PHOTOSHOOT RAYA DI MAHAKARYA IDEAS | HATTA AWANG PHOTOGRAPHY

June 29, 2017

PHOTOSHOOT RAYA DI MAHAKARYA IDEAS | HATTA AWANG PHOTOGRAPHY. Salam. Selamat Hari Rayaaaaaaa semuaaa! Well, sejak adik adik Uyul ramai yang dah mendirikan rumah tangga, nak kumpul satu family agak payah. Kang ada yang pagi raya beraya rumah keluarga mertua. Ada yang masih bekerja di pagi raya. Uyul? Uyul masih belum bergaduh lagi nak beraya dekat mana hahahaha. Well, kebetulan sangat Uyul memang tak payah nak apply cuti raya, sebab confirm cuti raya memang lama, 5 ke 6 hari but normally memang 5 hari.

So, tahun nih, memang dah lama plan nak shoot gambar family beramai ramai. Plan pada awalnya Uyul nak je shoot sendiri. Pacak tripod, klik shutter je senang. Tapi sebab malas punya pasal, kita pun apa lagi, plan laaa last minit nak photoshoot raya dekat studio abang Hatta Awang. Actually Uyul kenal abang Hatta nih sejak dari hari pertama Uyul kerja di My Photoshop (MPS). Abang Hatta Awang nih kiranya antara photographer terkenal di Batu Pahat dan sekitarnya.

Dipendekkan cerita, lepas Uyul bagitahu adik adik, semua sepakat nak shoot. Disebabkan Hadi kerja pagi tuh dan Liya pulak kat rumah parent dia, Dekni dengan suami dia pulak balik raya rumah mertua dulu, Alip dan Ain pun pagi tuh balik raya rumah Mertua dia di Peserai. Makanya plan shoot petang lah lepas asar. Sempatlah Uyul, Mak Abah dan adik adik yang masih bujang beraya ke rumah nenek dulu. Bila semua dah ada, berkumpul semua gerak ke studio abang Hatta. Bila masuk tuh, wahhhh seronok pulak tengok props dia weyh. Meriahhhh. Rasa macam kartun kartun. Alaaa macam cerita Usop Sontorian tuh. Lain dari yang lain ahh. Memang kita pun nak sempoi sempoi je kan.

Dah tayah bebel pepanjang Uyul. Jom layan gambar gambar photoshoot raya kami.




  

Adik Uyul nombor 1 dengan wife dia.
Hadi & Liya. Cenonet kecik tuh Umar Asyraff.




Adik kita nombor 2 dengan husband dia.
Dekni & John.




Adik kita nombor 3.
Alip dan Ain.
Haaa dua ketul tuhhhh ehh geram Malong lahhh.
Aqmal dan Afif.







Rasa macam berbaloi gila photoshoot raya dengan abang Hatta nih. Paling best fast service. Harga dia pun tak lah mahal sangat. Satu keluarga RM100 dan pecahan keluarga tambah RM40 sahaja. Habis shoot dah boleh dapat softcopy dah. So nextyear, kalau korang nak cari photoshoot raya yang berbaloi baloi nih, boleh terjah Mahakarya Ideas. Confirm tahun depan abang Hatta tukar props lain.





Mahakarya Ideas / Hatta Awang Photography
Lokasi: 96A, Jalan Flora Utama 8, Taman Flora Utama, 83000 Batu Pahat, Johor



You Might Also Like

32 000, 000 Pengkomen

  1. Mmg puas hati harga Dan kualiti gambar dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. dapat je terus upload. tayah nak edit daa.

      Delete
  2. Replies
    1. hehe. mmg cantikkk. jarang dapat kumpul satu familyyy.

      Delete
  3. So cantik gambar2 raya uyul sekeluarga. Backdrop pun simple tp very nostalgic. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kannn. props dia simple jekkk. tapi best gila.

      Delete
  4. cantik gambar + prop ala-ala cartoon gitu. so cool

    helloaiman

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Alhamdullillah. mmg cantik gambar yang abang hatta shoot.

      Delete
  6. bestnya amek gambar kat studio. belum pernah buat lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom laa kak naaa tahun depan. seronok ada gambar family nih.

      Delete
  7. cantiknya....teringin jugak nak buat photoshoot raya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagiii kak edaaa tahun depan! hehe

      Delete
  8. bestnya siap ada photoshoot raya macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kannn. susah nak kumpul ramai ramai camni.

      Delete
  9. Cantik shoot dia.... murah lak tu.
    Prop pun lawa!
    Kalau lah ada kat KL memang nak sangat....!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn! murah betul. kalau kat kl macam mahal lagi jekkk kan.

      Delete
  10. Kg raya tu kat mna?
    Hahaha

    ReplyDelete
  11. jempt join ga saya :) https://fws00blog.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html

    ReplyDelete
  12. gamba raya kita tak cantik sebab xde photografer...jeles tengok gamba dari uyul ni...pandai betul ambek gamba...tq uyul sudi singgah blog kak lina...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak linaaaa, alaa takpe tahun depan murah rezeki panjang umur, cuba shoot dekat studio pulakk. ehheeh

      Delete
  13. Wahhh...cantik gambar-gambar nya... nanti boleh lah kak leya nak shoot dekat sini.. Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semestinyaaaa kak leyaaa meh datang BP!

      Delete
  14. cantiknya photoshoot gambar family

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh alhamdulillah dapat gak akak shoot gambo family

      Delete
  15. comelnyaaa masing2 dengan background putih cemtu.. deco pun lawa aaalahai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kann! hehehe. thankyou kak siti.

      Delete
  16. cantik gambar..sejak en.somi pencen sementara ni dah jarang buat photoshoot raya..uhuk3

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum uyu...cantiknya gambar raya dia...sejuk mata memandang...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>