little Flower Hut.

Shopping for flowers in Singapore can be overwhelming, not just because of the wide array of fresh flowers available in the market, but also because of the expensive prices. However, you do not have to choose expensive ones because you can always buy and shop flowers for less the price. For the Flower Delivery that you need, why not shop from the cheap Florist Singapore and save a few dollars on cost. Here’s an ultimate guide to your flower shopping for cheap flowers:



1. Find a flower shop
Find a flower shop where you can buy the best flowers for your hand bouquet on a cheap price. The florist can give you the freshest flowers and the loveliest design at an affordable price. Singapore has a mecca for fresh and beautiful flowers, and you can find the best flowers for your occasion from these shops. On the other hand, there is also an array of shops for online florist where you can find the cheapest florist in Singapore. 

2. Shop for local flowers
To buy beautiful fresh flowers cheaply, choose to buy local flowers. Instead of paying high and expensive prices on imported flowers from different countries or continents, opt for local blooms. The cheapest florist Singapore has direct access to several local farmers and local suppliers. You may choose Anthuriums, Hybrid Orchids, Heliconias, or Birds of Paradise for the beautiful flower arrangement and the online florist will have your flowers delivered to your loved ones in the most fabulous design for a low price.



3. Take advantage of free delivery
In shopping for flowers for less the price, the cheapest florist Singapore usually offers a variety of floral bouquets for free delivery. The same day flower delivery is free most of the times, and the florist assures you that the flowers are hand delivered within the same day. If you are looking for the best gifts to greet someone today or to surprise a loved one on any ordinary day, you will love the cheap price of same day flowers. 

The cheapest florist Singapore is always ready and available to give you the most beautiful flowers for gifting or decorating purposes. Whenever you need Flower Delivery for a cheap price, consider this ultimate guide in shopping for cheap flowers with the That Flower Shop to help you all throughout the shopping process.

POPULAR NEW FEATURES TO REVOLUTIONISE YOUR HOME | Hi. Whats Up gais. Did you know, with the advancement of technologies, we are reaping the benefits for our homes to live comfortably and convenience. There are some household items that has been upgraded and revolutionised from tighter security to high tech gadgets to maximize storage and ease of use.



 Apart from being highly functional, most of the gadgets and appliances are designed to match and cater for different house designs. Either they come in different colours, shapes and sizes but they are definitely designed to suit your Forest Woods luxury home or humble HDB flat. Here’s how you can revolutionise your home.


1.       Installing digital lock


Digital lock – for your house makes you feel like you’re accessing to your high end secret room by scanning your thumbprint or key in passcode. There are different ways for your access to be granted – biometric, keypad, RFID and Bluetooth, such flexibility. Besides tighter security, the digital lock is a convenience, you won’t have to carry bulk of keys out, don’t have the need to worry if you misplaced your keys anywhere or getting stolen. While you’re on vacation, you can set a specific timeframe to restrict access from anyone. One of the thoughtful features for the digital lock is there is an application for smartphones. It will send notifications to you when there is someone failed the authentication or track anyone who and when has returned home.


2.       Open concept kitchen


These days improving and upgrading the house is all about space efficient for airy and spacious living. Now the trending features for these spaces efficient is open concept in kitchen. The popular features inclusive bar top and island which eliminates the social barrier but enhancing the social bonding with family and friends. It also enhance the aesthetic luxurious look to your Forest Woods condominium.

The worry with open kitchen is often the cooking smell that will dispersed to other parts of the house. But, younger couple these days preferred to do light cooking or cook lesser so this wouldn’t be an issue for the younger couples. Although open concept kitchen cost more due to wall hacking but it does enhance the lighting and space efficient. Dining tables can double up with converting the bar top to a table. Check here for small spaces open concept kitchen.


3.       Rain shower


The trend is here in your bathroom, the rain shower, that’s to give you the feeling of showering in the rain and feeling refreshed after. Rain shower’s spread head is usually larger than the handheld spray but the water flows from shower rain is often steady, wider coverage and gentler droplets. Most of the rain showers come with additional handheld shower head for users to switch to their preferences. There are plentiful of shapes and designs with multiple materials and finishes available such as steel, chrome and brass to suit your preferred palate design. Of course, different materials and finishes come with different prices but definitely it adds the touch to your shower room, giving you tranquillity and relaxation.


4.       Smart refrigerators


Smart refrigerator usually comes with a programmed to detect types of food, ingredients or products stored inside it. Best part is smart fridge keeps track of the stock inside and notify you to replenish stocks. Don’t worry if you ever run out of milk and eggs. Smart fridge also known as the internet fridge, it comes in handy when you needed cooking recipes with the food, ingredients or stocks left in the smart refrigerators, speaking of meal planning. You can even keep track of your food expiry by scanning the barcode without you lifting your hands to open the refrigerator door. On top of that, there are custom settings that’s suit to your preferences like adjusting the cooling settings, deodorization or energy saving functions.


5.       Walk-in closets


The lady of the house’s happiness comes from walk-in closets, though trendy as it seems for decluttering and getting rid of the extra stuffs. It has been the trend for the lady of the house to design and build walk-in closets of their dreams. However, it is not expensive as there are plenty of custom made built-in wardrobes and drawers to store clothes, shoes etc. It keeps the house neat and clean with proper storage and it can be custom made according to the number of drawers or wardrobes and conveniences.


6.       Bamboo wood flooring


This natural surface covering natural is a trend that elevates the elegance and vibes of the house with its light colour. Also, known for the durability and stealth strong but with a properly harvested un-carbonized bamboo, it can be as hard as the red oak. On the pricing side, it’s a price that is the same level of most hardwood floors. The easy maintenance bamboo wood flooring only requires vacuum and sweep off the small particle debris. Occasionally, you will need damp mop to the bamboo flooring.
EYES STEAK DI KILANG BATERY JB SESUAI UNTUK PENGGEMAR WESTERN FOOD | Salam. Ada penggemar Western Food? Uyul nih sejak sejak menetap di JB, ada je tau tempat makan dia nak terjah. Sebab tu laaa tak kurus kurus ek. Alaaa selagi hidup, makan je lah. Asalkan kita tahu kawal pengambilan diet seharian tuh. Macam Uyul ni, kalau nak makan Western pun ikut mood jugak. So kebetulan tempoh hari keluar jumpa Ayu untuk makeup makeup session, tu yang ajak Ayu makan sekali.


Bincang punya bincang, makanya kami decide nak ke Kilang Batery. Haaaa apa lagi, sejurus je bersiap dari rumah Ayu, Uyul pun drive lah ke Kilang Batery. Bagi yang tak biasa ke Johor Bahru, Kilang Batery ini merupakan platform JJCM wanted dekat JB. Pernah tular di awal pembukaannya dan sangat popular dengan kedai kedai hipster. Terdapat juga butik butik dan kedai menjual accessories telefon. Uyul pun hampir setahun dah tak ke Kilang Batery nih. Itu yang terus je nak ke sana. Kot kot dapat laaa cari  restoran yang menghidangkan Western Food yang sedap dan berbaloi.


Sesampainya di Kilang Batery, terus cari parking dan pusing seround dua cari port lepak. Haaaa terus nampak Eyes Steak. Kebetulan kami sampai dalam jam 6:00 pm, so macam tak ramai orang lagi. Dengan langkah kanan, kita masuk ke dalam restoran. Boleh pilih nak dekat luar ataupun dalam. Kami pilih untuk makan kat dalam lahh sebab ada aircond dan agak privacy sikit.


Korang  boleh tengok ruang makan di bahagian dalam very condusive. Kalau nak lepak lepak dengan kawan kawan, memang okayy sangat nih. 


Mungkin sebab tak ramai orang, jadinya makanan yang kami order pun tak lah ambil masa yang lama untuk siap dihidang. Uyul percaya servis Eyes Steak ni memang laju. Tukang amik order pun peramah dan beliau sendiri recommend apa yang best dekat sini. Semua yang kami order adalah signature dish Eyes Steak. Wow! Banyak tauuu. Jangan terkejut ehh dua orang makan.

Jom kite ngok apa kitorang try dekat sini.


Chicken Grill with Aglio Olio Pasta
RM15. 90


Rib-Eye Steak
M23. 90


Lamb Shank
RM29. 90


Ice Blended & Cheezy Wedges
RM7.90 & RM6.00

Antara hidangan lain yang korang boleh cuba ada dekat bawah. Yang ini pun menyelerakan weyh. Pakkal je perut dah penuh. Kalau tak kat situ jugak kami habiskan. Hehehehe. 


Beef Bolognese
RM13. 90


Aglio Olio Seafood
RM13. 90


Chicken Parmigiana
RM18. 90

Tengoklahhh gambar gambar di atas tuh. Menyelerakan kan? Telan airliur je ke? Pi laaa lekaihhhhhhh weyhhh. Uyul ni update entry pun masih telan air liur. Hahahaham terasa kerangupan wedges, kesedapan Lamb Shank dia. Aduhhh rasa nak ajak Parzival pulak lahhh.


Acah acah cantik je kan Uyul tuh. Hahahah. Posing pun nak pegang garfu dan sudu. Cehhhh. 


Di sebalik gambar yang cantik, tengok lahhh Ayu tuuhh. Heheheh. 


Dia kata amikkan gambo dia. Haa yela yelaaa. Retis kannn. Hahahaha opsss jangan marah ek Yuuu. 


Ohhh okayyy, rupanya tukang amik order tuh owner Eyes Steak. No wonder lahh PR dia bagus. Thumbsup boss! Good food, good service. Highly recommended! 


Ini lahh dia Owner kedai tersebut. Uyul lupa pula nak interview dia tauuuu. Hahahah rushing pulka nak balik sampai lupa nak tanya nama.

So korang yang datang JB tu tak tahu nak makan Western dekat mana, boleh ke Eyes Steak di Kilang Batery. 

📍Eyes Steak, Kilang Batery
No. 83, Jalan Tampoi
81200 Johor Bahru, Johor

5:00 pm - 12:00 pm

016-3212606


Selamat mencuba and have a nice day!



THE BEST ONLINE FLOWER IN JOHOR | Salam. Hai korang. Selamat pagi. Mulakan hari anda dengan positive vibes, nescaya satu hari nih hari anda akan dipenuhi dengan perkara bermanfaat. So, apa yang senyum senyum bangun pagi nih Syazwani? Ecehhh lain maciammmm dia punya happy tau. Mana tak nyaaa, sekarang dah ada the best online flower in Johor tau. Ingat tak Uyul pernah review tentang Flower Chimp? Alaaaa pelaburan hampir 6 Juta di Asia Tenggara tuh? Boleh baca di entri ini >>>>> http://www.uyulrosli.com/2018/08/pelaburan-6-juta-flower-chimp-di-asia-tenggara.html.



Ni yang rasa nak buat surprise untuk yang tersayang nih. Sebab dah available dekat Johor jugakkkkk! Maknanya boleh laa kan order senyap senyap untuk ehem ehem. Hahaha. Takde laaa bukan nak order untuk sesiapa pun, ingat nak order untuk Mak dan Abah. Tapi anniversary mereka da lepas bulan April. Haa tapi, kalau nak buat surprise tak perlu pun tunggu hari hari istimewa. Betul tak?

Apa yang menarik perhatian Uyul, Flower Chimp ini diusahakan oleh dua orang usahawan muda kacak berasal dari Jerman. Wow! Bila baca profile mereka, rasa macam lagi lah teruja nak order untuk orang tersayang.

Haaa jom tengok latar belakang Flower Chimp secara ringkas di bawah:

Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang.



Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain.



Kalau korang nak tahu, Flower Chimp nih kalau order sebelum 1:00pm boleh dapat pada hari yang sama juga. Order online je! Mana ada florist lain nak ambil tempahan secara online kan? Rasanya ini yang paling best service sebab Uyul order dari Johor Bahru, boleh flower delivery ke Batu Pahat. Wahhhhh Flower Chimp rupanya merupakan Online florist in Malaysia yang pertama! Wahhhh penghantaran percuma ke seluruh negara termasuk Sabah & Sarawak tanpa pesanan minimum. Sila rujuk senarai lokasi penghantaran di sini >>>> https://www.flowerchimp.com/pages/most-popular-locations. Macam Uyul cakap pada previous entri, Flower Chimp turut membuat penghantaran ke Indonesia dan Filipina dan lokasi akan datang ialah Singapura.



Jom korang layari website Flower Chimp, klik sini >>>>> https://www.flowerchimp.com. Korang boleh tengok semua collection dari Flower Chimp di sini >>>>>  https://www.flowerchimp.com/collections. Fresh flower yang digubah cantik dan harga juga sangat berpatutan. Wahhh menarikkkk sangat. Boleh laa yang nak hadiahkan untuk kekasih masing masing, sebab lawaaaaa sangatttt. Uyul pula tertarik dengan dengan bunga mawar, korang boleh tengok dekat sini >>>> https://www.flowerchimp.com/collections/roses. Eh, lepas godeh godeh website dia, boleh juga laa kalau nak bagi hadiah kepada kawan kawan yang baru bersalin. Haaa jom tengok sini pula >>>>> https://www.flowerchimp.com/collections/new-baby.

Rupa rupanya website Flower Chimp siap ada tips lagi kalau nak shopping. Korang yang mana takde idea tuh boleh tengok dekat pautan ini https://www.flowerchimp.com/pages/card-message-ideas. Nice kan? Senang betul nak buat keputusan nak beli macam mana. Heyyy teruja nyaaaa Uyul.




Yang bestnyaaaa, korang boleh gunakan kod baucher UYUL15 dan akan dapat menikmati potongan harga sebanyak 15% di seluruh platform di  https://www.flowerchimp.com/ perbelanjaan minima. Syarat syaratnya seperti tertera:

1. Baucar hanya boleh digunakan sekali bagi setiap pesanan.
2. Baucar adalah terhad kepada sekali penebusan bagi seorang pengguna.
3. Kod baucar tidak boleh digabungkan dengan promosi lain.
4. Tiada pemulangan atau ganti rugi berbentuk tunai bagi potongan harga yang diberi.
5. Kod baucar sah dalam tempoh 3 bulan selepas ulasan ini diterbitkan

Untuk maklumat lanjut tentang Flower Chimp korang boleh layari www.flowerchimp.com. Sila hubungi mereka menerusi emel: [email protected] atau telefon bimbit: +6013-886 9948 untuk sebarang pertanyaan berkaitan media.
GARLIC BALM MELEGAKAN SELSEMA DAN SAKIT KEPALA | Salam. Fuhhh. Baru lega dari sakit kepala nih kemahin berdesup update blog. Korang tahu tak, selsema pun boleh menyebabkan sakit kepala. Uyul memang ada migrain, kadang kala migrain tuh sampai tak boleh bawah bincang. Tapi kali nih memang bukan sebab migrain nih. Ni confirm sebab selsema melampau ni. Tu yang sakit kepala. Yelaaaa kan JB sekarang ni musim sejuk. Mahu tak selsema weyh. Lagi lagi bila bangun pagi, kemahin dasyat selsema dia.


Bila dah selsema, kepala sakit, nak buat apa pun semua payah. Nak pulak kita memang jenis banyak kerja dekat office. Nak tak nak kena cari solusi permasalahan tersebut. Kalau tak memang tak boleh nak buat kerja. Kebetulan sangat rakan JDT Blogger, Kak Juju ada mengesyorkan satu produk nih untuk melegakan selsema yang Uyul alami iaitu Garlic Balm.


Garlic Balm dari ZM Beauty merupakan rawatan alternatif tanpa ubat dari inovasi petua tradisi nenek moyang sejak berabad lamanya daripada minyak bawang putih kepada Garlic Balm untuk memudahkan cara ibu ibu moden menggunakannya untuk anak anak, malah ianya sesuai digunakan seisi keluarga dari bayi hingga ke dewasa.



CARA PENGGUNAAN

Sapukan pada telapak kaki, belakang badan, dada (rusuk kiri & kanan), tengkuk, ubun ubun, bahagian sinus (dahi, tepi kiri & kanan hidung).

Nota:
Boleh sapukan pada perut untuk masalah kembung perut & pakai stoking semasa tidur.



KELEBIHAN GARLIC BALM

Antara kelebihan Garlic Balm adalah seperti berikut:
- Merawat batuk berkahak.
- Merawat selsema.
- Merawat kembung perut.
- Buang angin dalam badan.
- Merawat asma ringan.
- Merawat gatal-gatal akibat gigitan serangga




DAPATKAN GARLIC BALM SEKARANG!