TUTORIAL : BUANG PERKATAAN UNDEFINED PADA FORMAT TARIKH & MASA

/
15 000 Comments
March 07, 2017
TUTORIAL : BUANG PERKATAAN UNDEFINED PADA FORMAT TARIKH | Salam. Selama nih, Uyul tercari cari, apa lah masalah blog Uyul. Sebab rasa macam semak betul nampak perkataan UNDEFINED UNDEFINED dekat atas setiap tajuk post. Macam korang boleh tengok kat bawah nih.



Geram kan? Entah apa apa je nampak UNDEFINED nih. Rasa macam coding blog tak betul lagi. Padahal senang je nak selesaikan masalah nih. Sebenarnya dia appear macam tuh sebab format tarikh dan masa yang korang gunakan tak sesuai dengan template.

Senang je pun tutorial nih. 2 step je.

1. Dashboard > Setting > Language & Formatting.
2. Pergi dekat Timestamp Format, tukar setting yang bersesuaian dengan blog korang.

Macam blog Uyul, Uyul tukar kepada yang ini.Uyul tukar ke format dd/mm/yy, hh:mm:ss pm.



Taraaa-- Dah jadi pun. 




Barulah boleh tahu tarikh dan masa setiap entry. Dan tak lah semak pandangan mata Uyul dengan UNDEFINED UNDEFINED tuh. Hehehe.


P/s: Korang dah Add Google+ Uyul belum? Kalau belum, buat sekarang! Hehehee. 



YOU MAY ALSO LIKE:

15 comments:

  1. yeay..tahniah uyul sebab dah berjaya menghapuskan undefined itu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullillahhh. Kalau tak nampak macam cacat je blog kita nih heheheh.

      Delete
  2. wahhhh.... rajinnya wat tuto...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiba tiba terajin pulak Uyul nak bertuto. Hehe.

      Delete
  3. yeay..thanks tuto ni..mesti ramai yang cari ni..sbb template ni dah popular...so ramai yang masih ada undefine tu..ok fine...akak dah buat..sangat berhasil..kipidap uyul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kakak. Dapat jugak hilangkan UNDEFINED UNDEFINED tuh.

      Delete
  4. Replies
    1. alhamdullillhhh. semoga memberi manfaat pada kakak.

      Delete
  5. assalamualaikum uyul...info yg baik ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Mama. Inshaalllah boleh membantu kalau mama ada masalah yang sama.

      Delete
  6. Thank you.. dah lama nak cuba buang perkataan tu, akhirnya dapat juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullillah. Heee. Dah cuba belum tuh?

      Delete
  7. Kalau ada siapa yang masalah sama, berguns tuto begini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaaallah mudah mudahan berguna untuk orang lain. Heeee thank you singgah sini.

      Delete

Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.