TIPS : PUTIHKAN KASUT DENGAN COLGATE

/
16 000 Comments
April 06, 2017
TIPS : PUTIHKAN KASUT DENGAN COLGATE. Salam. Hai semua. Kembali ke segmen tips by Uyul Rosli. Haha. Hamboi, dah macam ada channel sendiri je kan siap bertips tips. So, tips pada hari ini Uyul nak share macam mana nak putihkan kasut korang yang berkerak tuh.

Ceritanya, semalam ternampak Eycak (officemate) gosok gosok kasut dia dengan Colgate. Wahhhh rupanya ada tips nak putihkan tepi kasut tuh. Uyul pun apa lagi, mintak sikit Colgate dia, sebab nak putihkan running shoes Uyul jugak.




MashaaAllah, baru beli kasut nih, terus hitam macam tuh. Hahahaha. Nih gara gara buat job fotografi pakai running shoes lah nih. Redah hutan belukar semua. Naseb lahhh jumpa tips senang nak putihkan dia. Tak payah basuhhh pun.




Apa je yang korang perlukan untuk tips kali ini?
Tak banyak pun, korang cuma perlukan Colgate dan kain buruk. Haaaa buruk bonar kain Uyul tuh kan. Hahah ampunnnn.




Step dia senang je weyh. Korang basahkan sikit kain buruk korang, celetkan sikit Colgate dekat kawasan yang korang nak gosok tuh, dan gosok lah dengan penuh kasih sayang.






Dan hasilnyaaaaaa yaaaaa Allahhhh putih terus running shoes Uyul.
Baru bersemangat nak panjat gunung nanti hahahahaa.



  
Kasi zoom sikitttt. Wahh macam baru beli je weyhh. Hahahaha.



 Perlu diingatkan, tips nih korang guna nak putihkan je okayy. Kalau dah rasa kasut tuh bau hapakkkk, basuh lahh ye. Jangan nak biarkan dia membusukkan kaki anda. Hahaha.

Selamat mencuba!



JEMPUT BACA TIPS LAIN >>>>>






YOU MAY ALSO LIKE:

16 comments:

  1. Replies
    1. jyeahhh cuba try cuba try, hehehe

      Delete
  2. Wahhh..Gud info ni. Boleh try ni

    ReplyDelete
  3. wah kak ana pun nak cuba lah juga. tp sebab jarang guna tak lah membusuk lagi kasut tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakk, kalau basuh aje, boleh rosak kasut

      Delete
  4. huhuhuhu... dah beso gini baru tauuuu.. huhu

    utk anak2 yakk. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh. kan kan. kalau tahu dulu tayah basuh kasut sekolah ahahahhaaha

      Delete
  5. lah baru tahu haha. selalunya kalau kotor, berus dengan berus kasut hahaha. thanks for sharing sis :*

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/04/boleh-sedekahkan-pakcik-rm10.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh boleh try lepas ni awak.

      Delete
  6. Bagus tip ni,,thanks sharing

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum uyul...wah !! dah nampak mcm baru jer tu...:)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam mama. hehe kan, macam baru kan.

      Delete

Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.