TIPS MENJAWAB PEPERIKSAAN ONLINE LHDN 20 SEPTEMBER INI

September 18, 2017



TIPS MENJAWAB PEPERIKSAAN ONLINE LHDN 20 SEPTEMBER INI | Salam. Hai, tahniah semua yang telah berjaya untuk menduduki peperiksaan online LHDN bagi jawatan Pegawai Eksekutif N41 pada 20 September ini. Uyul pun tak terkecuali untuk menjawab peperiksaan online tersebut. Katanya lebih 50,000 graduan yang berjaya sesi kali ini. Uyul nak kongsikan tips menjawab peperiksaan online LHDN untuk korang buat persediaan rapi.




5 TIPS MENJAWAB PEPERIKSAAN ONLINE
  • Pastikan anda talian internet anda berada dalam keadaan yang baik. Jika anda menggunakan ‘broadband’ yang mempunyai limit kouta penggunaan, pastikan ianya mencukupi untuk mengelakkan talian perlahan.
  • Komputer anda dalam keadaan yang memuaskan. Sejujurnya Tim Infokerjaya tidak dapat memastikan sama ada sistem peperiksaan ini ‘mobile friendly’ untuk diambil menggunakan tablet/telefon bimbit. Jadi kami cadangkan anda siap sedia dengan desktop/komputer riba.
  • Pastikan anda masuk ke laman rasmi SPA lebih awal untuk cari link akses peperiksaan online. Mengikut pengalaman, laman tersebut akan sedikit perlahan. Jadi masuk awal dan akses secepat mungkin.
  • PENTING!! Pastikan anda tahu angka GILIRAN anda kerana itu adalah PASSWORD untuk anda akses kepada sesi peperiksaan nanti.
  • PENTING!! Pastikan anda tahu LINK AKSES peperiksaan anda. Ianya ada pada surat/semakan panggilan peperiksaan anda. Rujuk semula di sana.

Beri perhatian kepada 5 perkara ini dan mudah-mudahan anda tidak tertinggal barang penting dan menjawab soalan dengan tenang dan yakin tanpa gangguan yang menyebabkan anda ‘kalah sebelum bersilat’.


Tak tahu kat mana nak study apa? Jom beli eBook. Korang baca dekat entri http://www.uyulrosli.com/2017/09/semakan-peperiksaan-online-pegawai.html


Sumber: TIM Info Kerjaya

You Might Also Like

12 000, 000 Pengkomen

  1. Good luck uyul ecam nanti

    ReplyDelete
  2. Yes trueeeee. Internet memang main peranan utama kalau tak sampai ketuaaa tak dapat masuk iskkk

    ReplyDelete
  3. bagus ni ebook ni rugi sape tak ambik peluang

    ReplyDelete
  4. Ena penah jawab on9 Ya Allah nk kata internet xlaju mmg dah laju .dah stabdby awal dah.. kejap lg tetap stuck xbole jawab..mmg masa sia2 mcmtu je .. mmg bukan rezeki ena kot.dah jwb separuh tbe2 web tu stuck ..ada yg langsung xbole masuk .bayangkanla bpuluh ribu nak masuk serentak..mmg jam la.. anyway gud luck ye semoga dapat jwb smpai habis

    ReplyDelete
  5. Good tips Uyul. Good luck exam ya?

    ReplyDelete
  6. Gud Info.. Tapi mummy tak amik exam dah..hehe :p Anw Gud LUck na Uyul.. Wish u all the best!

    ReplyDelete
  7. betul tu uyul.lagi2 bila nak jawab exam tu memamg kena guna line internet yang high speed
    Janji Kita

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum uyul...gud luck k...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>