ASSALAMUALAIKUM | KEMUNCAK AJL31. Siaran Langsung Anugerah Juara Lagu ke 31 (AJL31) bakal berlangsung pada malam ini Ahad, 22 Januari 2017 jam 9:00 malam bertempat di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). 12 finalis akan berentap malam nih untuk merebut Anugerah Juara Lagu.


Senarai lagu yang bakal dipertandingkan di pentas akhir Anugerah Juara Lagu seperti tertera dibawah.

Dayang Nurfaizah : Lelaki Teragung
Sufian Suhaimi : Terakhir
Projector Band : Sudah Ku Tahu
Shila Amzah & Alif Satar : Selamanya Cinta
Misha Omar & Hafiz Suip : Terimaku Seadanya
Aiman Tino : Ku Rela Dibenci
Hazama & The Penglipur Lara : Di Amaran Mama
Akim & The Majistret : Obses
Elizabeth Tan & Awi Rafael : Setia
Syamsul Yusof & Mawi : Kalah Dalam Menang
Khalifah : Hang Pi Mana
Black : Anugerah Terindah


Siapa Uyul sokong malam nih? Wow! Sebenarnya harap sangat Dayang menang! Nih gara gara drama 7 Hari Mencintaiku lahh nihh kan. Hihihihi. Amin amin.

Assalamualaikum | Giveaway. Hehehehe. Lama pulak tak join GA. Okaylah, Uyul join! Harap harap murah rezeki. Amin amin! Oh yes, support GA blogger lain, mana tahu nanti orang lain pulak support GA kita. Kan?

**********************************************************************


Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 17 Januari 2017 hingga 11.59 malam 31 Januari 2017Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
2. Wajib Like Fanpage Sponsor 

3. Wajib Follow Instagram Sponsor
4. Tambah Google Plus Sponsor
 | AerillHassan | Belogs JM |

5. Buat entri bertajuk Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com
 6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

**********************************************************************
9 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Februari 2017
Good Luck  koranggg mana yang join tuhhh!!!
**********************************************************************


DAY 16 | LIST NAMA SAMARAN. Hai hai hai semua. Okay untuk entry kali ini, Uyul akan senaraikan beberapa nama samaran Uyul. Nama penuh Uyul, NURULSYAZWANI. So ada 4 nama samaran Uyul.

First, WANEY! Okay nama nih hanya orang orang yang berbelit nak sebut nama Uyul akan panggil Waney. Lebih lebih lagi makcik pakcik yang tak reti sebut Uyul tu. Hehehe. Dari zaman sekolah memang kawan kawan akan panggil Waney. Tapi disebabkan ada 2 orang Waney dalam kelas, so Uyul lebih prefer orang panggil Uyul dengan nama Nurul.


Second, NURUL! Macam Uyul cakap tadi lah. Uyul start minta orang panggil Nurul bila ramai sangat Waney dalam kelas. Haihhh glamour orang nama Waney nih. Mungkin musim tahun 90, Mak Mak suka nama Waney kan kan. Hahahaha. Tapi nama Uyul nampak macam format sikit. Nak nak nama Nurul nih membawa maksud Cahaya. Haaa makin bercahayalah seketul Uyul nih.


Third, UYUL! Taraaaaa-- Di sini lah bermulanya nama Uyul. Wakakak. Bila dah start kawan kawan panggil Nurul, ada lah seketul dua yang pelat R pulakkkkkkk. Sampaikan NURUL jadi NUUNNNN. Adehhh. Tah macam mana tah, terus jadi Uyul. Mula mula tuh Nuyunn, macam tak sedap je. Pahtu ada sorang akak nih start panggil Uyul. Haaaa melekat terus nama Uyul tuh. Dan seterusnya, InshaaAllah, nama Uyul Rosli nih akan Uyul gunakan sebagai branding Uyul. Tak kira lahh dalam Photography atau apa apa busines Uyul lepas nih. Tapi kan ada orang pernah cakap, dia tak suka nama Uyul sebab macam gedik sikit. Hahaha. Lantaklahhh gedik pun gedik lahh. Asalkan takde orang sebuk nak nama Uyul Rosli sama dengan Uyul jugak. Hahahaha


Lastly, SI GEMOK! Okayyy yang nih memang hangin. Uyul bukan apa. Ada lahh seorang hamba Allah nih, tak habis habis nak perli perli Uyul gemok gemok gemok. Tahh kenapa tahh tak reti fikir perasaaan oranggg. Mulut laser cam longkang pun ada. Actually, yang dok panggil Uyul dengan panggilan Si Gemok tuh, Ex Uyul. Ishhh tahh laaaa dari zaman belum bercinta, sampai bercinta, sampailahhh dah jadi stranger, kemainnnn diaaa nak ejek orang Si Gemok. Ishh mana ada Uyul tuduh, memang betul pun dia gelarkan camtu. Contact Name pun dia save as Si Gemok. And jarang lahh nak dengar dia panggil nama Uyul either Uyul atau Waney. Dia mesti akan gelarkan Si Gemok jugak. Huhh! Siappp kauuu kepingg!!


Okayyylahhh! Itu ajeeee gais.
Korang panggil Uyul okay!
Jangan nak Si Gemok pulak!

****************************** 
Hye korang, jomlah follow IG Uyul & IG Shop Uyul.
Jangan lupa LIKE Fanpage Redzney Creative Network.
Rajin rajin lah SUBSCRIBE Youtube Channel Uyul
******************************



#jdtblogger #teambloggerjohor #31dayschallengebyjdtblogger
Assalamualaikum | Wow! Beli kereta semudah ABC? Uyul pun baru tahu nih. Maklumlah niat hati nak beli kereta. Tak perlu susah susah dah nak beli kereta sekarang nih kan. Duduk depan komputer pun dah boleh dapat sebijik kereta idaman.

Sempena Tahun Baru Cina, Tookar.my ada menawarkan ganjaran angpau RM1000 untuk setiap pembelian kereta atas talian. Memang seronoklah kepada sesiapa yang nak beli kereta tahun nih. Ada lagi seronok, dengar cerita siap boleh dapat rebat tunai dan baucer diskaun lagi.




KENAPA BELI MELALUI TOOKAR.MY?


Antara kelebihan kalau beli kereta dari Tookar.my nih, of course lah dapat banyak diskaun. Dealers yang incaj pun sudah tentu authorised dealers. So takkan mudah mudah korang kena tipu. Cepat dan mudah pulak tuh. Cuma duduk depan PC, dan beli.




CARA UNTUK MENEMPAH



Korang pergi je website Tookar.my. Lepas tuh pilih kereta dari brand apa korang nak. Kalau Uyul, of course lah nak beli Honda City, so Uyul akan pilih Honda. Pilihlah spec mana yang korang nak. Sampai lah ke proses untuk booking kereta tersebut. Haaaa yang bestnya, FREE Booking okay!




TESTIMONI DARIPADA PEMBELI




TAWARAN SEMPENA TAHUN BARU CINA

Macam Uyul cakap awal awal tadi, Tookar.my menawarkan ganjaran angpau sehingga RM1000 untuk setiap tempahan sepanjang perayaan Tahun Baru Cina sehingga 31 Januari 2017. Caranya mudah sahaja, korang hanya perlu mendaftar di www.tookar.my dan gunakan KOD PROMOSI seperti tertera dibawah.

SL1EPC2

So apa lagi? Yang mana nak beli kereta tuh, jom beli kereta dari Tookar.my.
Jangan ketinggalan dengan promosi yang ditawarkan.
DAY 11 | PENGALAMAN BERCINTA. Ayoyoyooo! Alaaa kenapa kena ada tajuk nih dalam 31 Days Challenge By JDT Blogger nih? Untuk orang orang yang single macam kita nih, alahai. Sedih pulak nak cerita pengalaman bercinta. Should be pengalaman bercinta tak jadi nih tajuknya nih hahahah.

Sebenarnya banyak jer cerita cerita cinta Uyul dalam blog nih, tapi Uyul dah draftkan. Menyampah lak orang baca kan? Tapi tak apa, Uyul cerita lah sikit ye. Hehehe. Korang jangan menyampah pakej termuntah muntahh pulak baca entry Uyul nih. Hahaha.

So, My Best Ex Boyfriend, Ahmad Faizi Redza Bin Rosli. What is the best about him? Entah, banyak je nak cerita. Tapi Uyul macam tertiba tak nak kenang kembali kisah kisah kami. Sebab kenapa kami putus? Entah. Mungkin salahnya banyak dekat Uyul lah. The main point is Uyul kalau bercinta, bercinta sungguh sungguh. Tuh laaaa agaknya sampai ke sudah tak kahwin kahwin. 


Nah belanja Video masa dia Konvo bulan 11.

Eh tertiba entry nih jadi entry sedih pulakkk haii. Actually, bohonglahh kalau Uyul cakap Uyul dah move on 100%. Hati nih masih sayang, masih cinta kot weyh. Bayangkanlah dari 2015 clash, sampai sekarang masih tak sedar diri tuh, masih tak boleh move on. Awal awal dulu lagi teruk meroyan. Macam orang mati laki. Tapi slowly, takde dah gitu. Dah tak meroyan pun. Cuma ada masa kita akan rasa sedih, rasa rindu dan paling sadis rasa sunyi weyh. 

Yes, kami masih berhubung lagi. Itu pun hal hal busines. Kalau korang nak tahu, Redzney Creative Network tuh Uyul wujudkan kerana dia. Redzney tuh gabungan nama kami. Redza dan Waney. Actually nama Redzney tuh wujud dari sebelum kami clash lagi pun. Sebab masa zaman bercinta memang dah pernah berangan nak ada company sendiri. Hehehe. Tak sangka pulak sekarang, Redzney Creative Network dah pun ditubuhkan. Dan dah berdaftar dengan SSM lagi. Bulan January tahun nih genap lahh setahun. Sempena birthday kitorang, memang sengaja singup 7 January. Uniknya Uyul dengan dia, itu lahh. Kongsi nama ayah yang sama, kongsi birthday yang sama. Hmm. Tapi dah tak unik lah sebab dah clash kan. Hahahaha.

Kat bawah nih antara contoh design dia. Power bab design dia nih. Uyul belajar design pun sebenarnya dari dia jugak. Dulu selalu tengok dia design untuk event fakulti. Itu yang Uyul pandai design apa semua. 

A photo posted by Web & Graphic Designer | 📷 (@redzneycreativemy) on



Dah lahh tak mau cerita pepanjang.
Sedih tau tak. "HAHA" Uyul nih bukan haha yang happy.
Haha cover nak menangis. T__T

****************************** 
Hye korang, jomlah follow IG Uyul & IG Shop Uyul
Jangan lupa LIKE Fanpage Redzney Creative Network.
Rajin rajin lah SUBSCRIBE Youtube Channel Uyul
******************************


#jdtblogger #teambloggerjohor #31dayschallengebyjdtblogger
DAY 10 | BUJANG ATAU BERKAHWIN? Hai semua, dah masuk hari ke 10 untuk 31 Days Challenge By JDT Blogger. Topik hari nih bujang atau berkahwin. Confirmlah BUJANG lagi. Uyul kan forever seventeen. Haahahaha.

Uyul masih lagi single dan masih mencari lagi calon suami terchenta. Wakakaka. Well actually Uyul dah masuk dua tahun single. Before nih pernah bercinta tapi yelaaa Uyul kan Geng Jaga Jodoh Orang. Hahahhahaha. HASHTAG sikit, #GengJagaJodohOrang. Heeee. Adakah Uyul serik bercinta? Tak laaa takde lah sampai serik bercinta. Hati masih open lagi nak bercinta. Cuma kadang kadang ada lah perasaan macam takut jugak. Tak mau lah jadi penjaga jodoh orang. 

Uyul nih kalau bercinta, bercinta bersungguh sungguh dan kalau boleh nak sampai kahwin. Tapi dah tak ada jodoh kan? Nak wat lagu mana. Hahaha. Cuma lepas nih kalau ditakdirkan bercinta lagi, Uyul tak mahu lah bercinta lama lama. Sebulan dua kenal hati budi, kenal keluarga dia, zapppp terus nak ajak nikah. Hahahaha EXPRESS!

Tapi buat masa nih, memandangkan masih ada 3 tahun before 30, Uyul plan nak kukuhkan dulu ekonomi. Nak ada kereta sendiri dulu. Dan paling penting, kerjaya nak kukuhkan dulu weyhh. Mana boleh terus kahwin berangan dapat lelaki kaya acah acah lepas kahwin duduk rumah goyang kaki. Zaman Pak Jib nih, jangan berangan lebih lebih walaupun berangan itu PERCUMA. Hahahahaha.

Dah dah, meh Uyul belanja muka sememeh Uyul. Wakakaka.





****************************** 
Hye korang, jomlah follow IG UyulIG Shop Uyul dan IG Portfolio Uyul.
Jangan lupa LIKE Fanpage Redzney Creative Network.
Rajin rajin lah SUBSCRIBE Youtube Channel Uyul
******************************





#jdtblogger #teambloggerjohor #31dayschallengebyjdtblogger
DAY 9 | Seseorang yang membanggakan? Ohhh, ini topik untuk hari ke 9, 31 Days Challenge by JDT Blogger. Siapa agaknya seseorang yang Uyul kenal amat membanggakan? Yeahh. Mak dan Abah Uyul. Of course lah tak ada orang lain.

Ini Abah Uyul. Abah berasal dari Alor Gajah, Melaka. Abah dilahirkan pada 14 Jun 1964. Abah Uyul nih jual makanan laut macam ikan, udang sotong apa semua tuh. Mula mula dulu Abah start berniaga dekat Pasar Besar Batu Pahat. Tapi sejak Uyul masuk Darjah 1 tak silap, Abah dah start berniaga dekat Pasar Tani. So, merata lah Abah bawak Van Buruk dia tuh. Yelaaa, masa tuh cuma ada Van Buruk tuh. Hehehee. Tapi bila dah lama lama, Abah tukar dah van tuh dengan lori. Now Abah dah ada dua buah lori. Tak perasan pulak berapa tan. Yang Uyul respek kat Abah, Abah pandai berniaga. Dulu masa berniaga dengan van, orang siap gelakkan Abah lagi. Yelaaa, berniaga dengan van buruk buruk. Dorang tak tahu dengan van tuh lahhh kami 7 beradik membesar sampai tahap gemok gedempol nih haaa.


Yang nih pulak Mak Uyul. Mak memang asal Batu Pahat, Johor. Tempat tinggal Uyul sekarang. Mak dilahirkan pada 1 Mac 1967. Sebelum nih ada jugak Mak tolong Abah berniaga. Tapi sejak tahun lepas Mak dah tak follow Abah. So now Mak merupakan seorang surirumah sepenuh masa. Mak Uyul nih orangnya sangat sangat teliti. Buat apa semua kemas je. Contoh macam lipat baju. Perghhh rasa macam beli baju baru. Kalau bab basuh baju, memang akan ada step dia. Siap kena asingkan lagi baju baru baru dengan baju basahan. Nak nak kalau baju putih, tah boleh campur dengan baju gelap gelap. Ada lah tuh pantang larang dia. Hehe. Bab masak pulak, memang tak boleh kalahkan Mak. Lagi lagi asam pedas Mak. Perghh memang sedap. Uyul kalau masak asam pedas kan, tak kira lah ayam ke ikan ke, memang takkan sama lah dengan Mak punya. Haaa tu pasallah Uyul jadi dugung sekarang nih. Duduk rumah makan sesedap je.


Okay, nih jelaaa yang Uyul dapat coretkan. Apa apa pun Uyul doakan Mak dan Abah sentiasa dibawah rahmat Allah, jauh daripada azab api neraka, dan paling penting sihat alafiat sampai Uyul bertemu jodoh. Haa lepas tuh kahwin, dapat pulakk cucu dari Uyul. Wakaka. Berangannnnn je ekkk!


****************************** 
Hye korang, jomlah follow IG UyulIG Shop Uyul dan IG Portfolio Uyul.
Jangan lupa LIKE Fanpage Redzney Creative Network.
Rajin rajin lah SUBSCRIBE Youtube Channel Uyul
******************************



#jdtblogger #teambloggerjohor #31dayschallengebyjdtblogger
DAY 8 | GAMBAR MAKANAN YANG SEDANG DI MAKAN. Amboi, kemain topik untuk hari ke 8. Aiseyyymen. Tak dan lahh nak makan lepas tuh nak update entry kan. So, ini antara makanan yang Uyul makan untuk bulan Januari. Eceh. Kemain lagi tau, kekonon macam nih je laaa makanan dia santap, ingat boleh kurus? Wakakaka.

Buat pengetahuan korang, MURTABAK CHEESE TASEK Y, BATU PAHAT nih harga dia RM11. Actually ini bukanlah murtabak paling sedap Uyul pernah makan. Bagi Uyul, pendapat personal lah kan, murtabak yang ini masih tak boleh lagi kalahkan MURTABAK CHEESE KG KURNIA, JOHOR BAHRU. Haa yang itu Uyul pernah terjah sekali. Memang pedepauuu weyhh. Sedap lazat. Mungkin sebab yang kat JB tuh garing sikit dan isi daging dia banyak sikit compared to yang kat Batu Pahat nih. Tapi ini pendapat Uyul lah. Orang Batu Pahat jangan lah pulak marah Uyul. Hehehe. Yelaaa tekak kita kan lain lain.


Dah alang alang order banyak murtabak sebab tapaukan sekali untuk budak office, Uyul duduk lepak sekali sambil minum ABC. Buat hilang haus kononnya. Padahal makin haus adalah. Amboi pengambilan gula secara berleluasa nampaknya Uyul. Hahaha. Sampai office terus teguk air mineral weyh. Memang manis katakooo--


****************************** 
Hye korang, jomlah follow IG UyulIG Shop Uyul dan IG Portfolio Uyul.
Jangan lupa LIKE Fanpage Redzney Creative Network.
Rajin rajin lah SUBSCRIBE Youtube Channel Uyul
******************************



#jdtblogger #teambloggerjohor #31dayschallengebyjdtblogger
DAY 7 | SEKARANG SEDANG BUAT APA? Wow! Dah hari ke 7. Wow!! Hari nih birthday Uyul! Happy Birthday, Uyul. Btw, sekarang Uyul tengah record video untuk VLOGRETIS. Korang pergi SUBSCRIBE Youtube Channel Uyul cepat! Tengok semua video Uyul. Oh yes, malam nih, Uyul akan ke Kedah. Trip 3 hari 2 malam dengan BFF Uyul. Doakan Uyul selamat pergi dan pulang ye, moga moga ketemu jodoh. Hahahah!

Belanja sikit Video dah sampai ke Utara. Hehehe.


****************************** 
Hye korang, jomlah follow IG UyulIG Shop Uyul dan IG Portfolio Uyul.
Jangan lupa LIKE Fanpage Redzney Creative Network.
Rajin rajin lah SUBSCRIBE Youtube Channel Uyul
******************************



#jdtblogger #teambloggerjohor #31dayschallengebyjdtblogger

DAY 6 | UYUL BERMAKEUP? Hai semua!! Okay entry kali ini merupakan entry bergambar. Mana gambar Uyul yang dah makeup Uyul tepek sini. Actually kita tak lah flawless mana. Muka berkerak jugak. Hehehe. Harap korang tak rasa nak muntah lahh ye tengok muka Uyul. T__T

Tapi sebelum tuh nak tengok Uyul tepek apa kat muka, ada sebahagiannya Uyul up dekat entry ni. 















Yang nih pulak gambar Uyul tak makeup. Hehehehe. 
Nengok tak lawa pun kan. Makeup je jadi lain sikit. 
Adoi, jangan kecam sis. Jangan kecam sis.



****************************** 
Hye korang, jomlah follow IG Uyul dan IG Shop Uyul
Jangan lupa LIKE Fanpage Redzney Creative Network.
Rajin rajin lah SUBSCRIBE Youtube Channel Uyul
******************************



#jdtblogger #teambloggerjohor #31dayschallengebyjdtblogger
Assalamualaikum | Hai semua. Tahukah anda Malaysia menduduki tangga ke 10 di dunia yang memiliki pengidap Diabetes paling tinggi di Asia Tenggara khususnya. Astagfirullah. Mengucap panjang Uyul. Well, semua sedia maklum penyakit Diabetes atau penyakit kencing manis adalah penyakit kronik di mana keadaan paras gula (glukosa)  dalam darah adalah tinggi. Ianya sama ada disebabkan oleh kekurangan hormon insulin atau keberkesanan fungsi insulin itu sendiri yang berkurangan. Kalau korang nak tahu, Diabetes juga merupakan  risiko utama untuk mendapat penyakit jantung atau angin ahmar. Menurut kajian yang dilaksanakan oleh Persatuan Diabetes Malaysia dan Majlis Pencegahan Obesiti tahun lalu mendapati jumlah pengidap kencing manis membabitkan individu berumur 30 tahun ke atas. Ya, umur 30 tahun tu terlalu muda bagi Uyul. Selisihhh amit amit orang jawa cakap.


SIAPA BERPOTENSI MENGIDAP KENCING MANIS?

Golongan yang berpotensi mengidap kencing manis adalah golongan obesiti, golongan yang jarang bersenam dan mereka yang mempunyai keinginan yang tinggi terhadap makanan manis. Namun, ada juga kajian mengatakan, sesiapa yang mempunyai keturunan kencing manis, berpotensi besar untuk mendapat kecing manis sekiranya tidak menjaga pemakanan mereka. Antara tanda tanda awal pesakit yang mengidap kencing manis adalah seperti keletihan yang berpanjangan, dahaga yang luar biasa, dan kerap membuang air kecil. Selain daripada itu, penglihatan pesakit mula kabur, hilang imbangan badan dan sekiranya ada luka, luka juga lambat untuk sembuh.


LEBIH BAIK MENCEGAH DARIPADA MENGUBATI

Ya, lebih baik mencegah daripada mengubati. Setiap penyakit di muka bumi nih ada penawarnya. Antara kita mahu berusaha mencegahnya atau kita mahu terlambat mengubatinya. Semua pilihan ada di tangan kita. Bagi Uyul, dari habis beribu ribu untuk mengubati penyakit Diabetes, adalah lebih baik kita cegah di peringkat awal. Banyak cara sebenarnya nak cegah penyakit kencing manis nih. Antaranya kita perlu kawal pengambilan gula dalam makanan atau minuman kita seharian. Selain daripada itu, kita perlu melakukan senaman ringan sekurang kurangnya 35 minit seminggu.

Namun tahukah korang, ada satu produk di pasaran yang pastinya produk bumiputera merupakan penawar kepada penyakit Diabetes nih. Haaaa tak tahu lagi kan? Ya, Milagro Coffee. Sebenarnya Uyul dah pun mula jatuh cinta dengan Milagro Coffee sejak diperkenalkan oleh rakan blogger seminggu yang lalu.


APA ITU MILAGRO COFFEE?

Milagro Coffee merupakan satu kopi pracampur yang dicampur dengan kopi Arabika dan Robusta dan dipertingkatkan dengan beberapa estrak herba khas seperti Tinospora Crispa, Halia, Lada Hitam dan Rock Salt. Hasil daripada gabungan herba ini mampu merawat pelbagai jenis penyakit dan juga boleh meningkatkan sistem imun yang diperlukan oleh badan kita. 

Herba utama yang digunakan dalam Milagro Kopi adalah Tinospora Crispa. Tinospora Crispa merupakan tumbuhan jenis mendaki dan berada dalam tumbuhan keluarga Menispermaceae. Ia juga dikenali dengan pelbagai nama vernakular seperti "Patawali" atau "Akar Seruntum" kepada orang Melayu. Tinospora Crispa telah digunakan oleh ramai pengamal tradisional untuk pelbagai rawatan seperti demam, tekanan darah tinggi, luka, cacing usus, jangkitan kulit, dan juga hiperglisemia. Selain daripada itu, Tinospora Crispa juga digunakan dalam merawat kencing manis dalam bentuk ekstrak akueus disebabkan oleh kesan hipoglisemik yang boleh mengurangkan paras glukosa darah.




PENYELIDIKAN TINOSPORA CRISPA

Satu penyelidikan saintifik mengenai rawatan bagi pesakit kencing manis menggunakan herba Tinospora Crispa dalam Milagro Coffee yang telah dilakukan oleh penyelidik dari UiTM (Universiti Teknologi Mara) Puncak Alam, Selangor dan mereka mendapati bahawa terdapat pengurangan yang ketara pada bacaan gula didalam darah selepas meminum Milagro Coffee secara konsisten selama sebulan.


MILAGRO COFFEE DALAM HARIAN METRO

Untuk pengetahuan semua, produk Milagro Coffee yang diasaskan oleh Puan Salmah Hayan iaitu Pengarah Urusan dari Aqid Aqila Resources telah mendapat liputan daripada Harian Metro. Strategi pemasaran seterusnya daripada pihak Aqid Aqila Resources adalah melalui pemasangan billboard di seluruh negara.








KELEBIHAN HERBA PATAWALI DALAM MILAGRO COFFEE



Ianya boleh membantu merawat, mencegah dan mengawal:
✔ Penyakit Kencing Manis
✔ Darah Tinggi 
✔ Sakit Sendi
✔ Kanser
✔ Cergas Badan
✔ Bertenaga
✔ Hilang Penyakit Gatal-gatal
✔ Keradangan
✔ Alahan
✔ Batuk
✔ Demam Malaria
✔ Menguatkan TENAGA BATIN
✔ Awet Muda


Selain daripada itu, Milagro Coffee juga berkhasiat kerana ianya:
✔ Tinggi Anti-Oksidan
✔ Menguatkan Saraf & Sistem Pertahanan Tubuh Badan
✔ Mengembalikan Tenaga dengan Segera





TESTIMONI PENGGUNA








PELUANG MENJANA PENDAPATAN

Selain daripada korang minum Milagro Coffee untuk menjaga kesihatan dan mencegah daripada penyakit merbahaya di usia muda, Aqid Aqila Resources juga mengajak semua untuk bersama sama menjana pendapatan. Ye laaa kan, selain korang minum untuk korang, korang suggest lah dekat kawan kawan yang lain, keluarga ke, dan secara tak langsung korang pun boleh peroleh pendapatan sampingan.

Uyul sendiri dah jadi dropship dahh tau. Bukan apa, baru minum tak sampai sebulan, dah turun 4kg! Hahaha. Yang nih memang tengah tunggu masa nak buat testimoni. Kena turun lagi angka berat badan tuh baru boleh buat korang percaya. Wakakaka. So, dah alang alang, memang sign up terus jadi dropship. Korang yang mana nak jadi dropship jugak, boleh PM Puan Salmah di Facebook Salmah Hayan.

Yang mana nak cuba Milagro Coffee nih, boleh WhatsApp Uyul laju laju di talian 013 7766 426. Harga sekotak untuk 20 sachet adalah RM55 SAHAJA!


CONTEST MILAGRO COFFEE

Haaaa! Jangan tak tahu, Milagro Coffee ada anjurkan contest. Hadiah toksah cakap, LUMAYAN!! Uyul pun bakal join sekali, tak nak kalah kau! Hahahaha. 


SYARAT PERADUAN

1. Selfie bersama produk Milagro Coffee (Peserta WAJIB beli produk Milagro Coffee sekurang kurangnya satu kotak.)

2. Buat entry di blog, dan tajuk entry WAJIB ada perkataan Milagro Coffee.

3. Buat SATU video anda menikmati Milagro Coffee berdurasi 1 hingga 3 minit, dan upload video tersebut ke Facebook masing masing.

4. Penyertaan yang mempunyai LIKE & SHARE terbanyak dikira sebagai pemenang.



HADIAH PERADUAN

TEMPAT PERTAMA
Wang tunai bernilai RM1500 + 1 kotak Milagro Coffee + Mug

TEMPAT KEDUA
Wang tunai bernilai RM1000 + 1 kotak Milagro Coffee + Mug

TEMPAT KETIGA
Wang tunai bernilai RM500 + 1 kotak Milagro Coffee + Mug

SAGUHATI
Wang tunai bernilai RM250 + 1 kotak Milagro Coffee + Mug



Korang semua cepat like Fanpage Milagro Coffee, Klik Sini.
Follow juga Instagram mereka, Klik Sini.








#jdtblogger #teambloggerjohor