SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS GULA BERBENTUK SERBUK

/
1 000 Comments
December 18, 2017
SWEET ROYALE STEVIA | PEMANIS GULA BERBENTUK SERBUK. Salam. Pernah dulu, kalau makan dengan family dekat luar, adik Uyul dan suaminya pasti order minuman tanpa gula. Mula mula tu macam pelik lahh jugak. Kemahin dua dua nih nak diet ek sampai order teh o pun takde gula. Kita pun rasa macam tercabar. Sekali cuba lah minum tanpa gula, jenuh nak menghabiskan weyh. Setelah beberapa kali perasan yang dorang ada tuang sesuatu dalam minuman yang dorang order, Uyul pun tanya lah apabenda yang dorang bubuh dalam minuman dorang tuh. Laaaaaaaa Stevia ke? Gilaa ahh loser betul Uyul masa tuh tak tahu apa itu Stevia. But for now, Uyul dah tahu okayy! Selalunya Stevia dalam bentuk cecair. Jangan tak tahu, Sweet Royal Stevia pemanis gula berbentuk serbuk telah diinovasikan baru baru ini oleh Pharmaniaga! Jom! Uyul nak kongsikan apa itu Sweet Royal Stevia.



Stevia berbentuk serbuk ini telah dihasilkan daripada daun daripada daun Stevia Rebaudiana original okay. Kalau sebelum nih duk tengok adik Uyul titiskan Stevia jenis cecair tuh, walau setitis, dia tetap rasa manis gila. Tapinya Stevia keluaran Pharmaniaga nih makk aihh, just nice okay manis dia. Tak terlalu manis pun tau. Sedap lah tekak nih minum. En.Merah kemahin cakap tak manis nak bubuh satu sachet lagi. Ye laaa dia kan hantu manis.


Itulah kan, Uyul duk tengok badan sendiri kemahin debabnya. Nih pun tak reti nak kawal gula. Memang kalau ke kedai makan lah biasanya, Uyul akan order air manis sokmo. Kadang kadang kalau duk melepak dengan kawan kawan sampai dua tiga cawan okay! Perghh boleh bayangkan tak banyak mana pengambilan gula dalam diet seharian. 

Kalau korang nak tahu, Uyul dah jatuh cinta tahap gaban dah nih dengan Sweet Royale Stevia! Mana tak nya, sekarang dah tak perlu risau sangat kalau makan luar. Sweet Royale Stevia nih banyak betul kelebihan dia berbanding dengan Stevia yang ada dipasaran. Jom tengok apa kelebihan Sweet Royale Stevia nih sampai Uyul jatuh cinta dan tak sekat lagi pengambilan air manis.


KELEBIHAN SWEET ROYALE STEVIA

1. Setiap 2 gram Sweet Royale Stevia ini mempunyai rasa manis dengan 2 sudu teh gula. Pengambilan Stevia yang sedikit tetapi memberi rasa sehingga 2 sudu teh gula. Kan berbaloi tuh?? Tak ada lah main bantai gula je kan.

2. Ianya diformulasikan dalam bentuk serbuk dan dipaketkan menjadi sachet yang senang untuk dibawa ke mana mana. Dan tak ada lah isi terlebih Stevia kalau dah dipeketkan macam nih. Haihh kalau Stevia jenis cecair tuh mahunya lahhh kan terlebih titik lah.

3. Rasa Stevia keluaran Pharmaniaga nih memang tak terlalu manis. Macam Uyul mention kat atas tadi, rasa dia memang just nice. Ishh kalau terlalu manis sangat pun tak bagus kan. Perlu diingatkan, pengambilan Stevia yang berlebihan juga memberi kesan ya kepada si peminum.

4. Selain daripada itu, Sweet Royale Stevia nih mudah di dapati dan harganya sangatlah berpatutan! Satu kotak ada 40 Sachet. Setiap satu kotak tuh hanya RM15.90 gais!

5. Ofcourselah disahkan HALAL oleh JAKIM. Nombor HALAL: MS1500:2009, 1071-02/2017



HARGA SWEETROYALE STEVIA 

Kalau dah artis pun gantikan gula dengan Sweet Royale Stevia, takkan korang tak nak cuba weyh! Haaa tak caya?? Cuba tengok testimoni mereka dia Instagram Royale Pharma!





HARGA SWEETROYALE STEVIA  

Pos: RM15.90 + Postage
COD: RM17.00
(Sekotak 40 sachets/2gram)


JOM DAPATKAN SWEET ROYALE STEVIA

Jom dapatkan Sweet Royale Stevia dari Agen mahupun di kesemua cawangan terpilih:


1) Agent SweetRoyale Stevia
Whatsapp: 013-473 1696
COD area Shah Alam/Kuala Lumpur atau Pos ke Seluruh Malaysia

2) Semua cawangan Farmasi Royale Pharma seluruh Malaysia
Farmasi RoyalePharma Seksyen 7 Shah Alam
Farmasi RoyalePharma Quill City Mall
Farmasi RoyalePharma MyTown
Farmasi RoyalePharma Vista Alam
Farmasi RoyalePharma Laguna Merbok
Farmasi Royale Pharma Bangi

3) Anda juga boleh dapatkan SweetRoyale Stevia ini di website RoyalePharma

4) Dapatkan produk ini di Lazada, 11Street dan Shopee!!




YOU MAY ALSO LIKE:

1 comment:

  1. ramai pengguna suka guna stevia daripada gula biasa. stevia memang terbaik!

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>