I'M SURVIVED | Salam. Hi everyone, good day! I'm so sorry for not updating my blog. As usual, I'm quite busy right now. Fucking busy! Ahh alasan lapok betul bila tak update blog. Entahlahhh. Memang busy. Asal celik fikir kerja, asal lelap pulak fikir blog tak update. Tapi tetap tak update. Haiihhhhhlahh.


Sekadar entri pendek.

Sejak sejak naik pangkat Building Manager nih, sumpah masa untuk diri sendiri terpaksa diketepikan. Sebulan lebih, and I'm survived. Naik pangkat nih, bukan benda yang boleh dibanggakan. Ianya satu amanah yang kau kena pikul tanpa perlu persoalkan apa apa. 

Actually, I'm Alumni of Bachelor of Office Systems Management. I repeat. Office Systems Management. Langsung takde kaitan dengan Property/Building Management. Langsung. Bermula sebagai Admin Executive, dan diberi peluang serta kepercayaan daripada Mr Yap selaku Operation Manager untuk area Larkin, aku terima dan galas tanggungjawab dengan penuh rasa berbagai. Rasa tidak yakin, rasa tidak mampu, rasa tidak berkeupayaan.

Kalau ikutkan, aku jump satu position. Admin Executive to Building Manager, lompat Building Executive. Ye, My Parzival merupakan Building Executive di DBM. So dia lebih paham industri Property Management nih macam mana. Sedangkan aku? Hanya Admin yang buat kerja kerja clerical dan memudahkan urusan orang atasan supaya setiap kerja berjalan lancar. But slowly, aku nampak industri nih macam mana risiko dia.

Straight forward.    

From the day one I've been transferred to this site as a Building Manager, segala bagai perasaan berbuku di hati. Dengan previous Manager yang tak handover properly, dengan minggu minggu pertama nak bersihkan sampah orang, dengan pending issues melambak, dengan aku kena handle meeting sorang sorang. Langsung aku tak pernah complaint apa orang buat kat aku. Langsung tak complaint pada upper level, aku buat semua tanpa banyak cekadak. End up, orang tuduh aku bercerita sana sini dia tak buat kerja, dia main duit semua. Helloooooo. Tuduhan kau FALLACY! Ke takut dengan bayang bayang sendiri? Aku takde masa nak pergi site lain bercerita pasal orang. Tak pernah aku pergi ke site bercerita pasal orang tak buat kerja, tak kuasa! Lagi laaaa nak buat cerita orang main duit bagai walhal aku ada je dengar semua cerita tu.

Sampailahhhh.

My superior called me, and asked if I create another Whatsapp group with Admin from other site. Weyhhhhhh I dont have any extra time for talking about nonsense lah! Dan beliau tanya aku kenapa hal kecik nak dibesarkan. Its not hal kecik ke hal besar. Banyak kali kau lepas tangan, aku diam. Tapi bila kau bagi arahan macam kami ni kuli, its doesnt make sense. Siapa yang ke sana ke sini bawak cerita pasal aku? Cerita buruk pasal aku bersepah sepah? Siapa?

Aku bukan perempuan yang senang senang orang nak pijak. Bukan. Sebab aku berpegang pada kerja itu satu amanah.

I'm allergik to orang yang suka cakap gebang. Dan sekarang, I realized, ramai orang tak boleh dipercayai dan orang orang tersebut jantina dia lelaki. Hahahaha. Kelakar lahhh. Dia cakap itu ini, last last dia tikam belakang.

Hmm.

I'm survived. Thank you sebab 4 ketul team aku banyak support aku dari belakang, buat kerja masing masing tanpa banyak bunyik, tahu arahan, tahu amanah. Ada masa kita main, kita main sungguh sungguh. Ada masa kita kerja, kita kena kerja sungguh sungguh.



I'm a Team Leader, not ordinary Manager,
Uyul Rosli
LAZADA ELECTRONICS FAIR SALE KEMBALI LAGI | Salam. Wah wah wahhhh! Lazada buat sale lagi korang. Kali nih Lazada Electronics Fair Sale kembali lagi untuk tawaran yang lebih hebat. Korang klik link ini sekarang >>> https://www.lazada.com.my/wow/i/my/MYCampaign/electronics-fair-2018-teaser?hybrid=1



Lazada's Yearly Electronics Fair ini akan kembali dari 27 sehingga 29 Ogos dengan tawaran diskaun sehingga 90%! Pelbagai jenis barangan elektronik ditawarkan weyh! Banyak gila! Siapa siapa nak beli handphone tu, jangan ketinggalan dapatkan pada jualan besar besaran ini.



Shake & Win up to 4,000 vouchers from 22 to 26 August, to save while you shop only on Electronics Fair!

1 – Download and log in the Lazada app.

2 – Stay on the homepage and shake daily 22 to 26 August during the three time slots! [10am till 10.15am, 2pm till 2.15pm, 9pm till 9.15pm].

( Terma dan Syarat boleh Klik Sini >>>> https://www.lazada.com.my/wow/i/my/MYCampaign/el-fair-shake-shake-terms-and-conditions?hybrid=1)



The Electronics Fair will include exclusive offers from international brands such as:

Xiaomi, Asus, Harman, Philips, Logitech, HP, Midea, Panasonic, Acer, Oppo, Apple, A&S, Skyworth, TCL, GoPro, Sharp, Gstore, Wowphone, Senheng, Electrical Shop, Kengdim,ThinkCom, NBP, Desa Home, Atcetera Solution and Mono Digital


Need more reasons to shop during Lazada’s Electronics Fair?

Get your money's worth with daily flash sales 4 times a day, throughout 27-29 Aug!
Additional savings up to 20% off with more than 2,500 exclusive vouchers up for grabs!
Free shipping and 0% installment available!

Penghantaran percuma, barangan elektronik yang murah dan berbaloi. Baucer diskaun pun banyak. Apa tunggu lagi. Jom lahh shopping korang! Menyesal tak beli pada waktu promosi macam nih tau.


Last but not least: Lazada Live TV and social media contest!

Look out for exclusive prizes giveaways from brands such as Xiaomi, Asus, Harman, Philips, Logitech, or HP and Lazada vouchers up to RM300:

25th August on Lazada Instagram.
26th August on Lazada Facebook.
28th on Lazada Live TV.

Lekas install apps Lazada di smartphone masing masing.
KUALA LUMPUR, 20 Ogos 2018 - “Ucapkan dengan bunga!” Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja.



Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu, Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan anda dari harga serendah RM89 sahaja. Melangkah setapak ke hadapan berbanding pesaing mereka, Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak. Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.




“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.



Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice. “Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.



Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistempenjejakan secara langsung bagi setiap pesanan. “Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa.



Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”.


Untuk maklumat lanjut tentang Flower Chimp, layari www.flowerchimp.com. Sila hubungi Jabatan Pehubungan Awak kami menerusi emel: [email protected] atau telefon bimbit: +6013-886 9948 untuk sebarang pertanyaan berkaitan media


Hubungi kami:

Flower Chimp di Malaysia
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.co.id/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpID/
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.com.ph/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpPH/
Instagram: @flowerchimp.ph