TIPS MAKAN KACANG ELAK JERAWAT

/
14 000 Comments
March 08, 2017
TIPS MAKAN KACANG ELAK JERAWAT | Salam. Haaa, kat sini sapa suka makan kacang? Huiiii favourite Uyul weyh. Nak nak kalau minum Cikong atau Air Batu Campur, mesti mintak kacang lebih. Kalau restoren tuh tak sediakan kacang dalam minuman tersebut, Uyul tetap mintak, "Bangggg kacang lebih!!" Hahahaha. Naseb tak kene siku. Uyul makan kacang nih pun atas saranan PT Fitness Uyul, katanya pengambilan kacang memang baik untuk orang yang tengah berdiet dan menjaga berat badan.


Ada 5 Manfaat Kacang Tanah Kacang yang memang baik untuk tubuh badan kita. Sememangnya kacang sedap dimakan, tapi ada juga sesetengah orang yang alergik dengan kacang. Tak boleh makan kacang sebab katanya senang naik jerawat. So far lah kalau Uyul makan kacang, bedal lahhh banyak mana pun, jerawat tak ada lah tumbuh melata. Mungkin Uyul kalah dengan Kopi atau minuman berkafein. Haaa, kalau bedal Kopi memang banyaklah Miss J tuh menepek atas muka. Kacang memang tak menyumbang ke arah penumbuhan jerawat secara drastik.

Tahu apa tips dia?

Korang kalau makan kacang, nampak tak macam ada kepala dekat belahan kacang tuh. Haaa, yang itu korang buang. Jangan bedal sekali. Itulah punca jerawat naik bila makan kacang. Macam dalam bulatan yang Uyul tunjuk dekat gambar bawah nih. 

 

Haaaa buang bahagian kepala tuh. Jangan malas. Kalau tak, Miss J memang akan hinggap. Semoga tips ini membantu korang semua. Lepas nih tak usah takut dah nak makan kacang buat kudap kudapan.


Belum follow blog Uyul? Google+ pun tak follow lagi?
Jangan lupa follow! Hehehe.



YOU MAY ALSO LIKE:

14 comments:

  1. ooo kisahnya. tak pernah tau pun. thanks for the tips uyul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jyeahhh. jom kita amalkan kak. harapnya berkesan.

      Delete
  2. ye ke yul? ada apa kat kepala dia tu? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, entah laaaaa tatau ada apa. tapi benda tuh laaa yg sedappp.

      Delete
  3. memang malas nak buang ui...dapat sebalang kunyah sampai habis..ngadap drama kat tv

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp! Uyul dah habiskan sebalang tu sehari je.

      Delete
  4. Replies
    1. betulll betullll ccuba try. dah boleh makan tanpa kerisauan.

      Delete
  5. oo macam tu ya... baru kak mia tahun. thanks for the tips..

    - Mia Liana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aahhh kak mia. InshaaAllah kak mia. boleh cuba tips ni.

      Delete
  6. la...kena buang ek..akak selalu terus masuk mulut..takde sebijik2 punya...

    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  7. wahh.. baru tau tips ni.. kacang tu mmg fav betul.. dgn kepala2 tu makan sekali.. lepas ni boleh buang la.. haha.. tq uyul for the tips..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>