One of the reasons why you can count on Little Flower Hut is the 24-hour service. Every time you send a Flower Delivery, you don’t have to stress yourself out of accessing the Florist. This florist is dedicated to meet your requirements and exceed your expectations by providing you 24 hours florist full service anytime any day. Whether you want to give the most extravagant flower bouquet to a loved one in Singapore or you want to express your deepest sentiments and emotions through flowers, the flower shop is open to serve you even on the busiest occasions, holidays, and seasons.


Easy Shopping
Little Flower Hut takes pride on easy flower shopping 24 hours a day. Anyone can easily shop a hand bouquet, 99 roses or any gifts through the florist. It does not matter what the occasion is or what reason you have for the celebration. With the online flower delivery, it is also more convenient to send them as gifts to the people you love. 



Accessible Anytime, Anywhere
One of the things that Little Flower Hut aims for is for the shop and the florist to be accessible anytime and anywhere. Through the online website that can be accessed for 24 hours a day, you can send the best gifts to the people you love to express your emotions or to say your greetings or to make the day even brighter.

More Options for Delivery
Catering to any regions and entire nation for 24 hours, sending your loved ones with the most fabulous florist delivery on special occasions can be hassle-free. The florist has a variety of options for delivery of the gifts of flowers, including same day flower delivery and next day delivery. This gives you the chance to send express flowers even at the last minute.



Reliable Customer Assistance
Little Flower Hut is also a reliable florist 24 hours a day and seven days a week. When you need customer assistance or you want to ask for help on customization of floral arrangements, you will never get disappointed from the florist. Anytime you want to track the delivery of your ordered flowers, you can also count on the florist.

Affordable Services
You can order flowers online and send them to anywhere in Singapore for affordable price. Whenever you need a flower arrangement to send as gift or for indoor decoration, you can easily access the florist without the need to spend a fortune. With your internet connection, laptop, computer, or mobile phones, and a small space to do ordering of flowers, you are sure to go through it smoothly and hassle-free. 

Let the florist of Little Flower Hut help you through your flower gifting from buying of flowers to sending them. Any concerns or matters you want to clear with the florist can be done easily and smoothly. With the assurance that your gift of flowers and other items are handmade and hand delivered by the florist, it is always the best choice to send Flower Delivery with Little Flower Hut.

Shopping for flowers in Singapore can be overwhelming, not just because of the wide array of fresh flowers available in the market, but also because of the expensive prices. However, you do not have to choose expensive ones because you can always buy and shop flowers for less the price. For the Flower Delivery that you need, why not shop from the cheap Florist Singapore and save a few dollars on cost. Here’s an ultimate guide to your flower shopping for cheap flowers:



1. Find a flower shop
Find a flower shop where you can buy the best flowers for your hand bouquet on a cheap price. The florist can give you the freshest flowers and the loveliest design at an affordable price. Singapore has a mecca for fresh and beautiful flowers, and you can find the best flowers for your occasion from these shops. On the other hand, there is also an array of shops for online florist where you can find the cheapest florist in Singapore. 

2. Shop for local flowers
To buy beautiful fresh flowers cheaply, choose to buy local flowers. Instead of paying high and expensive prices on imported flowers from different countries or continents, opt for local blooms. The cheapest florist Singapore has direct access to several local farmers and local suppliers. You may choose Anthuriums, Hybrid Orchids, Heliconias, or Birds of Paradise for the beautiful flower arrangement and the online florist will have your flowers delivered to your loved ones in the most fabulous design for a low price.



3. Take advantage of free delivery
In shopping for flowers for less the price, the cheapest florist Singapore usually offers a variety of floral bouquets for free delivery. The same day flower delivery is free most of the times, and the florist assures you that the flowers are hand delivered within the same day. If you are looking for the best gifts to greet someone today or to surprise a loved one on any ordinary day, you will love the cheap price of same day flowers. 

The cheapest florist Singapore is always ready and available to give you the most beautiful flowers for gifting or decorating purposes. Whenever you need Flower Delivery for a cheap price, consider this ultimate guide in shopping for cheap flowers with the That Flower Shop to help you all throughout the shopping process.

KISAH DISEBALIK JAGUNG MANIS | Salam. Long weekend datang lagi. Kali ini cuti sampai Isnin. So pagi tadi baru lah start kerja. Kemahin masuk kerja pagi pagi siapkan semua kerja terbengkalai.


Sabtu, Ahad dan Isnin. Korang ke mana long weekend nih? Uyul seperti biasa tak ke mana mana. Kebetulan Sabtu tu tak berapa sihat. Ahad pulak melepek je laa dekat rumah. Tapi macam biasa lahh Uyul kalau demam biasa tu kejap je heloknya. Ahad petang dah rasa bosan dah duduk rumah. Haa mula lah panjang akal plan nak ke sana ke mari. 

Uyul pun WhatsApp laa Parzival. Minta dia amik Uyul malam Ahad tu. Terasa nak ke Bazaar Karat. Lama betul tak ke sana. Bukan apa, cuma nak tengok rakyat jelata JB je pun. Bosan kan terperap je kat rumah.

Bila dah sampai di Bazaar Karat, duk pusing pusing takde laaa nak beli apa sangat pun. Tertiba nampak orang jugak jagung manis. Haaa apa lagi, pau Parzival lahhh. Nak jugak jagung manis sebab craving masa tuhhhh jugakkkk. Parzival pun hulur wallet dia seperti biasa.


Actually laaa kan, benda pertama yang bermain difikiran masa nak beli jagung manis tuh cuma kenangan yang pernah ada sepanjang dengan Parzival. Nampak jagung manis tuh teringat zaman zaman bercinta dulu. Disebalik jagung manis ada kisah dia yang takkan Uyul lupa.

Dulu zaman bercinta, kami baru Sem 3 Diploma. Orang study, kita pulak sibuk bercinta. Tapi bercinta tuh berisi hokeyyyy. Dua dua grad on time. Okay lahhh kan. Hahaha. So sepanjang zaman study tuh, memang kami ni ke mana mana naik turun tangga bas je la. Balik kampung ke, pergi dating dekat Dataran Pahlawan ke. Memang transport utama kami adalah bas.

Nak dijadikan cerita, masa tuh Stesen Bas Alor Gajah baru dinaiktaraf. Memang cantik sangat dan banyak kemudahan disediakan. Antaranya ada kiosk kiosk jualan pelbagai seperti gerai menjual makanan, menjual Coolblog. Haa masa tu Coolblog kan tengah in sebagai salah satu minuman blended.

Sebelah kedai Coolblog tuh ada satu kedai jual jagung manis. Haaaa, so setiap kali dating mestilahh Parzival akan beli jagung manis tuh. Beli satu kongsi berdua. Tapi bila datang kedekut dia, ehhhh tak nak kongsi. Geram pulakkk kita kalau ingat balik tau. Hahaha.

Sebab tu masa dekat Bazar Karat, dah dua dua pun jalan menonong sorang depan sorang belakang, memanglahhh nampak jagung manis pun boleh tersenyum sorang sorang.

Ciskeklahhh Uyul actually malas nak cerita kisah cinta tak jadi nih tapi nak jugak laaaa cerita. Kenangan adalah benda paling jauh kita nak kejar. Tapi bila benda tu berulang, ianya boleh mengingatkan kita saat manis dulu dulu. Kan? 
JOM CUBA PIZZA NASI LEMAK DI THISTLE HOTEL, JOHOR BAHRU | Salam. Baru baru ini Uyul telah ke majlis pelancaran Oasis Restaurant di Thistle Hotel. Habis kerja jam 5:30 pm terus pecut ke Thistle Hotel. Majlis pembukaan tersebut telah berlangsung dari jam 6:00 pm sehingga 8:00 pm.


Apa yang menariknya, kali ini majlis pelancaran Oasis Restaurant menampilkan 3 jenis signature dish mereka iaitu Trio Pasta, Nusantara Pizza dan Dome Pizza.

TRIO COLOR PASTA

Trio Pasta didatangi dengan pasta berwarna Pink, Hijau dan Biru. Kalau korang nak tahu, pasta tersebut adalah hasil tangan chef sendiri. Patutlahhh tak dapat dekat luar masa Uyul ke Tesco pun tak ada. Menurut chef, pewarna yang digunakan adalah dari Bunga Telang. Alaa bunga yang selalu digunakan apabila masak nasi kerabu tuh. Pasta di sini korang boleh rasa dalam 3 rasa iaitu Bolognese, Carbonara dan Oglio Olio. Uyul suka both Bolognese and Carbonara.



BAKED SEAFOOD PASTA

Selain Trio Pasta, ada juga menu Baked Seafood Pasta. Pasta yang digunakan adalah jenis Penne. Yang bestnya, ianya dihidangkan dalam aluminium foil dan chef akan buka foil tersebut di depan pelangan dan nyalakan api. Bau cheese yang terbakar tuh memang buat Uyul tak sabar nak rasa keenakkannya. Jom tengok gambar dekat bawah nih.





NUSANTARA PIZZA

Selain pasta, yang paling menarik perhatian Uyul adalah Nusantara Pizza. Haaa senang cerita ianya Uyul panggil Pizza Nasi Lemak. Selalu tengok Burger Nasi Lemak kan? Haa kali ini Pizza Nasi Lemak boleh didapati di Thistle Hotel. Toppingnya terdapat sambal nasi lemak, mentimun dan ikan bilis. Rasanya sebijik macam nasi lemak. Cuma bezanya takde nasi je.



DOME PIZZA & ROULADE PIZZA

Ada dua jenis Pizza lagi yang buat Uyul tak sabar nak cuba. Iaitu Dome Pizza dan Roulade Pizza. Dome Pizza diperbuat daripada pastry puff. Manakala Roulade Pizza pula adalah doh pizza yang digulung. Inti yang digunakan ofcourse lah topping pizza yang lazat. Ada kepingan daging, sosej dan sayur sayuran seperti capsicum.



Jom tengok apa lagi yang Uyul cuba di Oasis Restaurant.


BAKED LOBSTER



BEEF RIB


PASTA PEANUT SAUCE




VARIETY OF JUICES


Jom ke Thistle Hotel, Johor Bahru untuk merasai sendiri kesedapan hidangan yang disediakan. Korang yang nak bersantai santai di tepi pool dengan Family, Thistle Hotel jawapannya. Harga sangat sangat berbaloi iaitu bermula dari RM18. Layanan dari Service Crew yang berpengalaman sangat sangat memuaskan hati.

Selamat mencuba korang! 


POPULAR NEW FEATURES TO REVOLUTIONISE YOUR HOME | Hi. Whats Up gais. Did you know, with the advancement of technologies, we are reaping the benefits for our homes to live comfortably and convenience. There are some household items that has been upgraded and revolutionised from tighter security to high tech gadgets to maximize storage and ease of use.



 Apart from being highly functional, most of the gadgets and appliances are designed to match and cater for different house designs. Either they come in different colours, shapes and sizes but they are definitely designed to suit your Forest Woods luxury home or humble HDB flat. Here’s how you can revolutionise your home.


1.       Installing digital lock


Digital lock – for your house makes you feel like you’re accessing to your high end secret room by scanning your thumbprint or key in passcode. There are different ways for your access to be granted – biometric, keypad, RFID and Bluetooth, such flexibility. Besides tighter security, the digital lock is a convenience, you won’t have to carry bulk of keys out, don’t have the need to worry if you misplaced your keys anywhere or getting stolen. While you’re on vacation, you can set a specific timeframe to restrict access from anyone. One of the thoughtful features for the digital lock is there is an application for smartphones. It will send notifications to you when there is someone failed the authentication or track anyone who and when has returned home.


2.       Open concept kitchen


These days improving and upgrading the house is all about space efficient for airy and spacious living. Now the trending features for these spaces efficient is open concept in kitchen. The popular features inclusive bar top and island which eliminates the social barrier but enhancing the social bonding with family and friends. It also enhance the aesthetic luxurious look to your Forest Woods condominium.

The worry with open kitchen is often the cooking smell that will dispersed to other parts of the house. But, younger couple these days preferred to do light cooking or cook lesser so this wouldn’t be an issue for the younger couples. Although open concept kitchen cost more due to wall hacking but it does enhance the lighting and space efficient. Dining tables can double up with converting the bar top to a table. Check here for small spaces open concept kitchen.


3.       Rain shower


The trend is here in your bathroom, the rain shower, that’s to give you the feeling of showering in the rain and feeling refreshed after. Rain shower’s spread head is usually larger than the handheld spray but the water flows from shower rain is often steady, wider coverage and gentler droplets. Most of the rain showers come with additional handheld shower head for users to switch to their preferences. There are plentiful of shapes and designs with multiple materials and finishes available such as steel, chrome and brass to suit your preferred palate design. Of course, different materials and finishes come with different prices but definitely it adds the touch to your shower room, giving you tranquillity and relaxation.


4.       Smart refrigerators


Smart refrigerator usually comes with a programmed to detect types of food, ingredients or products stored inside it. Best part is smart fridge keeps track of the stock inside and notify you to replenish stocks. Don’t worry if you ever run out of milk and eggs. Smart fridge also known as the internet fridge, it comes in handy when you needed cooking recipes with the food, ingredients or stocks left in the smart refrigerators, speaking of meal planning. You can even keep track of your food expiry by scanning the barcode without you lifting your hands to open the refrigerator door. On top of that, there are custom settings that’s suit to your preferences like adjusting the cooling settings, deodorization or energy saving functions.


5.       Walk-in closets


The lady of the house’s happiness comes from walk-in closets, though trendy as it seems for decluttering and getting rid of the extra stuffs. It has been the trend for the lady of the house to design and build walk-in closets of their dreams. However, it is not expensive as there are plenty of custom made built-in wardrobes and drawers to store clothes, shoes etc. It keeps the house neat and clean with proper storage and it can be custom made according to the number of drawers or wardrobes and conveniences.


6.       Bamboo wood flooring


This natural surface covering natural is a trend that elevates the elegance and vibes of the house with its light colour. Also, known for the durability and stealth strong but with a properly harvested un-carbonized bamboo, it can be as hard as the red oak. On the pricing side, it’s a price that is the same level of most hardwood floors. The easy maintenance bamboo wood flooring only requires vacuum and sweep off the small particle debris. Occasionally, you will need damp mop to the bamboo flooring.
TIPS ATASI SINKI TERSUMBAT | Salam. Haihhhh spoil terus mood bila tengok sinki tersumbat. Dah lah banyak bahan mentah dalam peti ais. Nak tak nak kena laa masak. Ada ikan, ada seafood, ketam pun ada. Daging korban pun ada Mak bekalkan. Tapi bila tengok sinki tersumbat camni. Cane laaa nak masak. Pulak balik kerja penat penat, tengok sinki pula tak boleh kompromi lahh. Korang pernah alami tak sinki tersumbat? Jom tengok tips atasi sinki tersumbat di bawah.


Korang cuma perlukan Soda, Garam dan Air Panas. Tips ini Uyul dapat dari uncle kedai hardware. Korang juga perlukan pam macam dalam gambar nih. Mula mula tuh Uyul nak guna acid. Tapi risau pulak rosak paip kalau guna acid. 


Pam ni harga dia cuma RM6.50 saja. Boleh dapatkan dekat hardware. Memang bagus kalau setiap rumah ada pam ni. Uyul kalau tak sebab tersumbat, takdenya nak beli. Haaa ni dah ada so lepas ni takde la moody tengok sinki tersumbat. Apa yang korang perlu buat adalah, pam sinki sampai air dah takde dalam sinki. Apabila sinki dah kosong, korang letak garam dan soda di lubang sinki. 


Soda tu pula boleh dapat dalam harga RM10, garam pulak baru RM1 sebungkus. Bukan guna semua pun. Agak agak je masa tabur tuh weyh. 



Seperti biasa seketul Uyul ni memang suka main campak campak dan agak agak je. So campaklah garam dalam 1/4 bungkus. Seterusnya letak pulak soda. Ready nak jirus air panas nih. 


Jerang air secukupnya. Air perlu panas ya kawan kawan. Masak je terus jirus. Jangan pula guna air yang dah sejuk. Tak menjadi nanti. 


Seterusnya jirus air panas ke dalam sinki. Uyul ulang dua kali sebab tak puas hati takut tersumbat lagi. Hasilnya, tiada lagi sinki tersumbat. Licin berkilat weyh. Baru lahhh syok nak masak. 


Bila dah tak confirm tak tersumbat, korang cuci lahh sinki tuh dengan sabun. Yela dah sehari semalam dia tersumbat, bau pun tak sedap. Uyul biasa cuci guna sabun serbuk.



Taraaaaass. Berkilatttt weyhhh! Baru lah mood masak pun datang kepadaku. 


Selamat mencuba korang! 
EYES STEAK DI KILANG BATERY JB SESUAI UNTUK PENGGEMAR WESTERN FOOD | Salam. Ada penggemar Western Food? Uyul nih sejak sejak menetap di JB, ada je tau tempat makan dia nak terjah. Sebab tu laaa tak kurus kurus ek. Alaaa selagi hidup, makan je lah. Asalkan kita tahu kawal pengambilan diet seharian tuh. Macam Uyul ni, kalau nak makan Western pun ikut mood jugak. So kebetulan tempoh hari keluar jumpa Ayu untuk makeup makeup session, tu yang ajak Ayu makan sekali.


Bincang punya bincang, makanya kami decide nak ke Kilang Batery. Haaaa apa lagi, sejurus je bersiap dari rumah Ayu, Uyul pun drive lah ke Kilang Batery. Bagi yang tak biasa ke Johor Bahru, Kilang Batery ini merupakan platform JJCM wanted dekat JB. Pernah tular di awal pembukaannya dan sangat popular dengan kedai kedai hipster. Terdapat juga butik butik dan kedai menjual accessories telefon. Uyul pun hampir setahun dah tak ke Kilang Batery nih. Itu yang terus je nak ke sana. Kot kot dapat laaa cari  restoran yang menghidangkan Western Food yang sedap dan berbaloi.


Sesampainya di Kilang Batery, terus cari parking dan pusing seround dua cari port lepak. Haaaa terus nampak Eyes Steak. Kebetulan kami sampai dalam jam 6:00 pm, so macam tak ramai orang lagi. Dengan langkah kanan, kita masuk ke dalam restoran. Boleh pilih nak dekat luar ataupun dalam. Kami pilih untuk makan kat dalam lahh sebab ada aircond dan agak privacy sikit.


Korang  boleh tengok ruang makan di bahagian dalam very condusive. Kalau nak lepak lepak dengan kawan kawan, memang okayy sangat nih. 


Mungkin sebab tak ramai orang, jadinya makanan yang kami order pun tak lah ambil masa yang lama untuk siap dihidang. Uyul percaya servis Eyes Steak ni memang laju. Tukang amik order pun peramah dan beliau sendiri recommend apa yang best dekat sini. Semua yang kami order adalah signature dish Eyes Steak. Wow! Banyak tauuu. Jangan terkejut ehh dua orang makan.

Jom kite ngok apa kitorang try dekat sini.


Chicken Grill with Aglio Olio Pasta
RM15. 90


Rib-Eye Steak
M23. 90


Lamb Shank
RM29. 90


Ice Blended & Cheezy Wedges
RM7.90 & RM6.00

Antara hidangan lain yang korang boleh cuba ada dekat bawah. Yang ini pun menyelerakan weyh. Pakkal je perut dah penuh. Kalau tak kat situ jugak kami habiskan. Hehehehe. 


Beef Bolognese
RM13. 90


Aglio Olio Seafood
RM13. 90


Chicken Parmigiana
RM18. 90

Tengoklahhh gambar gambar di atas tuh. Menyelerakan kan? Telan airliur je ke? Pi laaa lekaihhhhhhh weyhhh. Uyul ni update entry pun masih telan air liur. Hahahaham terasa kerangupan wedges, kesedapan Lamb Shank dia. Aduhhh rasa nak ajak Parzival pulak lahhh.


Acah acah cantik je kan Uyul tuh. Hahahah. Posing pun nak pegang garfu dan sudu. Cehhhh. 


Di sebalik gambar yang cantik, tengok lahhh Ayu tuuhh. Heheheh. 


Dia kata amikkan gambo dia. Haa yela yelaaa. Retis kannn. Hahahaha opsss jangan marah ek Yuuu. 


Ohhh okayyy, rupanya tukang amik order tuh owner Eyes Steak. No wonder lahh PR dia bagus. Thumbsup boss! Good food, good service. Highly recommended! 


Ini lahh dia Owner kedai tersebut. Uyul lupa pula nak interview dia tauuuu. Hahahah rushing pulka nak balik sampai lupa nak tanya nama.

So korang yang datang JB tu tak tahu nak makan Western dekat mana, boleh ke Eyes Steak di Kilang Batery. 

📍Eyes Steak, Kilang Batery
No. 83, Jalan Tampoi
81200 Johor Bahru, Johor

5:00 pm - 12:00 pm

016-3212606


Selamat mencuba and have a nice day!