TIPS : PUTIHKAN KASUT DENGAN COLGATE

TIPS : PUTIHKAN KASUT DENGAN COLGATE. Salam. Hai semua. Kembali ke segmen tips by Uyul Rosli. Haha. Hamboi, dah macam ada channel sendiri je kan siap bertips tips. So, tips pada hari ini Uyul nak share macam mana nak putihkan kasut korang yang berkerak tuh.

Ceritanya, semalam ternampak Eycak (officemate) gosok gosok kasut dia dengan Colgate. Wahhhh rupanya ada tips nak putihkan tepi kasut tuh. Uyul pun apa lagi, mintak sikit Colgate dia, sebab nak putihkan running shoes Uyul jugak.




MashaaAllah, baru beli kasut nih, terus hitam macam tuh. Hahahaha. Nih gara gara buat job fotografi pakai running shoes lah nih. Redah hutan belukar semua. Naseb lahhh jumpa tips senang nak putihkan dia. Tak payah basuhhh pun.




Apa je yang korang perlukan untuk tips kali ini?
Tak banyak pun, korang cuma perlukan Colgate dan kain buruk. Haaaa buruk bonar kain Uyul tuh kan. Hahah ampunnnn.




Step dia senang je weyh. Korang basahkan sikit kain buruk korang, celetkan sikit Colgate dekat kawasan yang korang nak gosok tuh, dan gosok lah dengan penuh kasih sayang.






Dan hasilnyaaaaaa yaaaaa Allahhhh putih terus running shoes Uyul.
Baru bersemangat nak panjat gunung nanti hahahahaa.



  
Kasi zoom sikitttt. Wahh macam baru beli je weyhh. Hahahaha.



 Perlu diingatkan, tips nih korang guna nak putihkan je okayy. Kalau dah rasa kasut tuh bau hapakkkk, basuh lahh ye. Jangan nak biarkan dia membusukkan kaki anda. Hahaha.

Selamat mencuba!



JEMPUT BACA TIPS LAIN >>>>>




CONVERSATION

16 000, 000 Pengkomen:

  1. wah kak ana pun nak cuba lah juga. tp sebab jarang guna tak lah membusuk lagi kasut tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakk, kalau basuh aje, boleh rosak kasut

      Delete
  2. huhuhuhu... dah beso gini baru tauuuu.. huhu

    utk anak2 yakk. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh. kan kan. kalau tahu dulu tayah basuh kasut sekolah ahahahhaaha

      Delete
  3. lah baru tahu haha. selalunya kalau kotor, berus dengan berus kasut hahaha. thanks for sharing sis :*

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/04/boleh-sedekahkan-pakcik-rm10.html

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum uyul...wah !! dah nampak mcm baru jer tu...:)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

Terima Kasih. Sila Datang Lagi.