CALL FOR PAPER PRESENTATION | RINDUNYA NAK BUAT THESIS

/
11 000 Comments
April 14, 2017
CALL FOR PAPER PRESENTATION | RINDUNYA NAK BUAT THESIS. Salam. Haihhhlahhh berdeting deting email masuk. Dua tiga menjak nih banyak betul invitation untuk Paper Presentation. Adudududu. Mesti semua institution tuh fikir Uyul nih Lecturer kan. Padahal masa join Paper Presentation tuh, Uyul masih student lagi kot. Final year student gituuuu.


Hmm hmm hmm. Actually dua tahun lepas which mean on my final year of being student, Uyul antara yang terpilih oleh para pensyarah untuk publish thesis fyp Uyul. Tajuk thesis Uyul ketika itu adalah "The Impact of Transformational Leadership Style on Employees Job Satisfaction among Staff at Kluang Utama Specialist Hospital."

Lepas je presentation Viva, ingatkan boleh beraya dengan aman damai. Hahahaha tak ada makna. Research Advisor Uyul, Madam Ain awal awal dah mintak Uyul sediakan semua bahan untuk publish article nih. Jangan tak tahu, pagi raya siap bawak laptop tau pergi beraya. Siapkan kerja dalam kereta. Boleh bayangkan tak dia punya pening kepala menaip dalam kereta untuk siapkan kerja.

Dua bulan lepas tuh, Lecturer bagitahu nak kena pergi Presentation tuh dekat Penang. Dan alhamdullillah, Uyul tak payah susah susah untuk present memandangkan Uyul dah berhempas pulas siapkan segala bagai dari abstract sampailah ke slide presentation. Nak ke sana pun costing jugak kan. Uyul mendoakan dari jauh je lah lecturer present semua. Perasaan tuh macam nak tunggu mak mak beranak je tau. Padahal lecturer semua relax relax je. Alaa macam present biasa je pun.

The best part is bila Madam Ain serahkan sijil nih pada Uyul. Ya Allah, dia punya perasaan tuh sangat sangat teruja okayy. Aduhhaiiii rasa macam dah dapat kereta sebijik hamekkk kau hyperbola pulak perumpamaan Uyul. Wakaka.



Bagi Uyul, ini merupakan salah satu pencapaian Uyul sepanjang menjadi student. Bukan mudah sebenarnya nak sampai ke tahap ini. Kepercayaan yang pensyarah berikan pada Uyul membuktikan bahawa segala jerih perih sepanjang 8 tahun bergelar graduan terbalas. It was not an easy journey. Bukan mudah nak habiskan 8 tahun menjadi pelajar Universiti. Hahahaha, mungkin korang pelik kan kenapa Uyul belajar lama sangat. Panjang ceritanya. Nanti lahhh Uyul ceritakan semulaa perjalanan Uyul sebagai seorang pelajar. Ecewahhh mengimbau kembali ke tuhhhhh.

Rindunyaaaa nak jadi student balik. Nak sambung Master. Itu impian Uyul. Walaupun tak tahu bila akan terlaksana, hopefully one fine day dapat sambung Master jugak. Rindu sangat nak masuk kelas. Hmm. Padahal cita cita asal nak jadi Lecturer tauuuu. Kalau tak mesti dah masuk kelas sampai ke tua. Hahaha.

Korang? Apa pencapaian korang yang buat korang tak boleh lupa sepanjang bergelar pelajar? Share lahhhh, nak tahu juga.




YOU MAY ALSO LIKE:

11 comments:

  1. Semoga tercapai impian sambunng Master. Dulu masa belajar, stress sangat nak buat research. Tapi bila fikir balik2, rindu pula dengan suasana masa belajar. Banyak kenangan-kenangan indah.

    Eseh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin amin. memang nak sambung master sangat sangat.

      Delete
  2. Kagumnya kak ana dgn uyul. Masih bersemangat nk samb belajar. Kak ana doakan semoga cita2 dan impian uyul tercapai.❤

    ReplyDelete
  3. wah hebat uyul.. tahniah..mmg rindu kan zaman student...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. uyul biasa biasa je ibu mifzal.

      Delete
  4. asalamualaikum uyul...tahniah2 uyul...semoga akan terus berjaya hendaknya...:)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. terima kasih mama. hehe

      Delete
  5. kata kita student nerd.. dia pun skema, hahaha perform kak uyul.. perform :-p

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahahhahah. kuangasam neeza.

      Delete
  6. belajar lama takpe.. janji habis belajar.. kak mia pun rindu nak belajar semula...

    psssttt... terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #29. Blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2017/04/senarai-url-blog-29.html . Pemenang akan diumumkan pada 19/4/2017. (^_^)

    - Mia Liana

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullillah kak mia. akhirnya habis uyul study. heheheh.

      Delete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>