HADIAH UYUL ROSLI 1ST GIVEAWAY | SORRY PARA PEMENANG SEBAB LAMBAT PROSES

August 26, 2017

HADIAH UYUL ROSLI 1ST GIVEAWAY | SORRY PARA PEMENANG SEBAB LAMBAT PROSES. Salam. Pada 17 Mac yang lepas, Uyul ada anjurkan Giveaway julung julung kalinya. Korang boleh baca dekat entri Uyul Rosli 1st Giveaway. Seramai 50 orang blogger yang dah join Giveaway tersebut. Alhamdullillah. Ramai jugak tuh.



Hadiah bagi Giveaway yang telah Uyul anjurkan adalah namecard sebanyak 100pcs untuk 7 orang dan topup bernilai RM10 & RM5 untuk 4 orang. Pada 28 Mac, Uyul telah umumkan pemenangnya. Uyul dah pun minta para pemenang tuntut hadiah di inbox Fanpage Uyul Rosli Official. Untuk pemenang topup macam takde masalah sangat sebab lepas pemenang inbox nombor masing masing Uyul terus je masukkan topup masing masing. Seramai 7 orang pemenang, hanya 6 orang yang PM Uyul dan Uyul reach sorang sorang dekat WhatsApp untuk dapatkan details namecard. Tapi hanya 5 sahaja yang bagi kerjasama.

Untuk pemenang namecard, Uyul perlu sediakan design dan tunggu pemenang proceed baru Uyul hantar print. Yang menjadi masalah adalah apabila pemenang nak tukar design. Even Uyul kata hadiah tuh ada term and condition nya, tapi budi bicara Uyul ikutkan design yang kena pada mata pemenang. Yelaa, namecard nih kan nak pakai. Mestilah nak nampak cantik. Namecard nih salah satu medium komunikasi antara kita dengan penerima namecard. Orang kata first impression. Haaa nak nak kalau blogger, mestilah nak bagi dekat PR, dengan rakan blogger lain. Mestilah kena cantik dan menarik.

Lepas dah proceed design, baru Uyul boleh submit order. Kalau nak submit sorang sorang, dah rugi dahh untuk postage dari kilang. Kang nak post ke pemenang pun kena kira kos postage 5 orang. Yang bestnya, disebabkan kelewatan dari pihak penganjur, Uyul tambah lagi 100pcs setiap sorang pemenang namecard. Total 200pcs setiap pemenang. Yayyyy!!! So, here 5 design yang dah Uyul sediakan untuk para pemenang.







Bila design dah siap, nak proceed hantar print pulak. Jadi masalah bila supplier kami pulak hold tempahan namecard. Ahhh masakk. Berbulan jugak lahh tunggu. Even kalau Redzney Creative Network dapat order pun kami tolak. Sampai lah minggu lepas dapat tempahan namecard dari satu company nih. Nak tak nak kena cari juga supplier baru. Pappp! Terus dapat. Haaa kemahin happy lahh Uyul Boleh laaa print sekali namecard pemenang. Alhamdullillah. Selesai satu masalah.

Dikesempatan ini, Uyul nak mintak maaf kepada para pemenang sebab delay lama sangat untuk hadiah Giveaway nih. Terima kasih sebab sabar menunggu. Haihh serba salah jadinya. Lagi laaa ada isu blogger anjurkan Giveaway, lagilahhhh hadiah dia wang tunai, ada blogger complain tak dapat lagi hadiah wang tunai tu padahal transfer je ke akaun pemenang. Itu yang bahaya tuh kalau anjurkan Giveaway berupa wang tunai. Kalau tak boleh commit, jangan anjurkan Giveaway. Kesian pemenang nak tunggu lama lama.


DESIGN & PRINTING SERVICES
So korang korang yang nak buat program atau event perlukan kami design poster, banner, bunting atau pun apa sahaja, boleh je WhatsApp Uyul di talian 0137766426. Meh lahh ramai ramai follow Instagram Redzney Creative Network untuk design dan printing services dan FlashSync Photoworks untuk photography services.

You Might Also Like

18 000, 000 Pengkomen

  1. alamak.. camne leh terlepas pandang GA uyul ni.. huk

    ReplyDelete
  2. wah cantiknye <3 memang terbaik <3<3

    ReplyDelete
  3. Tahniah kepada pemenang.. 1st Giveaway kan.. Silap2 tu boleh jadikan pengajaran untuk anjurkan giveaway yang akan datang.. Cayo2

    ReplyDelete
  4. cantiknya..mcm mana boleh terlepas giveaway ni..

    ReplyDelete
  5. Cantik cantikkk la. seriusss! Jeles ena. Hmmmm

    ReplyDelete
  6. Semua cantik2 name card tu. Memang tgh plan nk buat name card juga ni.

    ReplyDelete
  7. tahniah buat pemenang dan tahniah buat Uyul cantik sbb banyak tu penyertaan..

    ReplyDelete
  8. Belum rezeki akak melekat lagi kat GA uyul..sila buat lagi....

    ReplyDelete
  9. Lawanya design uyul.. menggoda dan tergoda..

    ReplyDelete
  10. cantik sangat kad nama tu...tahniah pemenang

    ReplyDelete
  11. ruginya sesiapa yang tak redeem hadiah tu kan yul

    ReplyDelete
  12. Cantik design2 Uyul. Nanti boleh order ngn Uyul.

    ReplyDelete
  13. uyul ada buat GA? Terlepas pandangkah? tahniah pemenang.design cun-cun

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum uyul...yer la terlepas pandang ga uyul ni...rugi la rasanya...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>