MAKEUP ON FLEEK | LAWA LAWA NAK PERGI MANA?

/
37 000 Comments
August 13, 2017
MAKEUP ON FLEEK | LAWA LAWA NAK PERGI MANA? Salam Ahad semua! Okay Uyul di Johor Bahru. Esok ada kerja nak buat sikit dekat sini. Nak ke UTC, settle PTPTN. Lepas tuh ke Pasir Gudang nak calibrate Laptop. Then nak dating dengan en.Merah. Hahaha. So hari nih makeup on fleek lawa lawa nak pergi mana? En.Merah pun kerja. Memang tak lah saya ke mana mana hari nih.


Ehhh tertiba je hari nih makeup menjadi dohh. Rasa macam lawa pulak kita makeup hari nih. Hahaha. Tak malu betul puji diri sendiri. Kahkah. As usual, bila upload gambar dalam Facebook je, ramai nau yang nak makeup tutorial. Masalahnya kite nih pulak takde lah pandai makeup sangat. Haaa rasa tercabar nak buat video pulak. Hahaha. Doakan Uyul kuat ye nak hasilkan video. Ecehcehcehhh padahal kamera ada, barang makeup cukup dah, masa je takde nih haaa. 
Sebenarnya kan, Uyul bukan lah terlalu addicted dengan makeup. Sebabnya, ada je masa masa Uyul tak makeup. Slumber badak je keluar rumah, pergi office, makan kat luar dengan family, tak pakai makeup pun. Nih Uyul start rajin makeup bila muka Uyul sunburn teruk lepas buat job dua minggu lepas. Dua minggu lepas memang topup barang makeup, lepas tuh tukar skincare.

Breakout kat bawah bibir nih makin teruk. Yang atas dahi pun teruk gila. Tumbuh ruam ruam merah, then ruam ruam tuh akan jadi kehitaman. Mula mula macam tak risau. Anggap macam jerawat biasa. Tapi bila ruam ruam tuh dah masuk bulan ke 2, haihh tak ley jadi. Yang breakout bawah bibir tuh dah hampir setahun.

*Gambar 2 minggu lepas*

Dia punya teruk tuh, sampai kadang kadang rasa give up ah. Walaupun slumber badak je keluar tak pakai makeup, tetap ada perasaan macam malu weyh. Hahaha. So now, memang kena rawat dulu skin. Korang tengok je Uyul macam flawless. Hahaha. Itu namanya the power of makeup. Jangan tertipu sangat eh.

Uyul pernah cakap dengan en.Merah, "I kalau buang makeup, you mesti takut." Lepas tuh dia jawab, "Haa kalau macam tuh jangan buang makeup." Sambil gelak jahat! Hahaha. See, drop terus confident kita tau!!

Korang mesti nak tahu kan apa rahsia Uyul makeup on fleek macam tuh, sampai parut parut dan kesan lebam tuh pun tak nampak? Hahahaa. Rahsia makeup glowing dan tahan lama tuh sebab pakai WowSkin Vitamin Serum. Boleh baca dekat entri nih Makeup Tahan Lama dengan WowSkin Vitamin Serum.

Ini lah sebab Uyul malas nak buat makeup tutorial. Sebab muka breakout teruk. Hahahaha. Tak confident langsung nak tunjuk kat orang muka breakout kita. Tapi takpe, nanti ada masa Uyul buat tutorial okay? Tunggu experiment skincare baru Uyul nih. Dah hilang sikit breakout nih baru Uyul mampu buat tutorial. So far, breakout nih dah elok sikit. Cuma tak nak tunjuk kat korang dulu.


Regards,
Uyul Rosli / Uyul Cantik



YOU MAY ALSO LIKE:

37 comments:

  1. kite mmg xreti lngsung makeup, huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uyul pun masih belajar lagi awak. makeup kena selalu praktis heeheh

      Delete
  2. OOOOO, i see, mcm tu rupanyaaa ehhhh....ok2, x sabar nk tgk breakout tu habis hancusss~

    cepat tutorial okayyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. relax relax. masih dalam percubaan lagi nih.

      Delete
  3. Wow...cantik uyul...xpe muka breakout tu biasa lah kan..insyaallah elok la nnt..tp wowskin mmg best la...muka jd lmbut dan floles

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. memang tengah cuba pakai wowskin nih.

      Delete
  4. pandai la tu uyul mekap..kalo akak apa jadi entah muka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololooo takpe nanti akak boleh blajo ngan adik akak tu

      Delete
  5. muka tengah breakout la lagi ok buat tuto uyul.. Org leh tgk sblm n selepas.. Mesti ajaib jdnye.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan. okayy uyul cuba eh kakak.

      Delete
  6. tabik spring unutk uyul , sebab berani upload pic walaupun skin breakout , ccl doakan skin uyul cepat2 cantik ,

    ReplyDelete
  7. Uyullll kening on fleek gila!! Kena buat tutorial okay!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha. ye ye ye. nanti uyul buat okayyy.

      Delete
  8. uyul pandai mekap.. akak mmg tak pandai langsung. setakat pakai cushion foundation jer.. pastu tepek compact powder. kadang2 tu pakai bedak baby jer.. haha.. mmg tahap malas giler nak make up2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololooo uyul nih dtg rajin dia je kak. hahaah

      Delete
  9. nampaknya kena rawat dulu muka yang breakout ni,dah ok baru make up balik..biar kulit tu bernafas sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kakk. memang kena rawat kulit dulu. baru la smooth je

      Delete
  10. Kulit muka akak pun tgh breakout..perubahan hormon rasanya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuuuuu perubahan hormon nak kawenn eh

      Delete
  11. Haip, En. Merah jangan buat Uyul give up and marah!

    And heiii, please do tutorial for eyebrows. I do have thick eyebrows tapi berterabur, grr!

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe. kan saja je dia nak buat kite marah. ye awak. nanti kite cuba ehh

      Delete
  12. Cantik kening kak uyul. Tak reti nak lukis kening hahaha. Btw Ena pakai cetaphil, memang bagus. Tapi ena pakai yang sensitive skin punya. Untuk jerawat

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu laaa aritu akak tak beli yg sensitive skin punyaaaa huhuhu

      Delete
  13. kening on fleek hokeyh! hehee

    kite pun kadang rasa nk buat video tapi hadoi x sanggup nak tayang muka x mekap :(

    p/s : Hi! Salam kenal <3 blogwalking sini

    -Farah Dafri-
    www.farahdafri.com

    ReplyDelete
  14. Uyul mekap lawo..sila buat tutorial especially mekap mata tu..nak belajar..tak lulus mekap tang mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haishhhh ramai betul nak makeup tutorial. dan kita pn rasa tercabooo dah nih.

      Delete
  15. Cantik je Uyul makeup, mohon makeupkan akk jugak kalau akk g BP nanti. hikhik

    waiting 4 ur tutorial video :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha boleh boleh akak. meh laaa datang sini.

      Delete
  16. Nanti make up kan kak ana plsss. Hehe. Kak ana mmg fail bab make up. Kat umah ada setakat blusher dan bedak asas je. Huahuahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheehe. meh la dtg bp, uyul makeup meh. tapi uyul tak pandai sgt tauuu hahaha

      Delete
  17. rabia baru pandai makeup sikit2..hehe..

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah kulit muka semakin okay.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>