BILA LECTURER PUJI KITA



BILA LECTURER PUJI KITA | Salam. Alhamdullillah. Its August gais! Kejap nya masa berlalu. Maknanya dah 8 bulan Uyul aktif berblogging semula selepas stop beberapa tahun. The best part is, ramai rakan baru yang Uyul kenal. Networking semakin besar nampaknya. Semakin banyak cabang rezeki y ang Uyul perolehi. Dan bila lecturer puji kita, terasa macam nak melompat pun ada.

*Dulu dating habis duit. Sekarang dating untuk dapat duit. Gituuuuu.*


Actually Ahad yang lepas Uyul ke Shah Alam dengan en.Merah. Kitorang ada a bit discussion with client regarding website designing. Oh yes, kami di Redzney Creative Network bukan sahaja boleh jadi Photographer, bahkan ada beberapa jenis business lain yang kami jalankan. Nextime Uyul story okay? So untuk design website, kami dah mula dari tahun lepas. Nih sekarang pun kami tengah siapkan website kami sendiri. Kira macam one stop center untuk yang nak dapatkan pakej wedding dari kami.


*New friend, new adventure, new client.*


Dipendekkan cerita, lepas discussion, kami gerak balik ke Johor tapi singgah ke Kajang pekena stone oven pizza. Yang nih nanti Uyul cerita di entri lain okay. Sampai Kajang dalam jam 8:00, then sambil makan sambil discuss dengan en.Merah pasal RCN. Around 9:30 malam kami gerak balik ke Johor. On the way nak balik tuh, dapat DM dari lecturer Diploma Uyul iaitu Madam Wani. Madam Wani nak cancel untuk pakej fotografi aqiqah atas sebab sebab tertentu. And Uyul pun tak kisah lah sangat, anggap takde rezeki. Tapi Madam jemput pulak ke Majlis Aqiqah tuh. Laaa 5 Ogos nih rupanya. Uyul pun macam eh, 5 Ogos nih aku ada job untuk abang Yuz. Shoot untuk nikah sanding.






Cuma rasa terharu sangat bila ada orang puji kita. Bersemangat pulak rasa lepas nih. Atleast usaha kita selama nih membuahkan hasil. Syukur sangat sangat sebab Uyul dapat gunakan segala skill yang Uyul perolehi semasa jadi student untuk run this busines. Impian nak ada company sendiri memang dah pernah berangan masa tengah dating dengan en.Merah pun hahahaha. Well saya kan ratu berangan. Haha.

Fakta:
Redzney Creative Network adalah gabungan nama Uyul dan en.Merah. Redz adalah Redza dan Ney adalah Waney. And this kind of name kami dah fikirkan dari zaman Diploma lagi which is dari 2013. Alhamdullilllah, dah run business pertama sejak end of 2015. Doakan Uyul and partner dapat buat yang terbaik untuk Redzney Creative Network okay!

16 comments:

  1. assalamualaikum uyul...semoga akan terus berjaya yer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  2. Good Luck Kak Uyul. Do your best :)

    ReplyDelete
  3. haha. betul tu uyul.. mmg seronok bila ada yg memuji kita . bukan sbb riak ke apa tp sbb kdg tu boleh naikkan semangat lg..

    ReplyDelete
  4. Hihi..pujian tu menaikkan semangat kan =)

    ReplyDelete
  5. in shaa Allah, moga terus sukses uyul

    ReplyDelete
  6. wahhh.. chaiyukkkkk uyul boleh..

    psssttt... terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #31.

    http://www.mialiana.com/2017/07/senarai-url-blog-31.html

    Keputusan pemenang akan diumumkan pada malam ini. Gud luck.

    ReplyDelete
  7. Tahniah Uyul.. semoga terus maju kedepan... tapiiii....

    ReplyDelete
  8. Tapiiii... saja nak bia tergantung.. sambung ah sendiri... heeee

    ReplyDelete
  9. bila kena puji tu yg buat kita makin semangat.hehehe

    ReplyDelete
  10. hihi CT pun tenggelam timbul je blogging.. mmg kadang2 terbit malas tu hapa pun tak jadi. hihi.. tahniah.. smoga makin cemerlang ^^

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah. Tahniah uyul. Semoga terus berjaya dan semoga berkekalan. Eh!!

    ReplyDelete
  12. Semoga terus maju jaya uyul

    ReplyDelete
  13. terbaik lah uyul..keep it up!

    ReplyDelete
  14. Good2..ada bisnes sendiri..Akak pun selalu berangan macam tu..haha..tapi tak boleh rasanya sbb akak keja gomen..Kalau keja private, tak kisah nak berenti, setup untuk buat bisnes sendiri..start dari kecik2 dulu pun tak apa, janji kita jadi bos..kita jadi kuli..lagi best macam tu...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.

Powered by Blogger.