POWER SUPPLY BLOW PULA DAH

POWER SUPPLY BLOW PULA DAH | Salam. Ehhhh geramnya dah laaa masuk office hari Ahad semalam semata mata nak siapkan Minutes of Meeting dan siapkan kerja Admin sikit. Sekali PC pulak buat hal. Try hidupkan pun dia tak terus boot Windows. Tengoklahh bawah nih. Ehhh geram betul lahh. 


Haiiihhh dah laaa kita nak cepatkan kerja, boleh pulak dia macam ni. Haa menggelupur dah Uyul ni tau. Adehhh.  My Parzival pulak takde kat JB. Dia ke Segamat, hantar Shasha balik Kolej. Apa lagi, cepat cepat WhatsApp dia tanya macam mana. 


So kita pun follow laaaa apa My Parzival tu ajo. Tapi masih tak solve lagi. Apa lagi, Uyul pun angkat kaki laaaa, terus ke Event SDS. Memang fikir hari nih kena masuk office awal, mintak tolong My Parzival tengokkan apa masalah. 


So seperti biasa, Abang Kacak teruslah buat yang sepatutnya. Haaa dah tengok tengok apa semua, dia terus bagitahu, "Ting, power supply blow." Ohhhh okayy, so sekarang nak buat apa. Kedai komputer pun tak bukak lagi. PC Uyul pulak main server. Nak knockoff payment, nak generate late charges lagi. Aduhhh.

"Tukar power supply dari CPU komputer Admin for temporary." 

Okayy ngam. Pukul11 kang boleh lah pergi Plaza Pelangi untuk replace. Settle. Lega sikit bila Admin dah boleh buat kerja dia walaupun Uyul yang tak boleh siapkan kerja Uyul. Hahaha. 





Hmm. Pemes jap dorang ni hahaha. Okaylahh dah replace yang baru, lega laaa sikit. Naseb lahh RM90 tu boleh claim dengan JMC. Hahahah. Rabak weyh kalau tak boleh claim. 

Satu masalah selesai, lagi masalah kat office ni melambak tak siap lagi. Jomlahhhh balik office siapkan kerja. Next meeting 22 September 2018, legaaaa sebab banyak gila kerja tak siap lagi weyhhh. 

3 comments:

  1. mak ai kamera huawei ni..abang repair pc pun dia nak fokuskan..hahaha

    ReplyDelete
  2. untunglahhh abang kedai repair masuk dalam blog uyul.hahahhaa..

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan segala urusan uyul. Stay cool and cun dear.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.

Powered by Blogger.