Salam uols,
Oke, tutor Montela yang pertama..
Bagaimana cara meletakkan ENERGY SAVER..

Mudah saja cara nye...

1) Sign In ke www.blogger.com

2) Pergi ke Design >> Add New Gadget >> HTML Java Script

3) Copy Code di bawah :
<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'></script><script type="text/javascript">if (window.jstiming) window.jstiming.load.tick('headEnd');</script>
<!-- save your energy --><script language='javascript' src='http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js' type='text/javascript'></script><!-- save your energy end --><script type='text/javascript'></script><script type='text/javascript'>
4) Pastekan Code di atas di dalam HTML Java Script tadi dan Save !!

credit by : aina



salam uols, 

amacam tajuk entry terbaru?? oke ta?? anyway... before aku menceceh panjang lebar lagi, aku nk mntak sorry dulu.. haa la, mana la tau an aku ade wat uols terasa ati ker.. lets talk talky bebs..

oke2, skang nih uols pham xmksud aku ape? "FAMILY? FRIENDS? or BOYFRIEND?" atau dalam malaynya "KELUARGA? KAWAN? atau KEKASIH" *alias 3K!!

FAMILY
hmm, sape ade family?? angkat tangan skang.. *of cossshh la semua ade an? family is the most important person in ur life rite? aku ta teka, tapi aku yakin keluarga memang org penting dlm idup korang.. beruntung kepada sesiapa yang masih ade keluarga.. bersyukurlah... kepada yang tiada keluarga, samaada dibuang keluarga atau mmg ditakdirkan sebatang kara sejak kecil, xperlu sedih2.. masih ade yg syg.. sape??? kawan la cik adik manis.. tipu kalu korang xde kawan..

FRIENDS
kawan?? kawan jugak orang terpenting dalam idup korang an?? tipu la kalu korg xde kwn.. siap xley idup tanpa kawan lagi.. alamak aihhh.. ye, aku tau.. kawan selalu tolong korang.. kalu korang ade masalah terutama kepada yang duk jauh dari family especially yg duk kolej tuh, kawan la tempat korang rujuk an?? sape lagi la korang nk susahkan kalu bukan kawan ko an? tats y kawan jugak yang paling penting dalam idup korang..kan2??

BOYFRIEND/GIRLFRIEND?
wait!! nak tanya..sape xde bf/gf? ahahaha..konpom la ade an?? aku ade tak agak2 korang??? kalu korang tgok kt sini, aku macam ade bf an?? alamak aih..korg2, jgn terpedaya.. aku da clash da la nan dy.. huwaarrgghhhh..jap2, nak nages sat.. *heeepppp!! jgn nages uyul!! buruk muka.. ahahaha... korg pernah ta dahulukan bf/gf korg dalam setiap perkara?? aku ase, korg nih msti syg fmily lebih an?? msti korang pilih fmily or kwn dulu an? yela, sape la bf/gf korang an? ahahaa..aku agaklaa.. sbb kbanyakan orang yg aku jmpa, smua nya pilih family or kwn dorg... mana ta nye.. cer korang dgr ape dorang ckp kalu terpksa buat keputusan.. "MAK I XBAGI LA U, KITE JUMPA NEXT WEEK LA.. xpun mcm nih "AYAH I DA BALIK, KITE MSG K.. U LETAK FON DULU..." hahaaha.. kalu nan kawan lak.. "MALAM NIH I XLEY JUMPA U, I ADE FUNCTION NAN KWN2 I.." xpun mcm nih... "U, MALAM NIH U TDO AWAL K, I XDPT TEMAN U. MEMBER I BUAT PARTY KAT PANTAI CINTA BERAHI. U TDO DULU, JGN TGGU I K...." walauweyh.. bagus, terbaik la uols.. korang mang TERBAIK!!! untunglaa uols nih.. sejuk perut mak korang ngandungkan korg..


p/s : SELAMAT TINGGAL CINTA




salam uols,
rndu itew x?? ecehh.. geli tengkuk je an korg dgr??
hmm..btw, aku ase mcm perlu je ckp mcm nih "BLOG telah mendecreasekan kekonfidenan aku utk berinteraksi berkomunikasi di khalayak ramai"...

OH MY GOD!! sumpah, aku xkonfiden kot.. padahal an, presentation 2 menentukan pointer aku sem nih.. aiseh paiseh la an.. aku ase low confident kot.. btw, thanx to QuzaMalek, MimiSuhaimi, AinAnuar, DayahShukri..thanx sbb uols cbe naik kan semula kekonfidenan aku.. mmg aku x ikut script la an.. mmg pakai bedal je ape nk ckp time MORK MEETING 2.. lg la bile tgok group lain prop bagai, slide bagai siap ade video lg.. anyway, btul kata QuzaMalek, bt pe nk ikut group lain??? aku bangga nan uols!!! BigBang Event Planner (our group project) dan paling bangga bila tengok markah yg miss hazwani bg!!! congrats uols!!! *byk kot markah group aku, feedback miss : uols pnye mork meeting very smooth and xterketar-ketar!! =)

aku bukan nk slhkan blog, tp aku actually slhkan diri aku.. penulisan aku mungkin boleh diperbaiki lg.. tp nape aku xkonfiden lgsung bila berhadapan nan org ramai.. student life mmg seronok.. dan aku seronok bile group member aku semuanya ley bg komitmen terbaik.. mang syg lebih la an.. satu satu asignmnt siap.. bukan siap on time, tp a week before submit the asignmnt, semua da ley bermimpi dgn indahnya.. aku bangga dgn uols.. btw, aku akan cbe yg terbaik utk presentation bisnes plan and interview company 2.. dun worry kwn, naik cuti nih, smua setel... a week before raya da nk present kan?? kita mampu siapkan semua nya an kwn2??? congrats once again,.. we are what we are think!! chaiyoookk kwn!!!

*hmm.. jom balik bilik.. buhsan la duk library.. ngehee...


kbye..


salam uols..

hye2.. pekaba semua?? skang nih pukul 3.59am.. lalala..korang tau x aku baru watper?? atteyhh.. baru pas stdy laa syg.. kata student.. huhuhu..lusa ade test CTU151.. 2 yg bertungkus lumus nk hafal fakta sejarah islam.. alamak aih, budak spm pn ley jawab ler..mana tak nye, nih silibus spm (cuma di upgred kan ke standard u)..masalah aku skang, aku da 4tahun tinggalkan SekMenTekMuo. . kuikuikui..

udah2, aku bkn nk mengarut pasai stdy.. hihi.. actually entry nih aku nk menjawab soalan yg sering bermain difikiran aku.. SAHABAT??? sape ade sahabat?? angkat tangan skang!! hmm.. msti uols ckap "sy ada sy ada" walueyhhh!! seronok ye kamu ade sahabat?? hmm.. aku bukan nk mngata la tp hakikat yg sering aku jumpa adalah, sahabat seorang yang pentingkan diri sendiri..

alamak aih, aku mntak maaf terlebih dahulu.. nope!! bukan aku nk memburuk2kan sahabat atau hubungan persahabatan 2.. tp kenapa saban tahun, saban waktu bile aku pergi sesuatu tempat 2, aku ssh nk dpt shabat sejati.. dan kenapa kene ade sahabat??? perlu ke kwn baik?? yer!!! PERLU!! tepat sekali.. 10 markah utk anda.. hmm.. aku akui, sahabat 2 penting.. kalu x, cane kte nk berinteraksi dan berkomunikasi antara 1 sama lain.. silap2 haribulan, miscommunication dan berkelahi.. mmg terbaik!!!

hmm.. aku x anggap dia sahabat, tp aku anggap insan sekeliling aset aku, harta aku.. umpama macam mereka nih tumbuhan2.. perlu dibaja, disemai dan baru lah dapat hasil yg memuaskan.. teman sekeliling aku nih umpama mcm rumah aku, tmpat aku berlindung.. dorang nih umpama kereta EvoLancer aku lar, boleh bawak aku ke mana2, dorang umpama NokiaC3 aku lar, menjadi medium komunikasi aku.. eceh!!! aset btul kwan nih kan??

tapi an, adakah mereka aggp aku nih harta yg perlu dijaga rapi umpama lebih dari nyawa mereka?? tak semua yg kita nk kita akan dapat.. aku tak mengharap mereka melayan aku umpama raja permaisuri agong.. cukup lah ucapan terima kasih atas sikap caring aku pd mereka.. cukup la mereka tahu bahawa aku memerlukan mereka apabila ditimpa musibah.. cukuplah mereka mendengar luahan hati aku, tetapi bukan mengkritik aku utk menjatuhkan aku..

aku pelik tgok sesetengah org nih.. xley idup tanpa kawan.. come on guys!! kte da besar kan?? knapa xley nk bergerak sendiri.. korang kata korang sahabat teman setia bagai.. tp bila ditimpa sesuatu masalah, nape korg xley setel sama2. aku bkn nk kata aku bagus sbb boleh idup tnpa sahabat.. tp bile pergi tempat baru, aku ase aku ley je sesuaikan diri.. xde pn istilah "alaa, xde ko, aku xnk g la.."... "aku xde geng nti kalu ko xg..."..hahaahaahaha..aku pelik la.. manusia2.. nanti da mati kwn ikut skali ker? agakla kan kalu uols nk sgt kekalkan semangat setia kwn 2.. yang bertambah pelik, kalu tang2 xde geng, korg perlu kan mereka,.. tp ble mereka perlukan korg, mana korg??? ade kt sisi mereka 24jam7?? xde kan???? mcm2 alasan bjak pandai korg bg..

paling aku mnyampah n berdendam laa kan bile main tikam2 belakang kwn.. mak aihhh.. tajam btul pisau korang.. tabaik laa bt mcm 2.. ade la 1 kes kt tmpat aku belajar nih an, dia nih nmpak je diam.. tp tang buruk2kan org, dia join sekaki.. oke la, aku xksah ko nk burukkan org, aku ase manusia lg bergelar ppuan, xlari kalu xmngumpat.. tapi agak la kan.. xyah nk jdi gunting dlm lipatan.. ko da sedap2 ngata org tp ko tuduh org lain lak.. yg ko tuduh 2 kwn baik ko tau.. wlaupun xkene kat aku, tp aku cukup berdndam nan kau.. kau tau x aku terasa sgt bila kau bt kwn ko mcm 2.. kau nih manusia jenis ape?? meyh aku bg nama kat ko.. ko tau x ko nih gunting dlm lipatan, atau dlm bahasa kampungnya pembelit!!! sorry la geng, aku bkn nk jtuhkan maruah kau.. aku harap kau cpat2 sedar..

berbalik pd sahabat.. thanks 4 being my gud frenx.. kpd sesiapa yg pernah mnjadi sahabat aku, TQ.. aku hargainya... tanpa korang, xmgkin aku berada disini.. yakinlah dgn ape yg aku kata kan, korang aset aku, harta aku.. aku syg korang lebih dri nyawa aku sndri.. setiap kritikan dan tohmahan korang la yg mnjadikan aku kuat sebenarnya... semoga Tuhan memberi korang rahmatNya.. semoga setiap ape yang kita usahakan, kita mampu dapat hasilnya bersama.. amin..