RAMADHAN BUFFET 2018 | BUFET CITRA ALA BAZAR DI PULAI SPRING RESORT. Salam. Hai korang, apa khabar? Terima kasih sudi jengah blog Uyul. Cumanya boring sikitlahh sebab bulan nih dah 4 hotel yang jemput Uyul sebagai media untuk Ramadhan Buffet. Untuk kali ini, Uyul berpeluang ke Pulai Spring Resort. Berbeza dengan hotel lain yang Uyul dah attend, kali ini Pulai Spring Resort menampakkan kelainan dengan menampilkan Bufet Citra Ala Bazar. 


Selaras dengan tema Bufet Citra Ala Bazar, terdapat lebih kurang 15 bazar termasuk hidangan di luar dan dalam restoren memudahkan pengunjung untuk memilih makanan kegemaran mereka. Korang kalau dah sampai dekat Pulai Spring, tak tahu mana arah nak tuju, cari bangunan Pulai Pavilion nih okay. Restoren terletak di bangunan ini.


Untuk penggemar kambing, apa yang Uyul cari kalau pergi mana mana preview adalah hidangan kambing. Hidangan Kambing Kuzi yang dipanggang bersama pilihan herba terbaik dihidangkan bersama Nasi Briyani boleh didapati di sebelah kanan restoran.




Hidangan Kambing Kuzi juga boleh dinikmati bersama sama Ayam Masak Opor dengan Kentang dan Terung, Tulang Rusuk Masak Merah dan juga Udang Mentega dengan Daun Kari. Selain daripada itu, hidangan tradisional seperti Kambing Gulai Kawah dan Sup Tulang Merah atau Sup Gear Box akan dihidangkan bersama Roti Perancis dan Sambal Kicap. Memang favourite Uyul semua nih. Tak lepas peluang santap habis habisan.



Hidangan Kambing Kuzi yang tak boleh dilepaskan okayy. My favourite all the time! Hahaha tapi yang mana ada penyakit tu berjaga jaga jangan terlebih makan pulak ye.




Antara menu menu makanan tempatan yang akan dihidangkan semasa Bufet Citra Ala Bazar termasuklah Asam Pedas Johor dan Gulai Lemak bersama pilihan Ikan Pari, Ikan Siakap, Ikan Kembung dan Ikan Tenggiri. Jangan tak tahu, Laksa Johor, Murtabak dan sate juga bakal dihidangkan sepanjang bulan Ramadhan.
















Bagi penggemar ulam-ulaman, jangan risau, Ramadhan Buffet di Pulai Spring turut menyajikan pelbagai jenis ulam-ulaman kampung yang dihidangkan dengan pelbagai jenis sambal. Tidak ketinggalan jugak Rojak Petis, Tauhu Sumbat, Jeruk jeruk Malaysia, Acar Jelantah, Keropok Udang dan Ikan serta pelbagai jenis makanan lagi. Jom layan hidangan yang disediakan. Yang nih mana sempat Uyul snap lahh sebab kebetulan Uyul sampai agak lewat.











Bufet Citra Ala Bazar ini turut menyediakan aneka pilihan pencuci mulut seperti ABC, Cendol, Ais Krim Malaysia, buah buahan segar, aneka jenis kek, bahkan Coconut Shake pun ada. Rugi siapa yang tak cuba!






Mee goreng mamak pun ada, char kuew teow pun ada. Laksa pun ada! Memang berbaloi lahh bawak satu family berbuka puasa disini.





Peminat Gear Box, jangan tak cuba pulakk. Cuba tengok kat bawah nih, memang memukau! Lalalalaaaaa, kalau kat rumah dah amik straw dahhh nih. Hahahaha tak senonoh betul.


Korang dijemput untuk menikmati kemeriahan hidangan yang disediakan dengan harga RM108 untuk dewasa dan RM54 untuk kanak kanak. Jom jommmm tengok harga pakej yang ditawarkan untuk Ramadhan Buffet di Pulai Spring Resort.



 HARGA RAMADHAN BUFFET | PULAI SPRING RESORT 


Harga Biasa
RM108 (dewasa) RM54 (kanak-kanak) – pembelian 9 orang dewasa, PERCUMA 1 seorang

Minggu Pertama Ramadhan (19 – 25 Mei 2018)
RM85 (dewasa) RM43 (kanak-kanak)
** Jimat RM23 seorang

Pra Pembelian Voucher (1 April – 10 Mei 2018)
RM90 (dewasa) RM45 (kanak-kanak)
** Jimat RM18 seorang

**Sila ambil perhatian bahawa semua menu adalah tertakluk kepada perubahan. Menu akan bertukar setiap hari
**Semua harga termasuk GST

Untuk tempahan, sila hubungi +607 521 2121 atau WhatsApp di +6017 745 5776
(Cik Nadia dari Jabatan F & B)
atau
e-mel: [email protected]ings.com

**Surau disediakan / **Parking PERCUMA
FINALLY WE GOT A PROPER PICTURE | Salam. Yeahhh finally. Dapat jugak senyuman manis berseri seri dari Parzival. Thanks Kak Hernee for the picture. Sebbaik Kak Hernee memahami siap panggil nak tolong snapkan gambar.


Actually nih gambar event semalam. Event ke 4 untuk Ramadhan Buffet yang Uyul attend tahun ini. Aduh duhhh duuuuuu. Tengoklahh Parzival kemahin gemok dan boncit dah sekarang. Hahahahaha. Takpe takpe saya sayang saya sayang. Mana tak nya kan. Ke hulu ke hilir kita bawak dia makan.

Okayy malam ni last angkut awak pergi event dekat Pontian eh. Janji tak gemokkan lagi hahaha.


Regards,
Uyul Cantik
SEJENIS UYUL ROSLI / UYUL CANTIK. Salam. Korang mesti ada sejenis korang kan? Meh nih nak share sejenis Uyul. Kalau tak suka sila pangkah page nih. Dah warning awal awal eh. Kang ada terannoying pulak. Sejenis Uyul sebenarnya ada banyak jenis. Bukan satu jenis je. Hahaha.


Well, sejenis Uyul sejenis dah tak kisah orang nak cakap Uyul tak laku, takde orang nak. Sejenis dah tak kisah langsung orang nak perli perli dia umur 17 tahun dah jadi isteri orang, umur 18 tahun dah jadi mak orang, umur 20 anak dah berderet. Sejenis dah tak kisah Uyul menikah ke tidak, Uyul bakal jadi anak dara tua ke apa, lantak pi. Bukan mak ayah awak yang besarkan kita. Haaa gitu.

Sejenis dah malas nak amik port orang suka ke orang tak suka ke. Lantak sana. Sejenis malas nak tunjuk effort buat baik depan orang dah. Buat sakit hati je aih. Buat lah baik macam mana, belakang kita berbakul bakul dia kutuk. Siap panggil geng. Padahal baru kenal sebulan dua dah sebuk nak bercerita hal lampau orang. Nak nak tersilap pulak kita nih baik hati nak tolong orang dalam susah. End up, "Laaaaa kau burukkan aku rupanya." Menyesal sebab pernah buat baik dengan orang macam nih. Sebab tuh dah malas nak put an effort for certain things yang memang takde ROI.

Sejenis dah biasa kena hadap sorang sorang. Sejenis dah masak sangat dengan perangai sesetengah orang. Ehhhh laaa kau nih depan baik, belakang kau cerita buruk pasal orang. Karang kita yang jadi orang tengah nih pulak yang dituduh beriya iya. Ehhh geramm ek. Awak yang buat tahi, kita pulak terpalit. Pung pang pung pang. Wehhh orang tuh gini, orang tuh gitu. Esok esok tengok keluar dengan orang tuh. Ehhhhh terus tersebar luas cakap kita nih bawak mulut. Orang macam nih, baik mati dari hidup. Jangan lupa taubat dulu. Nasuhah!

Sejenis dah tak heran langsung dengan manusia yang datang dan pergi. Kau nak kawan dengan aku, kawan. Tak nak dahh. Nak burukkan ke, nak viralkan ke, nak anggap "Lantaklah kawan tak kawan, viral tetap viral." Perghh padahal lupa siapa yang sanggup drive 20 jam sehari untuk happy kan hidup dia. Biasalahhh orang macam nih dah biasa jumpa. Lama mana pernah kenal bukan alasan untuk jadikan dia kawan yang baik. Dia lupa 10 kebaikan kita bila 1 kesilapan kita lakukan.  Uyul memang tak hadap dah. Tapi kalau kau nak stay semata mata ada kepentingan, bawak bawak lahh insof. Tak semua orang rela diperbodohkan.

Sejenis yang kalau tak suka, straight sound tak suka. Lantak kau terasa or whatsoever. Paling tak suka perempuan yang bercakap dengan perempuan kemahin kasar, bila jumpa jantan makkkkk aihh apahal kau gedik semacam nih? Tampar nak? Menggedik satu hal. Mengada ngada satu hal. Euwww memang kena setepek aku bagi.

Sejenis yang bila orang menyampah lagi Uyul akan buat. Nak nak sejenis stalker yang sebuklahh haihh stalk orang. Kite tunggu masa nak block awak nih. Tapi ada segerombolan manusia, dia siap panggil geng stalk ramai ramai. Acah acah dia innocent tak bersalah. Ehhh lagi awak stalk, lagi banyak kite post. Lagi lahh Uyul sejenis public sosial media. Hahaha.

Well, korang sejenis apa?

Regards,
Uyul Cantik
RAMADHAN BUFFET 2018 | FIESTA RAMADHAN THE PUTERI PACIFIC HOTEL. Salam. Nampaknya meriah lahhh puasa tahun nih. Boleh ajak Mak Abah berbuka puasa di The Puteri Pacific, Johor Bahru pulak lahhh. Baru baru nih Uyul join lagi rakan rakan JDT Blogger untuk Media Preview Ramadhan di The Puteri Pacific, Johor Bahru.






Ramadhan Buffet kali ini menawarkan juadah dari pelbagai pilihan daripada menu tempatan mahupun antarabangsa. Uyul masuk masuk je dah nampak seekor kambing ya allah itu dah tentu yang paling cepat Uyul akan serbu nih. The best thing, The Puteri Pacific menyediakan juadah dalam konsep live. So, korang memang boleh nampak chef chef sediakan juadah dekat situ.





Sebagai penggemar Lamb Chop forever ever, sememangnya ini yang Uyul cari hahaha. Tak boleh kata tidak weyhh. Sungguh lazat tak terkata. Rugi lahh sapa yang tak suka makan kambing tuh. Tapi kalau tak suka, meh laa bagi Uyul. Uyul pejam mata boleh habiskan.


Mesti ada antara korang yang kalau bulan Ramadhan mesti nak cari Murtabak atau Roti Jala kan? Jangan risau. Dekat sini pun ada awak. Live chef sediakan. Boleh makan panas panas siap dengan kari lagi boleh amik banyak mana nak amik.



Sebuk betul chef siapkan Murtabak dan Roti Jala.


Haaa jangan tak tahu, Char Kuew Teow pun hado nih. Chef siap masak je korang dah boleh hulur piring.



Yang ini menu Tauhu bersama Enoki Mushroom. Uyul tak cuba pulak juadah yang ini. Tapi menurut Kak Hernee, memang sedap. Siap dia terepeat dua kali katanya. Hahahah.




Udang Sambal pun ada gais. Besor besor pulak tuh. Memang puas hati lahhhh.


DESSERT SECTION

Apa yang paling Uyul suka menu dekat The Puteri Pacific nih yela Dessert dia. Ya Allah, rambang mata nak pilih tau. Memang sumpah sedap sedap semua nya. Dia tak manis sangat pun. Rasa dia memang manis manis buah. Sedap bakhang! Mehh lah korang cuci mata jap. Nak cuci mulut tak boleh pulak hahahahah.





















Sebenarnya, masuk masuk je dah jumpa buah buahan dulu. Ehhh saja laah tu nak remind kita makan kena seimbang ek. Hahaha.



Untuk penggemar Dim Sum macam Uyul, ehh mana boleh lepas kan peluang menjamah seketul dua. Fuhh sedap. Siap ada sos, tapi Uyul suka makan gitu je. Bukan Dim Sum je ada, kuih muih pun ada okayy. Boleh skroll bawah sikit. Aduh tertiba rasa macam lambat pulak Ramadhan tahun ini.







FIESTA RAMADHAN | THE PUTERI PACIFIC, JOHOR BAHRU, JOHOR

17 Mei – 14 Jun 2018
6.30 pm hingga 10.30 pm

Adult – RM98
Child (6 -12 tahun) – RM55


Early Bird Booking
15% off from 15 April to 5 May 2018
10% off from 6 May to 15 May 2018






GENG MENJEMAH JDT BLOGGER

Dapat join Ramadhan Preview tahun nih, memang seronok, sebabnya boleh jumpa rakan rakan JDT Blogger yang lain. Kak Hernee, Sis Lin, Kak Seri, Kak Mar, Ain dan yang lain lain lagi.






Yuh lahh tuh bila nak kurus kalau madah makan je kan? Hahaha ya ampun! 

Haaa, korang yang mana nak handle tempahan untuk berbuka puasa company masing masing, dipersilakan book sekarang. Memang berbaloi baloi kalau nak bawak group berbuka puasa di sini.



Regards,
Uyul Cantik