APLIKASI CANNIS BAKAL DILANCARKAN DI NASDAQ, AMERIKA SYARIKAT | Salam. Pada Ahad, 21 Oktober 2018 lalu, aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.




Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3,000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.


"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun. 

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.




Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.



Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia.
Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.
JOM MELANTAK DI LANTAK FEST, MYDIN MALL JOHOR BAHRU | Salam. Menghitung hari sempena Lantak Fest di Mydin Mall, Mutiara Rini, Johor Bahru, Johor. Baru baru ini Uyul ada ke event Meet & Greet Vendor dan Sponsor untuk Lantak Fest yang akan diadakan pada hujung minggu ini 19 sehingga 21 Oktober 2018. Sebagai penaja utama Lantak Fest ini, pihak Mydin Mall, Mutiara Rini dengan rasminya menjadi tapak tumpuan untuk yang julung julung kalinya diadakan. Korang mesti tertanya tanya apa yang dikatakan dengan Lantak Fest nih kan?? Lantak tu biasanya digunakan oleh Singaporean dan Johorean pun tak terkecuali. Bunyik agak kasar, contoh macam kita selalu kata AHHHH LANTAKKKLAAAAH KAU SANA! So disini pihak penganjur memang nak korang MELANTAKKKKK bersama keluarga dan yang tersayang sepuas puasnyaaaa.




Jom kita tengok apa aktiviti aktiviti di Lantak Fest ini.





TAWARAN PENGUNJUNG:

1. Beli sticker LantakFest Memory RM30 (Dapat voucher makan RM10 & peluang cabutan bertuah bernilai RM5,000!)

HADIAH CABUTAN BERTUAH:
**************************
No. 1 - RM1,000 
No. 2 - 1 unit aircond Fujiaire 1.0HP tajaan NM Aircond JB
No. 3 - Pakej rawatan badan RM2,000 tajaan NADI RAWATAN
No. 4 hingga 10 - Peralatan Elektrik
No. 11 hingga 20 - Voucher Mydin 

2. Voucher Belanja Mydin setiap 1 jam untuk 1 pengunjung bertuah!

3. RM8 berbelanja PERCUMA di merchant terpilih dari kalangan Vendor LantakFest dan pasaraya Mydin kepada 100 orang pertama setiap hari. (Dapatkan di Redeemable Counter LantakFest)

4. Voucher-voucher tajaan JOHOHERO bernilai RM600 ribu mesti dihabiskan!

5. Aktiviti-aktiviti booth

Datang jangan tak datang!!



Pelbagai aktiviti menarik disediakan untuk memeriahkan lagi festival ini!

1. Temui Fasha Sandha dan ramai pelakon #DramaSangat TV3! 
2. Battle of Karaoke menyaksikan siapa paling merdu suaranya menyanyi
3. MasterChef LantakFest pertandingan berkumpulan keluarga menyediakan menu dan ditayangkan scecara LIve di FB Page ini.
4. Lantak Doodle yang sudah bermula 1 bulan menyaksikan kreatifnya orang Malaysia
5. Persembahan TITANIUM, band di bawah PINK MUSIC MALAYSIA
6. Persembahan ZULRAMLI Solo Performer dengan petikan gitar hebat
7. Kompang Hipster, acara kompang berirama. Paduu beb!
8. King & Queen LantakFEst 2018..siapa laparrrrrr?
9. Sukaneka aktiviti tradisional antara keluarga dengan keletah masing-masing.
10. Saksikan binatang eksotik di MINI ZOO HAIWAN EKSOTIK
11. Saksikan sendiri pameran Mistik menhidangkan alatan mistik yang digunakan dalam upacara Mistik tersebut
12. Lihat sendiri minyak but-but berusia 20 tahun yang diperam
13. Candy Booth yang superlazat di booth NM Aircond JB
14. Pelbagai produk dan servis serta lebih 30 menu lazat seluruh Malaysia dan luar negara!
15. Saksikan silapmata yang dibawakan oleh rakyat Johor sendiri!

ADA LAGI!!


🎁 🎁Cabutan bertuah dengan nilai terkumpul RM5,000 dan RM10,000 voucher untuk diberikan!! 🎁🎁
.
NAK LAGI??

✔️ Voucher berbelanja MYDIN setiap SATU JAM (1 jam) akan diberikan kepada pengunjung bertuah!!

Saksikan keletah Siti Chubby (Selebriti & Pelakon) sebagai EMCEE LANTAKFEST sepanjang 3 hari ini.


Korang LIKE PAGE Lantak Festival atau Follow IG @LantakFest.
LANTAK FEST DI MYDIN MALL, MUTIARA RINI | Salam. Jom korang kita spend weekend di Lantak Fest! Pelbagai aktiviti dan sesuai untuk seisi keluarga.



LANTAK FEST adalah sebuah karnival pesta yang menggabungkan 5 elemen LANTAK. Platform aktiviti yang akan membariskan pelbagai menu dan aktiviti sihat yang akan diadakan pada 19-21 Oktober 2018 di Mydin Mall, Mutiara Rini, Johor Bahru.

Antara aktiviti yang bakal dijalankan sepanjang Lantak Fest:



Daftar sekarang!

1. BATTLE KARAOKE:
*********************
Open battle (18 tahun ke atas)

Apa jua jenis genre lagu.
Daftar RM30.

Markah dikira:
1. Suara
2. Showmanship
3. Gaya dan penampilan


2. MASTERCHEF LANTAKFEST
******************************
Penyertaan berkumpulan (2 dewasa, 1 kanak-kanak)

Menu : Bread and Sandwich
Inti & peralatan disediakan.

Daftar RM30 satu kumpulan.

+ Setiap kumpulan akan diberi voucher RM50 untuk sesi run and get di Pasaraya Mydin 
+ Live FB akan dibuat sepanjang program

+ Markah dikira daripada segi:
Ketepatan waktu
Hiasan & Kekemasan
Presentation skill kepada juri


3. KOMPANG HIPSTER:
**********************
Saksikan kreativiti pasukan kompang berirama secara battle competiton dengan gaya tersendiri.


4. LANTAK DOODLE:
********************
Terbuka kepada semua rakyat Malaysia.
Daftar RM30.

Daftar dan lukis doodle di rumah-upload ke FB-Menang hadiah menarik

*Penyertaan dibuka juga di pentas utama pada 13 Oktober 2018 jam 2.30 petang. Hubungi kami.


5. KING & QUEEN LANTAK:
**************************
Daftar RM5.
Siapa paling pantas makan dan dikira pemenang!


6. SUKANEKA LANTAK:
***********************
Daftar PERCUMA
Aktiviti keluarga, dewasa & kanak-kanak


Apalagi? Jom daftar dan menangi banyak hadiah menarik.
One of the reasons why you can count on Little Flower Hut is the 24-hour service. Every time you send a Flower Delivery, you don’t have to stress yourself out of accessing the Florist. This florist is dedicated to meet your requirements and exceed your expectations by providing you 24 hours florist full service anytime any day. Whether you want to give the most extravagant flower bouquet to a loved one in Singapore or you want to express your deepest sentiments and emotions through flowers, the flower shop is open to serve you even on the busiest occasions, holidays, and seasons.


Easy Shopping
Little Flower Hut takes pride on easy flower shopping 24 hours a day. Anyone can easily shop a hand bouquet, 99 roses or any gifts through the florist. It does not matter what the occasion is or what reason you have for the celebration. With the online flower delivery, it is also more convenient to send them as gifts to the people you love. 



Accessible Anytime, Anywhere
One of the things that Little Flower Hut aims for is for the shop and the florist to be accessible anytime and anywhere. Through the online website that can be accessed for 24 hours a day, you can send the best gifts to the people you love to express your emotions or to say your greetings or to make the day even brighter.

More Options for Delivery
Catering to any regions and entire nation for 24 hours, sending your loved ones with the most fabulous florist delivery on special occasions can be hassle-free. The florist has a variety of options for delivery of the gifts of flowers, including same day flower delivery and next day delivery. This gives you the chance to send express flowers even at the last minute.



Reliable Customer Assistance
Little Flower Hut is also a reliable florist 24 hours a day and seven days a week. When you need customer assistance or you want to ask for help on customization of floral arrangements, you will never get disappointed from the florist. Anytime you want to track the delivery of your ordered flowers, you can also count on the florist.

Affordable Services
You can order flowers online and send them to anywhere in Singapore for affordable price. Whenever you need a flower arrangement to send as gift or for indoor decoration, you can easily access the florist without the need to spend a fortune. With your internet connection, laptop, computer, or mobile phones, and a small space to do ordering of flowers, you are sure to go through it smoothly and hassle-free. 

Let the florist of Little Flower Hut help you through your flower gifting from buying of flowers to sending them. Any concerns or matters you want to clear with the florist can be done easily and smoothly. With the assurance that your gift of flowers and other items are handmade and hand delivered by the florist, it is always the best choice to send Flower Delivery with Little Flower Hut.

Shopping for flowers in Singapore can be overwhelming, not just because of the wide array of fresh flowers available in the market, but also because of the expensive prices. However, you do not have to choose expensive ones because you can always buy and shop flowers for less the price. For the Flower Delivery that you need, why not shop from the cheap Florist Singapore and save a few dollars on cost. Here’s an ultimate guide to your flower shopping for cheap flowers:



1. Find a flower shop
Find a flower shop where you can buy the best flowers for your hand bouquet on a cheap price. The florist can give you the freshest flowers and the loveliest design at an affordable price. Singapore has a mecca for fresh and beautiful flowers, and you can find the best flowers for your occasion from these shops. On the other hand, there is also an array of shops for online florist where you can find the cheapest florist in Singapore. 

2. Shop for local flowers
To buy beautiful fresh flowers cheaply, choose to buy local flowers. Instead of paying high and expensive prices on imported flowers from different countries or continents, opt for local blooms. The cheapest florist Singapore has direct access to several local farmers and local suppliers. You may choose Anthuriums, Hybrid Orchids, Heliconias, or Birds of Paradise for the beautiful flower arrangement and the online florist will have your flowers delivered to your loved ones in the most fabulous design for a low price.



3. Take advantage of free delivery
In shopping for flowers for less the price, the cheapest florist Singapore usually offers a variety of floral bouquets for free delivery. The same day flower delivery is free most of the times, and the florist assures you that the flowers are hand delivered within the same day. If you are looking for the best gifts to greet someone today or to surprise a loved one on any ordinary day, you will love the cheap price of same day flowers. 

The cheapest florist Singapore is always ready and available to give you the most beautiful flowers for gifting or decorating purposes. Whenever you need Flower Delivery for a cheap price, consider this ultimate guide in shopping for cheap flowers with the That Flower Shop to help you all throughout the shopping process.

KISAH DISEBALIK JAGUNG MANIS | Salam. Long weekend datang lagi. Kali ini cuti sampai Isnin. So pagi tadi baru lah start kerja. Kemahin masuk kerja pagi pagi siapkan semua kerja terbengkalai.


Sabtu, Ahad dan Isnin. Korang ke mana long weekend nih? Uyul seperti biasa tak ke mana mana. Kebetulan Sabtu tu tak berapa sihat. Ahad pulak melepek je laa dekat rumah. Tapi macam biasa lahh Uyul kalau demam biasa tu kejap je heloknya. Ahad petang dah rasa bosan dah duduk rumah. Haa mula lah panjang akal plan nak ke sana ke mari. 

Uyul pun WhatsApp laa Parzival. Minta dia amik Uyul malam Ahad tu. Terasa nak ke Bazaar Karat. Lama betul tak ke sana. Bukan apa, cuma nak tengok rakyat jelata JB je pun. Bosan kan terperap je kat rumah.

Bila dah sampai di Bazaar Karat, duk pusing pusing takde laaa nak beli apa sangat pun. Tertiba nampak orang jugak jagung manis. Haaa apa lagi, pau Parzival lahhh. Nak jugak jagung manis sebab craving masa tuhhhh jugakkkk. Parzival pun hulur wallet dia seperti biasa.


Actually laaa kan, benda pertama yang bermain difikiran masa nak beli jagung manis tuh cuma kenangan yang pernah ada sepanjang dengan Parzival. Nampak jagung manis tuh teringat zaman zaman bercinta dulu. Disebalik jagung manis ada kisah dia yang takkan Uyul lupa.

Dulu zaman bercinta, kami baru Sem 3 Diploma. Orang study, kita pulak sibuk bercinta. Tapi bercinta tuh berisi hokeyyyy. Dua dua grad on time. Okay lahhh kan. Hahaha. So sepanjang zaman study tuh, memang kami ni ke mana mana naik turun tangga bas je la. Balik kampung ke, pergi dating dekat Dataran Pahlawan ke. Memang transport utama kami adalah bas.

Nak dijadikan cerita, masa tuh Stesen Bas Alor Gajah baru dinaiktaraf. Memang cantik sangat dan banyak kemudahan disediakan. Antaranya ada kiosk kiosk jualan pelbagai seperti gerai menjual makanan, menjual Coolblog. Haa masa tu Coolblog kan tengah in sebagai salah satu minuman blended.

Sebelah kedai Coolblog tuh ada satu kedai jual jagung manis. Haaaa, so setiap kali dating mestilahh Parzival akan beli jagung manis tuh. Beli satu kongsi berdua. Tapi bila datang kedekut dia, ehhhh tak nak kongsi. Geram pulakkk kita kalau ingat balik tau. Hahaha.

Sebab tu masa dekat Bazar Karat, dah dua dua pun jalan menonong sorang depan sorang belakang, memanglahhh nampak jagung manis pun boleh tersenyum sorang sorang.

Ciskeklahhh Uyul actually malas nak cerita kisah cinta tak jadi nih tapi nak jugak laaaa cerita. Kenangan adalah benda paling jauh kita nak kejar. Tapi bila benda tu berulang, ianya boleh mengingatkan kita saat manis dulu dulu. Kan? 
JOM CUBA PIZZA NASI LEMAK DI THISTLE HOTEL, JOHOR BAHRU | Salam. Baru baru ini Uyul telah ke majlis pelancaran Oasis Restaurant di Thistle Hotel. Habis kerja jam 5:30 pm terus pecut ke Thistle Hotel. Majlis pembukaan tersebut telah berlangsung dari jam 6:00 pm sehingga 8:00 pm.


Apa yang menariknya, kali ini majlis pelancaran Oasis Restaurant menampilkan 3 jenis signature dish mereka iaitu Trio Pasta, Nusantara Pizza dan Dome Pizza.

TRIO COLOR PASTA

Trio Pasta didatangi dengan pasta berwarna Pink, Hijau dan Biru. Kalau korang nak tahu, pasta tersebut adalah hasil tangan chef sendiri. Patutlahhh tak dapat dekat luar masa Uyul ke Tesco pun tak ada. Menurut chef, pewarna yang digunakan adalah dari Bunga Telang. Alaa bunga yang selalu digunakan apabila masak nasi kerabu tuh. Pasta di sini korang boleh rasa dalam 3 rasa iaitu Bolognese, Carbonara dan Oglio Olio. Uyul suka both Bolognese and Carbonara.



BAKED SEAFOOD PASTA

Selain Trio Pasta, ada juga menu Baked Seafood Pasta. Pasta yang digunakan adalah jenis Penne. Yang bestnya, ianya dihidangkan dalam aluminium foil dan chef akan buka foil tersebut di depan pelangan dan nyalakan api. Bau cheese yang terbakar tuh memang buat Uyul tak sabar nak rasa keenakkannya. Jom tengok gambar dekat bawah nih.





NUSANTARA PIZZA

Selain pasta, yang paling menarik perhatian Uyul adalah Nusantara Pizza. Haaa senang cerita ianya Uyul panggil Pizza Nasi Lemak. Selalu tengok Burger Nasi Lemak kan? Haa kali ini Pizza Nasi Lemak boleh didapati di Thistle Hotel. Toppingnya terdapat sambal nasi lemak, mentimun dan ikan bilis. Rasanya sebijik macam nasi lemak. Cuma bezanya takde nasi je.



DOME PIZZA & ROULADE PIZZA

Ada dua jenis Pizza lagi yang buat Uyul tak sabar nak cuba. Iaitu Dome Pizza dan Roulade Pizza. Dome Pizza diperbuat daripada pastry puff. Manakala Roulade Pizza pula adalah doh pizza yang digulung. Inti yang digunakan ofcourse lah topping pizza yang lazat. Ada kepingan daging, sosej dan sayur sayuran seperti capsicum.



Jom tengok apa lagi yang Uyul cuba di Oasis Restaurant.


BAKED LOBSTER



BEEF RIB


PASTA PEANUT SAUCE




VARIETY OF JUICES


Jom ke Thistle Hotel, Johor Bahru untuk merasai sendiri kesedapan hidangan yang disediakan. Korang yang nak bersantai santai di tepi pool dengan Family, Thistle Hotel jawapannya. Harga sangat sangat berbaloi iaitu bermula dari RM18. Layanan dari Service Crew yang berpengalaman sangat sangat memuaskan hati.

Selamat mencuba korang! 


POPULAR NEW FEATURES TO REVOLUTIONISE YOUR HOME | Hi. Whats Up gais. Did you know, with the advancement of technologies, we are reaping the benefits for our homes to live comfortably and convenience. There are some household items that has been upgraded and revolutionised from tighter security to high tech gadgets to maximize storage and ease of use.



 Apart from being highly functional, most of the gadgets and appliances are designed to match and cater for different house designs. Either they come in different colours, shapes and sizes but they are definitely designed to suit your Forest Woods luxury home or humble HDB flat. Here’s how you can revolutionise your home.


1.       Installing digital lock


Digital lock – for your house makes you feel like you’re accessing to your high end secret room by scanning your thumbprint or key in passcode. There are different ways for your access to be granted – biometric, keypad, RFID and Bluetooth, such flexibility. Besides tighter security, the digital lock is a convenience, you won’t have to carry bulk of keys out, don’t have the need to worry if you misplaced your keys anywhere or getting stolen. While you’re on vacation, you can set a specific timeframe to restrict access from anyone. One of the thoughtful features for the digital lock is there is an application for smartphones. It will send notifications to you when there is someone failed the authentication or track anyone who and when has returned home.


2.       Open concept kitchen


These days improving and upgrading the house is all about space efficient for airy and spacious living. Now the trending features for these spaces efficient is open concept in kitchen. The popular features inclusive bar top and island which eliminates the social barrier but enhancing the social bonding with family and friends. It also enhance the aesthetic luxurious look to your Forest Woods condominium.

The worry with open kitchen is often the cooking smell that will dispersed to other parts of the house. But, younger couple these days preferred to do light cooking or cook lesser so this wouldn’t be an issue for the younger couples. Although open concept kitchen cost more due to wall hacking but it does enhance the lighting and space efficient. Dining tables can double up with converting the bar top to a table. Check here for small spaces open concept kitchen.


3.       Rain shower


The trend is here in your bathroom, the rain shower, that’s to give you the feeling of showering in the rain and feeling refreshed after. Rain shower’s spread head is usually larger than the handheld spray but the water flows from shower rain is often steady, wider coverage and gentler droplets. Most of the rain showers come with additional handheld shower head for users to switch to their preferences. There are plentiful of shapes and designs with multiple materials and finishes available such as steel, chrome and brass to suit your preferred palate design. Of course, different materials and finishes come with different prices but definitely it adds the touch to your shower room, giving you tranquillity and relaxation.


4.       Smart refrigerators


Smart refrigerator usually comes with a programmed to detect types of food, ingredients or products stored inside it. Best part is smart fridge keeps track of the stock inside and notify you to replenish stocks. Don’t worry if you ever run out of milk and eggs. Smart fridge also known as the internet fridge, it comes in handy when you needed cooking recipes with the food, ingredients or stocks left in the smart refrigerators, speaking of meal planning. You can even keep track of your food expiry by scanning the barcode without you lifting your hands to open the refrigerator door. On top of that, there are custom settings that’s suit to your preferences like adjusting the cooling settings, deodorization or energy saving functions.


5.       Walk-in closets


The lady of the house’s happiness comes from walk-in closets, though trendy as it seems for decluttering and getting rid of the extra stuffs. It has been the trend for the lady of the house to design and build walk-in closets of their dreams. However, it is not expensive as there are plenty of custom made built-in wardrobes and drawers to store clothes, shoes etc. It keeps the house neat and clean with proper storage and it can be custom made according to the number of drawers or wardrobes and conveniences.


6.       Bamboo wood flooring


This natural surface covering natural is a trend that elevates the elegance and vibes of the house with its light colour. Also, known for the durability and stealth strong but with a properly harvested un-carbonized bamboo, it can be as hard as the red oak. On the pricing side, it’s a price that is the same level of most hardwood floors. The easy maintenance bamboo wood flooring only requires vacuum and sweep off the small particle debris. Occasionally, you will need damp mop to the bamboo flooring.
TIPS ATASI SINKI TERSUMBAT | Salam. Haihhhh spoil terus mood bila tengok sinki tersumbat. Dah lah banyak bahan mentah dalam peti ais. Nak tak nak kena laa masak. Ada ikan, ada seafood, ketam pun ada. Daging korban pun ada Mak bekalkan. Tapi bila tengok sinki tersumbat camni. Cane laaa nak masak. Pulak balik kerja penat penat, tengok sinki pula tak boleh kompromi lahh. Korang pernah alami tak sinki tersumbat? Jom tengok tips atasi sinki tersumbat di bawah.


Korang cuma perlukan Soda, Garam dan Air Panas. Tips ini Uyul dapat dari uncle kedai hardware. Korang juga perlukan pam macam dalam gambar nih. Mula mula tuh Uyul nak guna acid. Tapi risau pulak rosak paip kalau guna acid. 


Pam ni harga dia cuma RM6.50 saja. Boleh dapatkan dekat hardware. Memang bagus kalau setiap rumah ada pam ni. Uyul kalau tak sebab tersumbat, takdenya nak beli. Haaa ni dah ada so lepas ni takde la moody tengok sinki tersumbat. Apa yang korang perlu buat adalah, pam sinki sampai air dah takde dalam sinki. Apabila sinki dah kosong, korang letak garam dan soda di lubang sinki. 


Soda tu pula boleh dapat dalam harga RM10, garam pulak baru RM1 sebungkus. Bukan guna semua pun. Agak agak je masa tabur tuh weyh. 



Seperti biasa seketul Uyul ni memang suka main campak campak dan agak agak je. So campaklah garam dalam 1/4 bungkus. Seterusnya letak pulak soda. Ready nak jirus air panas nih. 


Jerang air secukupnya. Air perlu panas ya kawan kawan. Masak je terus jirus. Jangan pula guna air yang dah sejuk. Tak menjadi nanti. 


Seterusnya jirus air panas ke dalam sinki. Uyul ulang dua kali sebab tak puas hati takut tersumbat lagi. Hasilnya, tiada lagi sinki tersumbat. Licin berkilat weyh. Baru lahhh syok nak masak. 


Bila dah tak confirm tak tersumbat, korang cuci lahh sinki tuh dengan sabun. Yela dah sehari semalam dia tersumbat, bau pun tak sedap. Uyul biasa cuci guna sabun serbuk.



Taraaaaass. Berkilatttt weyhhh! Baru lah mood masak pun datang kepadaku. 


Selamat mencuba korang!