I'm still fall in love with same person.
Did you know that it is kind of idiot things?

Please move on Uyul.
Allah promise something good for you if you let Him to choose.
Allah have His better plan. 100% better plan.
Believes on Him.




I hate myself.
For not letting you go as easy as you did to me.
Are you human, Faizi?

(╥︣﹏᷅╥᷅)





Yabedabedu~~~

Hari nih last day aku berkhidmat disini.
Segala bagai ilmu sudah dikaut, segala bagai kenangan yang tercipta sangat bermakna buat aku.
Cuma satu, aku harap, segala ilmu yang aku peroleh mampu menjadikan aku seseorang suatu hari nanti.


Nanti ada masa aku hapdate oke? Kena fokus settlekan report!


Kbye~~

(>‿◠)✌


Daisypath Anniversary tickers


Malam tadi sampai rumah nampak ikan kembung masak asam pedas yang Mak masak. Sebab tuh cancel nak celebrate birthday Abah semalam. Sebabkan dah pukul 10 pm dan aku mengantuk tahap raban sampai siap tanya Mak, "Mak, kalau Mak, Mak makan ke Mak tidur Mak? Ngantuk gila nih Mak." Dah Mak kata, tidur jer lah, aku pun terpaksa melupakan menu kesukaan aku itu. So, aku plan bangun pagi nak ratah ahh lauk asam pedas tuh. Tapi disebabkan bangun pun dah 6:15 am, kemain berdesup desup aku turun naik bilik, dengan baju tak iron lagi, siap siap nak pergi kerja. Adeshhh.

So disebabkan itu, aku terpaksa melupakan asam pedas Mak dan bukak peti ais nampak telur dua biji. Balance daun sup dengan taugeh semalam pun banyak lagi. Apa lagi, siap jer pakai tudung, capai kuali, bukak api, curah minyak, pecahkan telur sebiji, pecahkan sebiji lagi, campak daun sup, campak taugeh. Balik balikkan, dah agak kering, angkat. Isi dalam tupperware. Bawak pergi office.


Andddd taraaa! Breakfast dekat office pagi nih.





Andd annddd.. Lawannya adalah Green Tea suam! Yabedaaa beduuu!


Perfect match auwww~~




Alhamdullillah. Syukur atas nikmat Allah berikan hari ini.


Degree life will be end soon.
Seminggu sahaja lagi.
Seminggu tak lama pun.
Enam hari jer lagi.
MashaAllah.
Kejap nya masa berlalu.



Puan Sri Nilamasayu Binti Mahassan



Haa, inilah dia telinga aku, kepala aku, tangan aku, kaki jer Puan pakai kaki aku sebab dia suka mintak tolong aku ngulor sana sini hantar document haha. Well, inilah dia cikgu aku sepanjang internship period nih. MashaAllah haih. One word. HEBAT! Puan Sri sangat hebat doe. Sangat sangat hebat gila sampai tak boleh describe! Yang paling aku suka sangat, dia suka share experience dia pada aku. Tak lokek langsung bercerita itu ini itu ini.


Dari awal intern sampai lah ke minggu ke 15 nih, ada jer benda dia share sampai aku boleh bersemangat nak kerja, bersemangat nak siapkan homework, bersemangat nak sambung study. MashaAllah. Terima kasih Puan. Terima kasih kerana treat saya sebagai seorang anak didik, bukan staff bawahan.

"Yang penting kalau awak nak confident, awak kena fokus."


Nasihat pertama dia di hari pertama yang aku tak pernah lupa sampai sekarang. Alhamdullillah. Aku bersyukur gila sebab inilah rezeki yang Allah pinjamkan kat aku. Puan Sri. Yepp. Dapat supervisor yang baik, tak pernah aku terfikir.


"Yang penting awak buat Thesis nih, awak tahu apa awak buat. Kalau tak ruginya haih ada Degree."


Puan Sri baik gila doe. Baik gila. Baik gila sampai FYP System pun aku akan refer kat dia. Mintak pendapat dia. Sampaikan FYP Thesis pun aku selalu tanya dia. "Puan, kalau macam nih kan, result dia jadi apa puan, and kalau gini pulak jadi apa pun." Dan dia takkan lokek punya curah idea kat aku, ajar aku cara dia siapkan Thesis. Ajar aku time management, self management. Oh tuh belum lagi kerja kerja clerical yang dia ajar. Memacam doe.


Puan Sri baik gila doe. Baik gila. Siap bagi semangat pada aku masa aku down gila babi sebab en.Merah tinggalkan aku. Yepp, aku tahu doe dia nampak aku nages. Kahkah. Macam bangang jer rasa sebab boleh pulak melalak sambil buat kerja. Siap Puan cakap, "Yang dah pergi tuh, biarkan jer pergi. Satu hari nanti akan ada lelaki yang tahu hargai awak." Padahal langsung tak cerita apa pun dekat dia tahu. Nih mesti kes dia baca status Whatsapp aku yang macam bangang tuh. Kahkah. By the way syukur aku sudah sembuh dari luka-tak-berdarah-bagai-ditusuk-sembilu. 


Kadang kadang Allah sembunyikan MENTARI
Lalu Dia datangkan HUJAN DI TENGAHARI
Kita tertanya tanya kemana hilangnya MATAHARI
Rupa-rupanya Allah berikan kita    PELANGI   


Nak cerita pasal kerja, takkan habis kan? Cuma nya syukur Alhamdullillah. Bermacam macam masalah aku hadapi masa mula mula apply tempat praktikal. Sedang berpraktikal pula diuji dengan kehilangan "dia". Bertambah stress dengan FYP bagai. Rupanya, Allah hadirkan manusia berhati mulia seperti Puan Sri. Yang sentiasa support stranger macam aku nih, yang anggap aku macam anak sendiri. Syukur Subhannallah. Rezeki Allah pinjamkan untuk aku. Semoga Allah rahmati dan berkati hidup Puan. Saya sayang Puan, tau?



Alhamdullillah.


Daisypath Anniversary tickers







              BAHAN BAHAN :              
Bawang Merah 3 ulas
Bawang Putih 2 ulas
Telur 6 biji
Ikan Goreng 2 ekor
Daun Sup
Cheesedale 2 keping
Kewpie Mayonis
Planta
Garam


          CARA PENYEDIAAN :          
Cairkan Planta. Masukkan bawang merah dan bawang putih yang telah dihiris. Tumis sampai naik bau. Dah agak kekuningan, pecahkan telur. Bubuh garam secukup rasa. Kacau rata. Masukkan daun sup dan ikan goreng yang telah disiat siat. Kacau rata lagi. Masukkan Cheesedale. Tutup api. Akhir sekali masukkan Kewpie Mayonis. Kacau rata. Hidang. Siap.



          TIPS :          
♥ Guna Planta supaya telur yang digoreng tuh tak lah oily sangat. ♥
♥ Kurangkan garam kalau boleh. Sebab Mayo tuh dah masin. ♥
♥ Guna Kewpie Mayo. Low fat. Lagi banyak lagi sodap. ♥
♥ Daun Sup bubuh banyak sikit perghhh pedepawww sodap hoi. ♥
♥ Ikan goreng tuh goreng garing garing. Tapi kalau tak nk bubuh pun tak pe. Optional jerk. ♥
♥ Aku main slamber jer try resipi nih. Takde Google ape pun. Konon power puihh! ♥



Kbye.
Selamat berDiet Atkins.

(ɔ◔‿◔)ɔ ♥