KEPUTUSAN EXAM ONLINE LHDN 20 SEPTEMBER

/
17 000 Comments
October 01, 2017
KEPUTUSAN EXAM ONLINE LHDN 20 SEPTEMBER | Salam. Wahhhhhh keputusan exam online LHDN 20 September dah nak keluar lagi 2 hari. 3hb Oktober nanti akan diumumkan keputusan peperiksaan online tersebut.

Klik Sini >>>> Semakan Exam Online LHDN


Uyul memang tak sabar nih nak tunggu email dari SPA. Ya Allah mana tak nya, kita memang dah buat sehabis baik nih. Mestilah nak keputusan yang tercatit tuh adalah LULUS. Betul tak? Uyul siap study macam nak rak dengan Redza. Kebetulan dua dua dapat tawaran exam online tuh. 



Bukan mudah rupanya nak dapat tempat di dalam sektor awam. Actually, ini kali ke 4 Uyul dapat tawaran untuk jawatan N41. Before this Uyul dapat Interview untuk Pegawai Tadbir N41 (Majlis Perbandaran Batu Pahat), ujian kecergasan untuk Pegawai Tadbir Universiti N41 (UTM) dan peperiksaan online Pegawai Tadbir Negeri N41 (SPAJ). 

Setiap fasa tuh Uyul dah experience. Untuk interview session di MPBP, Uyul  memang tak ready langsung. Dan kebetulan, memang Uyul adalah interviewee terakhir. Orang kata kalau penutup nih memang kena all out. Tapi sebab Uyul memang tak ready, haaaaa hamek kau, memang takde lah rezeki kat situ. Manakala untuk ujian kecergasan di UTM, rasa nak tergelak sebabnya memang tak pass weyh. 2.5km untuk 15minit, memang tak lahhh awak. Kita tak fit betul masa tuh. rasanya Uyul amik masa 30 minit kot untuk 4 pusingan. Hahaha. Lawak betul. Haaa untuk peperiksaan online pulak, Uyul ingat lagi, masa tuh internet connection lost! Okay LOST okayyyy! Masa tuh tinggal 20 minit, weyhh dalam masa 15 minit nak kena jawab laju laju soalan Matematik. Mana ingat, Uyul ingatlah. Mana yang terpaksa bedal, Uyul bedal main tikam tikam. Hahahahahha.

Waduhh pengalaman nih mematangkan betul. Sebab tuh sanggup ke JB, jawab sama sama dengan pakcik sorang tuh, tak nak ada masalah internet yang tiba tiba buat hal. Dekat BP pulak takde Cybercafe yang Uyul selalu pergi so tak familiar. Redza cakap jawab je kat Cybercafe area Plaza Tasek, Skudai. And the best part, Uyul tiru dia weyh, main jeling jeling mata. Hahahaha.

Harapnya, Uyul luluslah exam tersebut. Memang desperate sangat nak kerja dalam goverment sector. Korang doakan Uyul ye!


YOU MAY ALSO LIKE:

17 comments:

  1. busyra sntiasa doakan sahabat busyra ni.. inshaAllah smoga itu rezeki uyul.. <3

    ReplyDelete
  2. all the best Uyul. goodluck.

    ReplyDelete
  3. wah..esok yul,harap2 ada rezeki uyul nanti

    ReplyDelete
  4. AMinnn! Semoga kak uyul gebu lulus dan dipermudahkan exam ni. InshaAllah

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum uyul...semoga uyul akan berjaya...mcm mana dah tahu keputusannya...?
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  6. All the best Uyul. Eseh banyak pengalaman ni mesti peluang cerah :)

    ReplyDelete
  7. dah boleh cek online.. and dy hantar email dah.. dapat x, uyul?

    ReplyDelete
  8. Good luck siapa yg ambil.tu

    ReplyDelete
  9. Semoga usaha membuahkan hasil :)

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum uyul...teruskan usaha hingga berjaya...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>