TUTORIAL : CHECK BERAT BLOG

May 08, 2012




Oke, tadi duk sembang-sembang dengan adik. Adik ke adik Montela kata blog Montela nih berat semacam. padahal Broadband dia dah Quota Limit. Uols tahu tak acane nak timbang blog uols. Senang je. Takde la susah sangat. Atleast bila uols dah tau berat blog, uols boleh la up kan sikit maintanencenya. Hikhik.. I means, uols boleh la buang widget yang tak patut. Takde la blog uols berat semacam. Ye tak.

Mula-mula pergi ke Sini.

Oke, dah masuk Link yang Montela bagi tuh, korang nampak tak kotak macam kat bawah nih?


Sekarang uols masukkan URL Blog uols ke dalam kotak tersebut oke. 
Then, lihat hasilnya.

Selamat mencuba :)


You Might Also Like

4 000, 000 Pengkomen

  1. Nice... Menarik! Jempu datang ke blog saya :)

    http://missaziemah.blogspot.my/2017/06/saya-tak-sakit-perlukah-saya-ambil.html

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing Kak Uyul.. lama dah x check berat blog

    ReplyDelete
  3. Ok nak cuba timbang blog Bonde brp berat dia yea...he he he

    ReplyDelete

DISCLAIMER: Comments are welcomed. However, noted that, tasteless and insulting comments may be deleted. Any personal remarks and attacks may be deleted. The same holds true for off-topic comment. Any comments that reek of link spam or marketing messages will be deleted.

I am not responsible for the content in comments other than those made by me, or in blogs, or other online content that I may link to.</p>