MEE HOON SUP MAK MEMANG UMPPHH

MEE HOON SUP MAK MEMANG UMPPHH | Salam. Air tangan ibu ibu nih kita memang tak boleh lawan kan. Aduh aduhhh aduhhh. Mak kalau dah datang rajin dia memasak, memang tak boleh diet tau! Hahaha. Uyul susah betul lah nak diet kalau duduk dengan family nih. Ada je tau Mak masak sedap sedap. Tapi sebenarnya Mak jarang nak masak benda leceh leceh gini padahal simple je pun hahaha. Salah satu sebabnya, kat rumah nih jarang yang nak makan. Tinggal Uyul, Abah, Dekna dan Adik. Haa, memang kadang Mak masak tuh boleh bawak ke 2 3 hari.


Nak tengok Uyul masak ke? Hahaha. Kirim salam je lah. Uyul kerja dari 9:00am sampai 7:00pm. Sampai rumah pun dah 7:30pm. Memang tak laaa nak masuk dapur. Hari cuti je  laaa baru tolong Mak kupas bawang. Chaittt kupas bawang aje hokeyyy!! Nih kalau calon suami baca nih, terus patah balik tak jadi masuk minang hahahahaha.

15 ulasan:

  1. masakan mak memang yg terbaik. no wonder lah kak ana hari2 menempel dekat rumah mak.kihkihkih

    BalasPadam
    Balasan
    1. masakan mak tak pernah mengecewakan. kak kakk.

      Padam
  2. sedapnya..masakan mak memang sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu rabia. masakan mak tak pernah tak umphhh.

      Padam
  3. Kalau waktu cuti, kadang2 my mom yg masak. Tapi kalau hari biasa, kakak sy yg masak ๐Ÿ˜„ Sy tukang kemas rumah ja ๐Ÿ˜

    BalasPadam
    Balasan
    1. rajinnya adieb kemas umah. hehehe. wahh bagus kakak masak.

      Padam
    2. Kemas rumah ok ๐Ÿ˜๐Ÿ‘ Masak? Malas. Kah! ๐Ÿ˜œ

      Padam
  4. Balasan
    1. meh laa datang bp, kite suruh mak kita masak. hahaha

      Padam
  5. Mak masak apa pun sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. masak nasi, goreng telur buh kicap pun sedap.

      Padam
  6. rabia suka makan ubi kentang tu.alamak terliur lah pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. kentang kena empukkk baru sedappp.

      Padam
  7. assalamualaikum uyul...wah !! sedapnya..
    ** Mama Maszull

    BalasPadam

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.

Dikuasakan oleh Blogger.