Dijemput kepada semua rakyat jelata negeri Johor Darul Takzim ke Karnival Jelajah Usahawan MITI & AGENSI 2017 Peringkat Daerah Pontian di Dataran Dewan Jubli Intan, Pontian, Johor pada 24 Februari hingga 26 Februari 2017. Karnival yang berlangsung selama tiga hari ini dibuka pada jam 9.00 pagi hingga 10.00 malam.




 MAJLIS PERASMIAN 

Majlis Perasmian Jelajah Usahawan MITI Daerah Pontian telah dirasmikan oleh
YB. Datuk Hj. Ahmad Maslan







 AKTIVITI KARNIVAL 

Terdapat pelbagai pameran dan juga aktiviti yang diadakan disepanjang karnival berlangsung selama 3 hari. Di sepanjang karnival berlangsung, rakyat jelata berpeluang untuk merasai pelbagai aktiviti yang disediakan untuk meluangkan masa bersama keluarga tercinta dan juga sahabat handai.

🍃 Career Fair
🍃 Food Truck
🍃 Forum Perdana
🍃 Innorace / Infotaiment
🍃 Aktiviti Tarikan Pengunjung
🍃 Info Booth Agensi



Antara aktiviti lain yang dianjurkan sepanjang karnival ini berlangsung:
🍃 Pemeriksaan Kereta Percuma
🍃 Program Halal Cilik
🍃 Pameran & Jualan Produk PKS Setempat
🍃 Mini Showcase SDSI
🍃 Pertandingan Catur Bistari
🍃 Khidmat Nasihat Keusahawanan
🍃 Cabutan Bertuah


 PERNIAGAAN IKS PONTIAN 







Jom ramai ramai datang ke Karnival Jelajah Usahawan MITI & AGENSI 2017. Jangan lepaskan peluang untuk memeriahkan lagi karnival ini bersama keluarga tersayang.
TEST BLOGPOST GUNA IPAD | Salam. Haaaa ha. Jakun pulak bila update blog guna iPad nih. Sebelum nih Uyul memang update guna PC je. Cumanya sejak dua menjak nih jadi malas nak update guna PC. Itu pasal lah Uyul tanya Faizi tablet apa sesuai untuk blogging. He said iPad. Tah macam mana boleh sekejap je dah dapat seller. Uyul beli dari Photographer je pun sebabnya dia terdengar perbualan Uyul dengan Acha tempoh hari.

Dipendekkan cerita, Uyul nih kan jenis kalau nak sesuatu tuh, Uyul nak jugak. Tak kira lah kena tunggu berapa lama. Actually dia kebetulan je nih. Sehari selepas Uyul cakap nak beli iPad, ngam ngam Facebook keluarkan throwback 3 tahun lepas. Baru teringat memang ada wishlist nak beli iPad.



 CARA CARA MENULIS ENTRY BLOGPOST MENGGUNAKAN IPAD 

Dah kebetulan taip entry pakai iPad nih, boleh lah Uyul buat tutorial sikit. Kot kot korang yang ada iPad nak fully utilized iPad korang kan? Simple je sebenarnya. Tak banyak beza kalau korang gunakan PC. Cuma kalau nak masukkan gambar ke dalam entry, agak leceh sikit. Tak pe korang boleh tengok tutorial ringkas Uyul nih okayy.

1. Bukak Blogger.com dekat Safari.
2. Bukak New Post untuk tulis entry baru.


3. Taip entry korang seperti biasa. Dan bila nak masukkan gambar, boleh klik icon gambar macam biasa. Nanti dia akan keluar macam kat bawah nih.


Apa yang korang kena buat, install dulu apps Google Photos dan backup gambar dalam iPad ke dalam Google Photos tersebut. Kiranya Google Photos tuh adalah aplikasi untuk simpan gambar yang boleh link terus ke blog korang.


Bila dah selesai backup gambar dalam Googles Photos tuh, balik semula ke entry korang dan klik icon insert gambar semula. Akan keluar arahan seperti di bawah. 


Korang boleh resize gambar korang macam korang nak. Ikut kesesuaian blog korang.


Taraaaa!!! Dah siap pun insert gambar ke dalam entry blogpost korang.


Haaa. Macam tuhlah cara nak masukkan gambar dalam entry korang. Gigih nih update dekat iPad nih. Bagi Uyul update entry guna iPad nih agak leceh sikitlah. Rasa macam lambat betul. Biasanya watermark pada gambar Uyul akan edit guna Photoshop. Yang ini nak kena edit dulu dekat aplikasi Snapseed. Tapi itulah. Niat asal beli iPad nih pun memang untuk update blog kesayangan nih. Mungkin Uyul boleh gunakan secara menyeluruh bila Uyul travel kan.

P/s: Kalau korang ada cara lain yang lebih mudah untuk update blog gunakan iPad, boleh share dekat ruang komen.

GIVEAWAY | FATIN DIANA. Dah alang alang tengah blogwalking, Uyul join! Fuhhh fuhh. Moga ada rezekinya tuh! Ehh, tapi lama betul FD menyepi kan. Samalah kita. Rehat panjang dari dunia blogging.



*KLIK BANNER UNTUK JOIN*
FOREVER ALOE VERA - MENYAHTOKSIK USUS DENGAN MUDAH DAN BERKESAN. Salam | Hai semua, selamat pagi. Dah sarapan belum? Pagi nih Uyul rasa lega sikit sebab makanan berat yang Uyul makan malam tadi dah pun dihadam dengan baik sekali. Apa Uyul makan malam tadi ye? Taraaaa. Lamb Chop, Hutan Bandar Bistro, Johor Bahru. Encik Merah bawak makan kat sini since Uyul cakap nak makan Lamb Chop. 

Apa sebenarnya yang membuatkan makanan yang Uyul makan mudah dihadam ye? Korang mesti tertanya tanya kan? Sebenarnya Uyul ada mengambil satu produk untuk membaiki sistem pencernaan usus Uyul. Korang pernah dengar tak produk Forever Aloe Vera Gel? Ya, Uyul consume Aloe Vera Gel nih sejak seminggu yang lalu.





Aloe Vera atau lidah buaya adalah sejenis pokok berdaun runcing. Dalam bahasa saintifiknya adalah Liliaceae. Kalau korang nak tahu, hampir 100% pokok lidah buaya mengandungi air. Bahagian dalam pelepahnya dipenuhi isi berbentuk gel yang mempunyai banyak kegunaan dan khasiat untuk kesihatan bahkan kecantikan. Aloe Vera banyak digunakan dalam produk kecantikan. Ia mempunyai sifat antivirus dan anti-bakteria, dan berkeupayaan untuk membantu merawat penyakit terutama sekali sembelit.




Sebenarnya, bahan yang terkandung dalam Aloe Vera bertindak membantu untuk mengurangkan simptom alahan dan masalah penghadaman yang tidak lancar. Ya, sebab itu lah, makanan yang Uyul makan malam tadi mudah terhadam, dan pagi ini Uyul terus ke toilet untuk membuang. Hamekkk kau 3 kali dah membuangg nih. 

  30 KHASIAT ALOE VERA YANG SEMUA ORANG TAK TAHU  
 Memperbaiki sel barah.
 Mengawal dan merawat gout.
 Menghalang penyakit "Kidney Stone"
 Memudahkan penyingkiran kefien daripada kopi dan teh.
 Menghalang penyakit ulser dan penyakit sistem penghadaman.
 Memberi keseimbangan asid/alkali dalam badan.
 Mengurangkan tekanan darah tinggi.
 Menambahkan mineral, vitamin, enzim dan nutrien dalam badan.
 Menghentikan kanser usus.
 Sebagai pelincir untuk sistem perkumuhan yang lebih baik.

 Meneutralkan kadar gula dalam darah.
 Memelihara buah pinggang.
 Menguatkan ketahanan badan (sistem imunisasi).
 Mengawal gastrik.
 Memperbaiki sel kulit yang rosak dan sekaligus menghasilkan kulit/wajah yang lebih cantik.
 Membaikpulih sistem peranakan.
 Menaikkan seri wajah.
 Mengawal keseimbangan hormon.
 Masalah kencing tidak terkawal.
 Masalah haid tidak teratur, sakit semasa haid, keputihan.

 Menyembuhkan luka selepas bersalin.
 Merapatkan/menguatkan otot faraj.
 Masalah sukar hamil.
 Membuang toksin dalam badan.
 Membantu masalah keletihan setelah menopause.
 Menurunkan perut buncit.
 Menurunkan berat badan.
 Merendahkan kadar kolestrol.
 Mengekalkan vitamin semulajadi.
 Menghilangkan buasir.
  BAGAIMANA ALOE VERA GEL BERFUNGSI?  

Aloe Vera Gel mempunyai kuasa penembusan yang kuat. Ianya boleh meresap ke dalam dinding usus kita dan membersihkan kotoran yang terlekat pada dinding usus. Maknanya, kalau korang nak tahu, dinding dinding usus kita tuh penuh dengan kerak kerak yang perlu dirawat.



  TESTIMONI PENGGUNA  

Hari tuh Uyul ada interview pengguna Aloe Vera Gel. Dipersilakan tengok Video ni kalau korang tak percaya yang produk Aloe Vera dah dapat tempat dihati pengguna. Sedikit informasi, nama pakcik nih Tumiran, berusia 56 tahun dan dah consume Aloe Vera selama 2 bulan.


  CARA PENGAMBILAN ALOE VERA GEL  
Kalau macam Uyul, Uyul memang akan amik pagi dan malam. Pagi sebelum sarapan sebanyak 50ml lebih kurang 2 sudu. Uyul akan campurkan dengan air mineral sejuk dan minum terus. Tak letak madu. Rasa dia masam masam sikit. Tapi lama lama rasa dia tak terlalu masam pun. Lali jadinya weyh. Sedap gila. Tapi effect dia lepas minum Aloe Vera Gel nih, Subhanallah, mesti masuk toilet dua tiga kali weyh. Nih tengok Lamb Chop yang Uyul makan malam tadi. Dah selamat terlumat kau. Hahahaha. Dah tak perlu risau makan macam orang tak cukup usus. Bedal je, esok minum Aloe Vera Gel, kompon usus bersih.


  TANDA PENYAKIT MELALUI RASA ALOE VERA GEL  
MASAM

Usus kita kotor dan banyak toksin di dinding usus. Makin kuat masam lagi banyak toksin sebenarnya.

PAYAU
Masalah pada buah pinggang kita. Digalakkan untuk mengambil Aloe Vera Nectar.

PAHIT
Hati dah mula malas bekerja untuk mengeluarkan enzim pencernaan.
Jantung sudah mula mengalami masalah.

MASIN
Hempedu sudah mula bermasalah untuk menapis minyak yang kita makan.

TAWAR
Badan yang sihat hanya akan rasa TAWAR macam minum air masak.

  DAPATKAN ALOE VERA GEL SEKARANG  

INSTAGRAM : @syera_sabarudin
CONTACT: +6017 503 4579