TIPS KECILKAN PORI DI MUKA | RENDAM BERAS DENGAN SUSU FULL CREAM

TIPS KECILKAN PORI DI MUKA | RENDAM BERAS DENGAN SUSU FULL CREAM. Salam. Wahh baru baru nih tular di Facebook tips nak kecilkan pori pori di muka hanya menggunakan rendaman beras dengan susu full cream di tumbuk halus.


Uyul pun tak terkecuali. Maklumlahhh, kita nih tak flawless. Nak nak pulak pori pori pun terbuka luas. Hmm. Saja lah cuba kan, mana tahu berhasil ye tak. Tapi Uyul baru cuba dua malam ni. Hasilnya mungkin belum nampak lagi. Buat masa sekarang nih apa yang Uyul boleh cakap adalah memang best weyhh. Kulit muka nih rasa lembut betul. Nak nak susu tuh buat pipi yang gebu nih rasa segar. Rasa nak nyam nyam kan muka sendiri. Hahaha.

Well, cara dia mudah je semudah ABC, korang rendam beras dengan susu full cream semalaman, dan esoknya korang tumbuk halus beras tuh. Lepas tuh, simpan semula ke dalam peti ais. Haaa malam, korang try tepek kat muka korang, dan biarkan selama 30 minit. Dan akhir sekali, bilas dengan air bersih. Haaa masa tepek tuh, tonyoh tonyoh lah sikit muka tuh. Biar daki pun hilang dengan bahagia. Hahaha. Oh ye, Uyul buat dalam secawan beras dan susu secukupnya. Jadinya, bila dah tumbuk halus, memang boleh guna banyak kali.





Korang jangan lupa cuba tau. Serius best. Walaupun tak nampak kesan lagi sebab baru 2 hari cuba, Uyul tetap sungguh sungguh yakin yang pori pori boleh mengecil dan bila pori pori dah mengecil, memang best lah kan makeup. Tak payah tepek foundation tebal tebal sangat. Cehhh konon plolesssss!

Sumber: Facebook


JEMPUT BACA TIPS LAIN >>>>>

CONVERSATION

23 000, 000 Pengkomen:

  1. adik scrub dengan face relaxing treatment fellera

    ReplyDelete
  2. ala..macam sayang je susu tu..nak minum...huwaa...nanti dah nampak kesan bagitahu,nak cuba gak..agaga
    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
    Replies
    1. guna sikit je kak yang lebih tuh habis diteguk ahhahaha.

      Delete
  3. jadi mcm bedak sejuk kan uyul. kak ana nak cuba lah. blk bercuti hari tu rasa mcm teruk sgt kulit muka ni.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum uyul..wah !! mcm menarik jer ni...leh cub juga ni...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  5. ala2 face scrubbing kan ne

    uyul share the result after weeks using it okie

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. susu pun guna sikit je kak. lebihnya sekali teguk habis hahahah

      Delete
  7. Ok, tungguu feedback dari ko...kalau betol dah menjadikkk, roger weyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheheh. biasalahhh lambat sikit menjadikknya tu kena rajin.

      Delete

Terima Kasih. Sila Datang Lagi.