MAJLIS BUKA PUASA DUALTAP BUILDING MANAGEMENT | Salam. Semalam Dualtap Building Management Sdn Bhd anjurkan Majlis Berbuka Puasa yang dikelolakan oleh Team Tropez. Majlis semalam telah diadakan di Kapten Steamboat & Grill, Johor Bahru.

Memandangkan semua site balik kerja 4:30pm, so Uyul percaya semua staff stayback sementara nak tunggu waktu berbuka. Yela, kalau balik kang nanti bersesak dalam jem pulak. Sama lahh Uyul pun. Padahal Kapten Steamboat tuh bukan jauh dari Larkin, kira kalau balik rumah pun dekat jugak. Tapi sebab malas haha. So stayback dari 4:30 pm dan gerak ke restauran jam 6:00 pm.

Sampai sampai je masuk jumpa Team Tropez dulu. Lepas dah register bagai, Uyul nampak table Qila kosong. So apa lagi, join lahh dorang. Memandangkan kite sorang sorang kan wakil DLarkin takkan nak duduk table jauh jauh pulak. Karang Uyul macam krik krik je laaaa hoi walaupun ada Parzival kat sebelah.

So dah duduk ngadap Qila nih, kalau tak tanya pasal Mewah View memang rugi. Banyak gak lahh tanya dekat dia. Mana tak nya lepas raya sis nak pindah Mewah View dah. Tanggungjawab dah semakin besar nih awak. Risau tak boleh perform je nih. Tapi bak kata Qila, kalau nak belajar banyak, belajar dekat Mewah View. Sana site memang mencabar dengan kerenah Council Member yang so fussy, Resident yang datang tengking tengking. Haaaa sampai bila nak berada di zon selesa di DLarkin nih kan.

Borak borak sampai tak sedar nak masuk waktu berbuka dah. Uyul pun duk tercari cari Team Impiana dan Ion. Mana pulak lahh Ikin and the gang nih kan. Nak gosip gosip nih. Bila dia sampai je terus cari dia. Haihh kecik betul orangnya. Dah pernah jumpa sekali dah tuari, tapi jumpa kejap je lahh. 

Best sebenarnya bila boss sponsor dinner macam  nih. Dapat jumpa kawan kawan dari site lain. Actually Dualtap ada lebih kurang 8 site. Bistari Impian, Tropez, Impiana, Ion, Mewah View, DLarkin, MCondo dan Horizon Hill. Dapatlah jumpa semua site tapi tak semua ada lahh semalam. Hopefully nextime boss boleh sponsor makan makan lagi sebab semalam makan tak puas ahh. Malas nak grill, hahahaha. Parzival yang tolong grill kan.



Ini lah dia sebahagian Dualtap Building Management Team!

PELANCARAN HONOR 7 EKSKLUSIF DI SHOPEE MY | Salam. Hi korang. Ada peminat peranti Honor tak kat sini? Uyul tak pernah lagi menjadi pengguna Honor. Apa yang Uyul tahu, Honor merupakan e-jenama peranti mobil terkemuka yang merupakan sebahagian daripada Kumpulan Perniagaan Pengguna HUAWEI. Nak bagitahu korang nih, Honor 7 dah masuk Malaysia dan Majlis Pelancaran Honor 7 eksklusif di Shopee MY bakal diadakan pada hari esok bersamaan 8 Jun 2018 pada jualan murah Super Honor Day. 




Yang bestnya,sepanjang jualan murah tersebut, peminat produk berasaskan teknologi boleh menikmati jualan kilat ke atas dua model telefon ini dan potongan harga sehingga 30% bagi semua produk Honor.



“Shopee berbangga dapat meneruskan usahasama dengan honor Malaysia selepas kejayaan pelancaran honor 9 Lite dan honor 10. Kedua-kedua jenama ini berkongsi visi yang sama dalam menerokai potensi penuh industry e-dagang Malaysia dan memberikan pengalaman pelanggan yang terbaik kepada pelanggan kami,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. 

Tambahnya lagi, “Dalam masa yang sama, Shopee juga komited untuk menawarkan insentif yang hebat; Penghantaran Percuma ke seluruh Malaysia, Komisyen Sifar (0), Jaminan Produk Tulen 100% dan Penghantaran Semula Percuma dalam tempoh 15-hari”.


“Sebagai e-jenama telefon bimbit terkemuka di dunia bagi penggemar digital, usahasama kami dengan Shopee, sejajar dengan rekod cemerlang mereka dalam menawarkan pengalaman membeli-belah secara dalam talian yang mudah untuk semua pengguna di Malaysia, merupakan suatu langkah yang pintar untuk kedua-dua pihak. Kami bekerja keras untuk memastikan produk kami berkualiti, mengikut aliran semasa, moden serta boleh didapati dengan mudah. Kerjasama kami dengan Shopee membolehkan peminat honor berpeluang untuk balik kampung dengan telefon bimbit berprestasi tinggi pada harga yang berpatutan,” kata Zhao Zhiwei, Ketua honor Malaysia.


Mengenai Honor 7A

Honor 7A yang baharu dijangka menjadi telefon pintar bajet yang terbaik dengan paparan FullView 5.7 inci yang selesa dipegang. Untuk memberi pengguna swafoto yang berkualiti untuk diabadikan dan dikongsi bersama insan tersayang, Honor 7A turut dilengkapi dengan dwikamera yang merangkumi kamera hadapan 8MP.  Okay yang nih memang naissssss. Memandangkan Uyul dah lama sangat setia dengan iPhone 5s, Honor 7 ini mungkin bakal menggantikan iPhone sedia ada. Hahahah hamboi Uyul.

 
Kalau korang nak tahu, ianyajuga dilengkapi dengan bateri 3000mAh yang mampu bertahan sepanjang hari walaupun digunakan secara berterusan. Wahhhhh tak payah bawak powerbank dahhhh ek?? Boleh tahan satu hari penggunaan nih. Tah tah 2 hari sekali baru caj.

Tambahan pula, telefon pintar ini juga lebih berkuasa dengan EMUI 8.0 yang mampu menyokong pelbagai fungsi. Honor 7A juga menampilkan dua SIM dan slot kad SD untuk kemudahan pengguna. Okay dah tak perlu pakai dua tiga handphone. Satu handphone boleh masuk 2 sim.

Korang boleh mendapatkan honor 7A menerusi hihonor dan Kedai Rasmi honor di Shopee pada harga istimewa RM429 (RRP: RM479) sepanjang Super honor Day.


Bagi mereka yang terlepas tawaran istimewa Honor 10 yang lalu pasti akan teruja dengan pengenalan Honor 10 dalam edisi Phantom Green yang didatangkan khas di Shopee pada jualan Super honor Day. Pada 8 Jun 2018, peminat Honor bukan sahaja boleh mendapatkan variasi Phantom Green ini pada harga RM1,599, malahan dengan setiap pembelian, pembeli akan diberi hadiah percuma bernilai RM298.

Untuk menikmati keistimewaan pada Super honor Day, layari: https://www.hihonor.com.my atau https://shopee.com.my/honormy.officialstore
 
Untuk maklumat lanjut, layari: https://www.hihonor.com.my or https://shopee.com.my

Haaa apa lagi, jom lahhh korang dapatkan Honor 7 di Majlis Pelancarannya pada hari esok. Memandangkan raya nak dekat, orang kat handphone raya nihhhhh. Lai lai lai. Belikan Uyul sebijik please!
SHELLOUT MURAH JB | BULAT BULAT CORNER. Salam. Apa khabar rakan dan taulan. Lama Uyul tak bersiaran di blog usang yang semakin usang. Hmm, malas nak bagi alasan kenapa lama menghilang. Cliche sangat ayat BUSY tuh. Hahaha. Macam macam lahh Uyul nih kan.


So, dah puasa ke 21, enkorang dah buang puasa berapa hari? Yang perempuan tayah jawab. Yang lelaki tuhhhhh. Kenapa tak puasa? Biashhheeeeee diaaa nihhh. Ni nak tanya, sepanjang bulan puasa, berapa kali enkorang buka puasa kat luar? Uyul ada laa dalam 3 kali buka puasa luar. Selebihnya memang beli kat bazar, buka puasa kat rumah je.

Dipendekkan ceritanya lahhh kan. Disebabkan dah bosan makan ngadap dinding. Entah saka apa yang merasuk Uyul, perut tiberrrrrr je nak Shellout!!! Berangan nak shellout padahal buka puasa sensorangggggg!

Uyul duk call Ekin, last minute sangat dia tak boleh join. Disebabkan gentle je lah nak buka puasa sensorang, kita pun mulakan misi menggoogle. Tak jumpa dekat Google, ehhhh Parzival bukak FB, terus berlegar legar sponsored post Shellout. Hahaha. Apa lagi. Tengok info dia, wahhhhhhh Bulat Bulat Corner!!!! Dekat sangat dengan office. 7 bulan ehhhhh kita kerja kat Larkin nih, kenapa baru tahu ada port shellout kat sini.



Konsep Bulat Bulat Corner nih macam food court. Ada banyak gerai dalam tuh. Tapi Uyul tengok majority customer memang makan Shellout. Disebabkan suasana gelap dan kelaparan melanda, tak sempat nak snap sekeping dua gambar suasana di BBC. Yang Uyul perasan, ada lah gerai ikan bakar, satey, nasi ayam penyet. Wahhh meriahhh! 

Berbalik kepada Shellout, Shellout di BBC harganya bermula RM25 untuk 2 pax. Uyul pesan Mix Shellout untuk berbuka masa tuh. Ada kupang, kerang, lala, udang, ketam, jagung dan juga brocoli. Dah itu je paling sikit portion dia. Makan sorang berbaloi, makan berdua pun berbaloi. Jangan terkejut sangat lahhhh Uyul boleh habiskan set Mix Shellout tuh. Sebab memang hantu seafood, tak boleh cakap apa. Cuma nya mungkin sebab waktu berbuka kan, so Uyul dapat makan lewat sikit lah. dalam 7:40pm macam tuh baru dapat makan. Kemahin meleleh airliur tengok orang makan. Hahahaha selekeh!!!!


Kalau korang tanya sedap ke tak, ye sedap. Cuma mungkin sebab pernah makan yang paling sedap kat Port Dickson, so dia jatuh no 2 la. Tapi portion dia memang besar! Banyak gilaaaa weyh. Udang dia kemahin besor! Kenapa lahh dapat 2 ekor je hahahaha. Kerang dia bersaiz kecil, manakala kupang dia ya tuhannnnn besar gabak macam udang jugak.

Weyhh tak boleh laaa describe time bulan puasa nih, duk telan air liur je nihhhh. Hahahaha. Enkorang pi laaaaa cuba, senang je landmark dia. Cari je Stadium Larkin, ada balai polis baru dekat situ kan, haa dia sebelum balai tuh, bebetul depan sekolah.

Apahal lahh selama nih lalu je, tak reti singgah. Kalau tak mesti jadi port lepak Uyul dengan Parzival lepas office hour. Haihhhh kene repeat nih!