LAST MINUTE PLANING KE PENANG

May 26, 2017

LAST MINUTE PLANING KE PENANG | Salam. Betullah orang kata last minute planning memang amazing. Dah berapa puluh kali dah plan nak ke Penang tapi cancel. Dari tahun lepas berjanji dengan Cik Bia sampai Cik Bia dah konvokesyen! Wakaka.

Actually, memang tak plan pun nak ke Penang. Mana taknya, esok dah puasa hoi. Nak ke sana, kalau naik bas, macam ada tiket bas pulak kan? So menjajah lahhh semalam check ticket online. Kemahin semua yang dari Batu Pahat habis terus. Semua pakat nak balik kampung katanya. Uyul kan suka buat kerja gila, tah datang keinginan nak berpuasa diperantauan.

Dah tak dapat bas dari Batu Pahat, Uyul pun apa lagi, try jugak cari dari Kluang. Haaaa! Hamekkk tinggal 4 seat. Laju laju lah book. Dah lah first time book online. Memang tak reti lah orang kata. Godeh godeh jugak lah. Dah dapat seat, lega kemahin. Okay now Uyul nak bagitahu, Uyul out of town for two days. Mean Ahad malam dah gerak balik ke Batu Pahat. Haaa, yang itu pun Uyul dah book siap siap. Kang tak ada tiket, terus bermaustautin dekat Penang kang.

Well, Uyul ke sana tak ada lah jalan jalan sangat. Setakat nak jumpa adik kita tuh je pun. Tapi plannya nak beli jeruk Pak Ali. Haaaa yang paling penting nak main makeup makeup dengan Cik Bia kita tuh. Hahahaha. Amboi Uyul, dua hari satu malam kot, sempat ke nak buat semua tuh hahahaha.


Doakan Uyul selamat pergi dan selamat pulang. Rindu dengan Cik Bia lahh nih, tuh pasal sanggup tuh berpuasa di Penang. Haaa, tak apa malam nih dapat bas, Uyul pulun update entri, dan kalau boleh memang nak blogwalking blog rakan rakan blogger. Dah charge iPad penuh penuh, powerbank pun dah charge. Lega.

You Might Also Like

20 000, 000 Pengkomen

  1. betul tu...plan last minit memang menjadi..

    ReplyDelete
  2. semoga selamat sampai uyul....dan selamat berpuasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullillah selamat sampai kakk lina

      Delete
  3. Take care lalink. Makan nasi kandar puas2 ok. Tp masa iftar je lah ye. Jgn tghari buta cari pula. Hrhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwarghh tak dapat makan nasi kandar.

      Delete
  4. selamat bercuti dan berpuasa di perantauan, hehe

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
  5. Harapnya Uyul selamat sampai ke Penang. Semoga balik nanti dengan selamat, ya.

    ReplyDelete
  6. Memang suka buat kerja giler eh,,,sabar ajelah dia ni

    Janji Kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah well adik akak sorang ni mmg gitu.

      Delete
  7. Selamat berpuasa Uyul..
    Selamat pergi dan pulang..
    Have fun di Penang 😊

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. hahahah berjalan 2 hari je kak. kalau lama lagi best

      Delete
  9. Kak ros naik bas KKKL ke butterworth Khamis lepas. Tu pun ambik bas siang... Bas ke Sungai Petani malam semua habis.

    ReplyDelete
  10. bila nak sampai shah alam pula? hehe

    www.neezalife.com

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>